Η συμμετοχή της Αιγινήτισσας ιστιοπλόου Αναστασίας Γκαρή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας σκαφών 420.

Στις 13 Ιουλίου αναχώρησε η εθνική ομάδα της χώρας μας για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας σκαφών 420. Προορισμός ήταν η πόλη Καράτσου της Ιαπωνίας, όπου οι 10 Έλληνες αθλητές με τους 2 προπονητές τους, συμπεριλαμβανομένης και της Αιγινήτισσας Γκαρή Αναστασίας. Η αποστολή έφθασε το βράδυ της επόμενη ημέρας, μετά από  τρεις αεροπορικές πτήσεις και μία διαδρομή με τρένο.
Την εθνική μας ομάδα αποτελούσαν οι ιστιοπλόοι
1) Γουργιώτης Βασίλειος/Επαμεινώνδας-Ορέστης Μπάτσης
2) Πέτρος ΜαμούνηςΣ/Δημήτριος Τάσσιος
3) Κανακάρης Θεοφάνης /Αρβανίτης Άγγελος
4) Μπριλάκης Νικόλαος/Γιώργος Καραδήμας
5) Αναστασία Γκαρή/Πατεράκη Βικεντία
Προπονητές: Ψωμιάδης Δημήτρης & Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Από το Broadcasting News στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ακολούθησε ένα τριήμερο με τυφώνα στην περιοχή, κάτι βέβαια συνηθισμένο αυτή την εποχή, όπου δεν επετράπη η προπόνηση, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες, τα σκάφη οργανώθηκαν, καταμετρήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή , για να έρθει η 20η Ιουλίου όπου ξεκίνησαν οι κούρσες. Την πρώτη ημέρα η Αιγινήτισσα ιστιοπλόος,  κατάφερε να τερματίσει πρώτη στην κούρσα, παίρνοντας κεφάλι στην βαθμολογία. Στην δεύτερη κούρσα, ενώ είχε ξεκινήσει και πάλι μπροστά, δυστυχώς μία απότομη αλλαγή του αέρα την έθεσε στην 19η θέση της κατάταξης. Οι ατυχίες δυστυχώς συνεχίσθηκαν και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν και οι κούρσες έγιναν με ανέμους μέχρις και 25 μιλλίων, συνθήκες οι οποίες δεν ευνοούσαν το σωματότυπο του ελληνικού γυναικείου πληρώματος. Ευτυχώς παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, το ελληνικό πλήρωμα δεν υπέστη ούτε ανατροπές, ούτε ζημιές, κάτι που δεν απέφυγαν πολλά πληρώματα. Διαβάστε περισσότερα...
Τελικά η  Αναστασία κατετάγη 34 στην γενική κατάταξη,  και η διοργάνωση της αφήνει μία πικρία για τις ακατάλληλες για το σωματότυπό της  καιρικές συνθήκες, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Παράλληλα εξαιρετική παρουσία είχαν τα αγόρια της εθνικής μας ομάδας. Μέχρι και την προτελευταία ημέρα των αγώνων, δύο πληρώματα βρίσκονταν στην πρώτη και δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών και ένα ακόμη στην κατηγορία κάτω των 17 ετών, βρίσκονταν στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Τελικά το πλήρωμα Γουργιώτη/Μπάτση κατέλαβε την τέταρτη θέση ανδρών και το πλήρωμα ΚΑΝΑΚΑΡΗ/ΑΡΒΑΝΙΤΗ την δεύτερη θέση στην κατηγορία κάτω των 17 ετών. Την 12η θέση πήρε το πλήρωμα ΜΠΡΙΛΑΚΗ/ΚΑΡΑΔΗΜΑ, το οποίο μετά από τις τρεις πρώτες ημέρες, ήταν πρώτο στην γενική κατάταξη αλλά δυστυχώς οι τελευταίες κούρσες δεν ήταν επιτυχείς. Τέλος το πλήρωμα ΜΑΜΟΥΝΗ/ΤΑΣΣΙΟΥ κατέλαβε την 45η θέση της παγόσμιας κατάταξης. Οι αθλητές μας γέμισαν τις αποσκευές τους με μεγάλες εμπειρίες, διαφήμισαν την Ελλάδα και τις πόλεις από όπου κατάγονται σε όλο τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο και απέδειξαν ότι η Ελλάδα παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει είναι παρούσα και παλεύει. Να σημειώσουμε ότι η ελληνική αποστολή δεν είχε καμία βοήθεια από το κράτος για να συμμετάσχει στους αγώνες, κάτι το οποίο έγινε αποκλειστικά με την βοήθεια ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό, την ιστιοπλοΐα και στηρίζουν αυτές της προσπάθειες. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε όλοι, ένα μεγάλο ευχαριστώ, ενώ σε όλους τους αθλητές και προπονητές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την σημαντική επιτυχία τους. Η ομάδα μας, σήμερα συμμετέχει στην τελετή λήξης των αγώνων για να αναχωρήσει αύριο Κυριακή για το κουραστικό ταξίδι της επιστροφής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png