Ο κύριος Νίκος Οικονόμου για την κυκλοφοριακή παρέμβαση στην Καποδιστρίου, σε ΕΠΑΛ - 1ο Γυμνάσιο και άλλα ζητήματα ρυθμίσεων της κυκλοφορίας στα σχολεία της Αίγινας.

Με τους μαθητές να έχουν επιστρέψει στα σχολεία του νησιού, οι αναγκαίες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την ασφάλειά τους επιστρέφουν κι αυτές αναγκαστικά στην επικαιρότητα. Μία πρόταση που είχε γίνει από τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Σωκράτη Δούκα και υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, δεν ήταν δυνατόν μέχρι τώρα να εφαρμοστεί. Η πρόταση αφορά στη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Καποδιστρίου ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές όταν πηγαίνουν ή όταν φεύγουν από τα σχολεία του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου. Για το ζήτημα το ραδιόφωνο του Aegina Portal φιλοξένησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κύριο Νίκο Οικονόμου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ο κύριος Οικονόμου είπε ότι από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια των ενημέρωσαν ότι επειδή πρόκειται για λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας, δεν είναι δυνατόν να μονοδρομηθεί ένα τμήμα της. Έτσι, στην πιθανότητα που έχει στραφεί τώρα ο κύριος Οικονόμου και διερευνά είναι η αστυνόμευση του επίμαχου τμήματος κατά την ώρα που έρχονται οι μαθητές στα σχολεία.

Υπάρχουν ακόμη δύο θέματα τα οποία μελετά η επιτροπή. Το πρώτο αφορά τη διαγράμμιση λωρίδων κυκλοφορίας για πεζούς, σε όλα τα σχολεία του νησιού και η δεύτερη την τοποθέτηση φωτεινών σημάτων κυκλοφορίας σε κάποια σχολεία που βρίσκονται σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png