Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser Radial 2014.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών Laser Radial κατηγορίας Ανδρών-Εφήβων πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 6-9 Ιουλίου στην παράκτια περιοχή του Βόλου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου Αργοναυτών (Ν.Ο.Β.Α), ενώ την αμέριστη βοήθεια του, αλλά και τον χώρο του για να φιλοξενηθούν τα μισά σκάφη της διοργάνωσης, προσέφερε ο Όμιλος Ερασιτεχνικών Αλιέων- Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου (Ο.Ε.Α- Ν.Α.Β).



Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 8 ιστιοδρομίες σε σύνολο τριών αγωνιστικών ημερών. Από 3 ιστιοδρομίες τις δυο πρώτες μέρες και 2 ιστιοδρομίες την τελευταία ημέρα των αγώνων αφού το σήμα της τελευταίας ιστιοδρομίας που επιτρεπόταν χρονικά να δοθεί από την Επιτροπή Αγώνων  ήταν μέχρι τις 17.30 και ο άνεμος άργησε να κάνει την εμφάνιση του. Διαβάστε περισσότερα...

Γενικά ο καιρός ήταν διευθύνσεως από τις 140°-165°, ενώ υπήρχε και θαλάσσιο ρεύμα στην περιοχή διευθύνσεως από τις 170° και εντάσεως από
6-12μ/λεπτό.
 Η ένταση του ανέμου σε γενικές γραμμές κυμαινόταν από 4-10 knots όμως σε δύο ιστιοδρομίες η ένταση έφτασε ως και 18 knots, δηλαδή καιρός για όλους τους αθλητές.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός παρακολούθησε τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με φουσκωτό σκάφος την τελευταία ημέρα των αγώνων. Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να βρεθώ μαζί με τα παιδιά, στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων. Και διαπίστωσα με χαρά ότι στην πλειονότητά τους, εκτός από πολύ καλοί αθλητές είναι και πολύ καλοί μαθητές στα σχολεία τους έχουν δηλαδή επιδόσεις τόσο στον αθλητικό στίβο, όσο και στο στίβο της γνώσης. Αυτός ο αρμονικός συνδυασμός άθλησης και μόρφωσης είναι ό,τι καλύτερο, ιδιαίτερα μάλιστα για τους γονείς που καμαρώνουν τα παιδιά τους και αισθάνονται διπλή υπερηφάνεια. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία της διοργάνωσης. Η ιστιοπλοΐα είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό μας - και αξίζει όλοι μας να συμβάλλουμε ώστε όσο γίνεται περισσότερα νέα παιδιά να έρθουν σ’αυτήν, να γνωρίζουν τα μυστικά της και να την αγαπήσουν.

Παρών ήταν και ο Αντιπρόδρος της Ε.Ι.Ο κος Τέλης Αδαμόπουλος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έδωσε για ακόμη μια φορά το παρόν εκπροσωπούμενος από τα αδέλφια Παναγιώτη και Ερρίκο Στάθη.
Οι αθλητές που εκτός από αδέλφια έχουν αποδείξει ότι είναι και φίλοι εντός και εκτός νερού παρόλα τα 2 χρόνια που τους χωρίζουν ηλικιακά πραγματοποίησαν μια εκπληκτική εμφάνιση αν αναλογιστεί κανείς όπως μας είπε ο προπονητής τους κος Κωνσταντίνος Χανιώτης ότι ήταν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός προπονήσεων με την ομάδα λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων του Παναγιώτη στην Αθήνα και ενός τραυματισμού που είχε υποστεί στην ποδοκνημική ο Ερρίκος.

Παρόλα αυτά απέδειξαν πως η ιστιοπλοΐα και το Laser δεν ξεχνιούνται και πως ήταν, είναι, αλλά και θα είναι παρόντες για πολλά χρόνια ακόμη στους θαλάσσιους στίβους..

Την τελευταία μάλιστα ημέρα των αγώνων, στην τελευταία ιστιοδρομία μετά από άψογη συνεννόηση της ομάδας και αφού ακολούθησαν πιστά τις προπονητικές εντολές κατάφεραν να κόψουν την γραμμή του τερματισμού πρώτος ο Ερρίκος και δεύτερος ο Παναγιώτης πραγματοποιώντας την απόλυτη ευτυχία για κάθε προπονητή και συνοδό.

Την αποστολή συνόδεψε ο καπετάνιος και μέλος του Δ.Σ του Ν.Ο.ΑΙΓΙΝΑΣ κος Κώστας Πέππας.

Συνολικά αγωνίστηκαν 75 αθλητές και οι αθλητές μας κατέλαβαν τις εξής θέσεις:

Eρρίκος Στάθης : 8η θέση γενικής και 7η θέση στους έφηβους.
Παναγιώτης Στάθης: 10η θέση γενικής και 2η θέση στους άνδρες ηλικιακά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png