Η ΚΕΔΑ για το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.
Το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας με συνδιοργανωτές την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας (Κ.Ε.Δ.Α.) και την Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Νήσων πραγματοποιήθηκε από 22 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν 12 παραστάσεις που κάλυπταν όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων του κοινού, από σύγχρονο ελληνικό θέατρο και κωμωδίες έως όπερα. Παρουσιάστηκαν έργα των: Νίκου Βασιλειάδη, Μαρίας Ιορδανίδου, Σώτη Τριανταφύλλου, Γιώργου Βάλαρη, Αντώνη Τσιπιανίτη, Ευγένιου Ιονέσκο. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσίαση της Απολογίας του Σωκράτη στα αρχαία Ελληνικά, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη και στην παράσταση της όπερας «Il Trovatore» από λυρικούς τραγουδιστές.

Τις παραστάσεις στήριξαν με το ταλέντο τους καταξιωμένοι και αγαπημένοι ηθοποιοί όπως : Υρώ Μανέ, Άννα Βαγενά, Αντώνης Λουδάρος, Ναταλία Δραγούμη, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωσταντίνου, Κατερίνα Διδασκάλου, Νικόλας Καραγκιαούρης, Φανή Παλιούρα, Αρκαδία Ψάλτη, Βασίλης Καραμπούλας.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συμμετοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη κ. Βασίλη Βασιλάκη που παρουσίασε το έργο «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ε. Ιονέσκο με την ομάδα «ΔΕΝ». Ο κ. Β. Βασιλάκης μετά από πολλά χρόνια παρουσίας του στο θεατρικό σανίδι της Αίγινας, όπου παρουσίασε σημαντικές δουλειές σκηνοθετώντας και παίζοντας μαζί με ερασιτέχνες ηθοποιούς του νησιού, επέστρεψε θεατρικά με τη συμμετοχή του στο 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου.

Μια πολύ σημαντική στιγμή του Φεστιβάλ ήταν και η παρουσίαση της παράστασης «Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας» για δύο βραδιές από τους Αιγινήτες ηθοποιούς Δέσποινα Γιαννούλη και Βαγγέλη Πιτσιλό. Μια παράσταση η οποία ήταν παραγωγή ειδικά για το 6ο Φεστιβάλ σε κείμενα και σκηνοθεσία των ίδιων και βίντεο και φωτισμό της Βασιλικής Ταντάουϊ.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας και συγκεκριμένα το φαρμακείο «Σκαλτσιώτη», το ουζερί «Σκοτάδης» και το εστιατόριο «Τενεκεδάκια», καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας AeginaPortal και Saronic Magazine.

Ευχαριστούμε επίσης για την προσφορά τους σε είδη το εστιατόριο «Κάππος έτσι», το γλυκοπωλείο «Μούρτζης», το φυτώριο των αδελφών Καρακάση, την Εταιρεία Leve Ferries με το πλοίο «Ιονίς» για τα εκπτωτικά εισιτήρια, την Μεταφορική Εταιρεία του κ. Αντώνη Λαδά, το Βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι» και το AeginaLight. Τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας «Ι. Καποδίστριας», τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας και το κατάστημα ενδυμάτων Κατερίνας Βλαχογιάννη για τα είδη που προσέφεραν για τα σκηνικά των παραστάσεων.

Προσέφεραν τέλος με την προσωπική τους εργασία οι κ.κ. Χελιώτης Παναγιώτης, Γιώργος Καρύδης, Μαίρη Σταυρίδου, Έφη Αξιώτη, Κώστας Σταυρόπουλος, Ρούλα Σαράντου, Μάρθα Χαρτοφύλακα.
Το Φεστιβάλ κάλυψαν φωτογραφικά οι κ.κ. Ανέστης Κορνέζος, Ειρήνη Κουνάδη, Βασιλική Ταντάουϊ.

Την οργανωτική επιτροπή του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας απετέλεσαν οι:
Γιάννης Ζορμπάς, Γιώργος Μπήτρος, Μαίρη Σταυρίδου, Ανέστης Κορνέζος, Βαγγέλης Πιτσιλός, Δέσποινα Γιαννούλη, Μάρθα Χαρτοφύλακα, Ρούλα Σαράντου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png