Παναιγιναϊκός. Δελτίο Τύπου σχετικά με απόφαση της ΕΣΚΑΝΑ.

Παναιγιναϊκός. Δελτίο Τύπου.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, στις 29/11/2016 λάβαμε φαξ από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ, το οποίο μας ενημέρωνε ότι η ένσταση μας για το παιχνίδι του ανδρικού μας τμήματος με τους Κυριάρχους Παλαιάς Κοκκινιάς στο κλειστό των Καμινίων την 29-10-2016 απορρίφθηκε από την ένωση!

Πότε το σωματείο μας έκανε ένσταση για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Παρ’ όλα αυτά και αγνοώντας την λέξη «ένσταση» που επικαλείται η Ένωση στην απόφαση της, ερμηνεύει τον κανονισμό της ΕΟΚ κατά το –δικό της- δοκούν.

Το άρθρο 46 παρ. 1 που επικαλείται η ΕΣΚΑΝΑ αναφέρει τα εξής: Αγώνας που διακόπηκε, συνεπεία της ακαταλληλότητας του γηπέδου, ή άλλων λόγων ανωτέρας βίας (π.χ. διακοπής ηλεκτροφωτισµού, τραυµατισµού διαιτητή κ.λ.π.) επαναλαµβάνεται, µε απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήµατος, από του χρονικού σηµείου που συντελέσθηκε η διακοπή, διατηρουµένων όλων των στοιχείων, που αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα (π.χ. σκορ, φάουλ, ταϊµ - άουτ, αποβολές αθλητών, µη επιτρεπόµενης της αναπλήρωσής τους κ.λ.π.).

Μήπως κόπηκε το ρεύμα στον συγκεκριμένο αγώνα;
Μήπως ήταν ακατάλληλο το γήπεδο;
Μήπως τραυματίσθηκε ο διαιτητής;
Μήπως έβρεχε και πλημμύρισε το γήπεδο;
Τι ακριβώς η ΕΣΚΑΝΑ θεωρεί «λόγους ανωτέρας βίας» και γιατί ορίζει την επανάληψη του παιχνιδιού;

Και καταλήγοντας στην απόφαση της η Ένωση μας λέει: Κατά την επανάληψη του αγώνα και λόγω διαμορφωμένων ειδικών συνθηκών θα υπάρξει μέριμνα για την παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Μόνο θυμηδία μας προκαλεί η συγκεκριμένη ερμηνεία του Κανονισμού και η παραπάνω κατάληξη.

Τα πρωτόγνωρα και θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο 2’.34’’ του πρώτου δεκαλέπτου με συνέπεια τον τραυματισμό του προπονητή μας Δημήτρη Καρανδρέα και του Αντιπροέδρου και εφόρου στον αγώνα Νίκου Μαρίνου από την εισβολή «φίλαθλου» στον αγωνιστικό χώρο προφανώς και δεν τιμωρούνται από την Ένωση μας, δίνοντας το δικαίωμα του δεδικασμένου σε οποιαδήποτε παρόμοια θλιβερά συμβάντα!
Ακριβώς κάτω από το αρθ.46 παρ.1 του Κανονισμού της ΕΟΚ, είναι η παρ.2 που αναφέρει: Αν αγώνας διακοπεί, συνεπεία επεισοδίων που δηµιουργήθηκαν από τους αθλητές, παράγοντες ή οπαδούς της µιας ή και των δύο οµάδων, υπεύθυνο για την διακοπή θεωρείται το ή και τα δύο υπαίτια σωµατεία.

Στο φύλλο αγώνα αναφέραμε το όνομα του δράστη και στην συμπληρωματική έκθεση που υποβάλλαμε στην Ένωση για το συγκεκριμένο συμβάν δώσαμε όλα τα στοιχεία, φωτογραφίες κλπ που τον συνδέουν με την γηπεδούχο ομάδα. Τα ατράνταχτα αυτά στοιχεία αγνοήθηκαν!

Η Ένωση με μια πρωτόγνωρη απόφαση κατήργησε την έννοια της λέξης «φιλοξενούμενος»! Ένα 14χρονο και ένα 15χρονο παιδί έγιναν μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου για τα μπασκετικά δεδομένα γεγονότος βίας και αίματος και κατά την Ένωση μας…. όλα καλά!

Το Σωματείο μας –με 5 αγωνιστικά τμήματα και 3 μη αγωνιστικά- κάνει έναν τιτάνιο αγώνα για να ανταποκριθεί στα τεράστια έξοδα μεταφοράς των αθλητών και των αθλητριών μας στον Πειραιά και στα Μέθανα κάθε εβδομάδα. Έξοδα που δεν έχει κανένα Σωματείο του Πειραιά! Δεν αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση την απόφαση της διοργανώτριας για την επανάληψη του αγώνα! Μια απόφαση στην οποία συμμετείχαν και 2 σωματεία που είναι στην ίδια αγωνιστική κατηγορία με εμάς και τους Κυρίαρχους και όπου το ένα εκ των οποίων σε παλαιότερη ανακοίνωση του αποκαλεί αδερφό σωματείο τους Κυρίαρχους! Για εμάς εκείνο το παιχνίδι τελείωσε στο 2’34’’ αν και συνεχίστηκε η «βόλτα» μας στα νοσοκομεία του Πειραιά!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει το μπάσκετ από την Αίγινα!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τον ιδρώτα των αθλητών και αθλητριών μας!

Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για αυτό! Όπως σεβόμαστε την Ένωση και τους αντιπάλους μας, θέλουμε να μας σέβονται και αυτοί! Το μπάσκετ είναι ένα μαζικό, λαϊκό άθλημα και δεν είναι προνόμιο και εξ οφίτσιο κανενός! Πιστεύουμε στην ισονομία και ισοπολιτεία και αγωνιζόμαστε συνεχώς γι’ αυτό!

Επιφυλασσόμαστε.
Το Δ.Σ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png