ΝΟΑ. 2η Θέση στο Κύπελλο Ολυμπιονικών ο Κωνσταντίνος Κατρίδης.

Το Σαββατοκύριακο 21-22/2 ο Ι.Ο.Πειραιώς πραγματοποίησε τον Διασυλλογικό αγώνα με την ονομασία ‘ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ 2015’.
Ο αγώνας ήταν για τις εξής κατηγορίες σκαφών: Finn, 470, 420, Laser STD, Laser Rdl και Laser 4.7. Ενόψει μάλιστα των Πανελληνίων πρωταθλημάτων που είναι σε περίπου ένα μήνα, οι συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες ήταν πολλές και με τους καλύτερους Έλληνες αθλητές από όλη την χώρα να λαμβάνουν συμμετοχή. Οι καιρικές συνθήκες την πρώτη ημέρα μολονότι ήταν καταπληκτικές από άποψη θερμοκρασίας και ηλιοφάνειας, δεν ήταν καλές από άποψη ανέμου με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μόνο μια ιστιοδρομία για τα Laser 4.7 και δύο ιστιοδρομίες για τις υπόλοιπες κατηγορίες.



Την δεύτερη αγωνιστική ημέρα όμως η Επιτροπή Αγώνων με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου, άλλαξε την προκαθορισμένη ώρα εκκίνησης, από τις 12.00 που ήταν αρχικά για τις 11.00 με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 3 ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία και μάλιστα να τελειώσουν οι αγώνες και σχετικά νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Σε αυτό συνέβαλαν βέβαια και οι Νότιοι άνεμοι που έπνεαν στον Σαρωνικό κόλπο, εντάσεως 15-18 κόμβων. Διαβάστε περισσότερα..

Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έλαβε μέρος με 2 αθλητές μόνο (Στάθη Ερρίκο και Κατρίδη Κωνσταντίνο) καθώς η υπόλοιπη ομάδα ήταν ή άρρωστοι ή οι μαθητικές τους υποχρεώσεις δεν τους επέτρεπαν να φύγουν από το νησί. Έτσι στην κατηγορία Laser 4.7 από τους 71 αθλητές συνολικά που έπαιρναν μέρος ο Κωνσταντίνος Κατρίδης κατέλαβε την 2η θέση της γενικής βαθμολογίας, 1 βαθμό ποινής μόλις πίσω από την πρώτη θέση καθώς μπλέχτηκε με την σημαδούρα της εκκίνησης στην τελευταία ιστιοδρομία στην προσπάθεια του να εκκινήσει πρώτος, πράγμα που του στοίχισε το χρυσό μετάλλιο.

Παρόλα αυτά και ενώ ξεκίνησε σχεδόν τελευταίος κατάφερε και πέρασε όλους σχεδόν τους συναθλητές του και τερμάτισε στην 4η θέση της ιστιοδρομίας, θέση που τελικά του χάρισε το αργυρό μετάλλιο στην γενική βαθμολογία του Laser 4.7.

Ο Ερρίκος Στάθης αγωνίστηκε στα Laser RDL. Αγωνίστηκαν συνολικά 23 αθλητές στην κατηγορία που αποτελεί και Ολυμπιακή κατηγορία για τις γυναίκες.

Πραγματοποίησε όλες τις κούρσες σχεδόν, μέσα στις τρείς πρώτες θέσεις με αποτέλεσμα στην γενική βαθμολογία να είναι κανονικά στην 2η θέση της γενικής.

Η Επιτροπή αγώνων του ακύρωσε όμως μια κούρσα που είχε τερματίσει 2ος καθώς ήταν έξω στην εκκίνηση (ξεκίνησε πρόωρα δηλαδή) με αποτέλεσμα να καταταγεί τελικά στην 6η θέση των αγοριών.

Ο προπονητής της ομάδος Κωνσταντίνος Χανιώτης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος όπως μας είπε, όχι τόσο για τα αποτελέσματα αλλά γιατί για ακόμη μια φορά, διαπίστωσε πως αυτή η ομάδα όταν θέλει μπορεί και έχει μέλλον.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png