Φαληρικός - Α.Ε. Σαρωνικός 2-3. Για την 3η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σταύρος Ρωπαΐτης.
Τα εύκολα δύσκολα έκανε σήμερα η Α.Ε Σαρωνικός, η οποία τελικά έφυγε με το διπλό από το 'Παντελής Νικολαΐδης επικρατώντας του Φαληρικού με 3-2 και έκανε το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τάκη Αγγελάκη σε ένα εκπληκτικό πρώτο σαραντάλεπτο, προηγήθηκε με 0-3 για να μειώσουν αρχικά οι γηπεδούχοι δύο λεπτά πριν το ημίχρονο σε 1-3 και στην συνέχεια στο 82ο σε 2-3. Αναλυτικά, η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Α' Πειραιά ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους κυανοκίτρινους της Αίγινας, καθώς από το 1ο κιόλας λεπτό, η ομάδα του Αγγελάκη έδειξε την ανωτερότητά της. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μαριόλη.

Ο πολύπειρος αμυντικός από το χώρο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, προσπάθησε με ένα ευθύβολο σουτ να αιφνιδιάσει τον πορτιέρο Κρασσά, με την μπάλα να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής, με το γκολ να είναι ουσιαστικά θέμα χρόνου. Αυτό συνέβη τελικά στο 10ο λεπτό, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τζιώτη από τον χώρο του κέντρου και δεξιά, ο οποίος με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Νίκο Μαριόλη στο πέναλτι, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά. Γκολ Νο 5 για τον 25χρονο φορ της Α.Ε Σαρωνικός στο φετινό πρωτάθλημα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό αργότερα, οι νησιώτες σημείωσαν και δεύτερο τέρμα, με σκόρερ τον Μπακόμητρο από το σημείο του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ αρκετά έξω από τα καρέ των γηπεδούχων, με τον Μπακόμητρο να φέρνει την μπάλα στην περιοχή, και τους αμυντικούς να διώχνουν. Η μπάλα έφτασε στο προωθημένο Γιώργο Μαριόλη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, με τον Ραφτόπουλο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Δαμιανάκη να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακόμητρος, ο οποίος δεν αστόχησε, και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 2 γκολ. Στο 18 λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Αδαμίδη, με τον νεαρό διαιτητή να αρνείται.

Η μεστή εμφάνιση των παικτών της Α.Ε Σαρωνικός στο 1ο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε στο 37ο λεπτό, με ένα γκολ αριστούργημα. Εκτελεστής ο Νεκτάριος Μπακόμητρος. Μετά από απίστευτη ενέργεια του Τζιώτη από δεξιά, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του 26χρονου άσσου, ο οποίος με ένα ασύλληπτο σουτ από τα 20 μέτρα περίπου, έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Κρασσά, αναγκάζοντας τους 150 (ανάμεσά τους και 30 περίπου φίλοι της Α.Ε Σαρωνικός) και πλέον φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες, να τον χειροκροτήσουν. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία πλέον να μην είναι υπέρ τους, προσπάθησαν να πλησιάσουν την εστία του Μπακόμητρου, και κατάφεραν 2 λεπτά πριν το τέλος να μειώσουν σε 3-1. Μετά από βαθιά μπαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Μπακόμητρου, ο Κουρούνης πήρε την πρώτη κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει με δύναμη προς το κεφάλι του Κούβαρη, και να καταλήγει στα δίχτυα, παίρνοντας πρώτα μια περίεργη τροχιά. Το τέρμα αυτό αναθάρρησε τις ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι καλύτερο, με την επανάληψη να τους ανήκει σχεδόν ολοκληρωτικά.

Δεύτερο ημίχρονο στο 'Παντελής Νικολαΐδης πλέον, με τους φιλοξενούμενους να ξεκινάνε με ακόμα μια ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 46ο λεπτό ένα δυνατό σουτ του Νίκου Μαριόλη, λίγο έλειψε να σημειωθεί το 1-4, και κάπου εκεί ξεκίνησε η αναίτια χαλαρότητα των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Πέτρο Κουρούνη, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Α.Ε Σαρωνικός, ξεκίνησαν την αντεπίθεση με σκοπό να πάρουν κάτι καλό από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι ερυθρόλευκοι (αγωνίστηκαν με λευκές εμφανίσεις) του Φαληρικού, είχαν αρκετές επισκέψεις στα καρέ των φιλοξενούμενων, αλλά πότε η αμυντική γραμμή των νησιωτών και πότε η εμπειρία του Κώστα Μπακόμητρου, τους στέρησαν κάτι παραπάνω, μέχρι το 82ο λεπτό που σημειώθηκε το 2-3. Ο Βάσσος από τα 25 μέτρα περίπου, έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ με τον Μπακόμητρο να μη μπορεί να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να μειώσουν οι γηπεδούχοι σε 3-2 και να βάζουν πλέον 'φωτιά' στο ματς.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού συν στο 4λεπτο των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ουσιαστικά να 'κλέψουν' τον βαθμό, αλλά η έλλειψη καθαρού μυαλού, τους το στέρησε. Το τελικό σφύριγμα του Δαμιανάκη όπως είναι φυσικό ανακούφισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αν και ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφεραν τελικά να ιδρώσουν στο τέλος. Από την άλλη, ο Φαληρικός έδειξε κατά διαστήματα ότι πρόκειται για μια σοβαρή και αρκετά ταλαντούχα ομάδα, αλλά 'πλήρωσε' το εξαιρετικό ξεκίνημα των παικτών του Αγγελάκη, με το 3-0 μετά από 37 λεπτά να τους αποπροσανατολίζει αρχικά, ενώ παρά την υπερπροσπάθεια που έκαναν στην συνέχεια, έπεσαν απέναντι σε μια ομάδα πολύ έμπειρη, όταν η μπάλα ουσιαστικά 'έκαιγε'. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί το Κερατσίνι, ενώ την προσεχή Τετάρτη (14.00) η ομάδα της Αίγινας φιλοξενείται από την Χαραυγή για την 3η φάση του Κυπέλλου Πειραιά.

Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης (87' Γκιόκα), Κάτσας, Φέκος, Γιαννούλης, Μαριόλης Γ, Πασχάλης (67' Μωυσιάδης), Ηλιαδάκης, Μαριόλης Ν, Μπακόμητρος Ν, Πέκωφ (67' Ρούσσος).
Φαληρικός: Κρασσάς, Ραφτόπουλος, Αδαμίδης, Ρούπα, Καμπιτζόπουλος, Κουρούνης, Αλλούτσα (50' Μπαρλής), Σαραγάς (83' Αποστόλου), Κούβαρης, Χατζημελετιάδης, Βάσσος.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Αρμενική-Ήφαιστος 0-3, Κερατσίνι-Α.Ο Κορυδαλλός 5-0, Α.Ε Περάματος-Δόξα Πειραιά 0-0, Ένωση Ρέντη-Αετός Κορυδαλλού 1-2, Α.Ο.Α.Δ-Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος 1-1, Α.Ε Θύελλας/Αχιλλέας Κορυδαλλού-Άρης Αμφιάλης 3-2 και Ίκαρος Καλλιθέας-Α.Σ Ποντίων 2-2.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png