Ήφαιστος - Α.Ε. Σαρωνικός 0-3. Για την 9η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης - Video Σωτήρης Μπήτρος.
Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής η Α.Ε Σαρωνικός, η οποία επικράτησε με το εντυπωσιακό 3-0 του Ηφαίστου στο γήπεδο του Ρέντη και έφτασε τις 6 νίκες της στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Δημήτρη Βουτσινά στο κατά γενική ομολογία καλύτερο φετινό της παιχνίδι, κυριάρχησε πλήρως του αντιπάλου και στα 90 λεπτά, φτάνοντας με άνεση στο διπλό, κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα και σε μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα. Από το 1ο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης φάνηκαν οι διαθέσεις των ποδοσφαιριστών του νησιού, οι οποίοι παρουσίασαν ένα εξαιρετικό σύνολο, με σωστές τοποθετήσεις και συνεργασίες, με αποτέλεσμα να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή τουλάχιστον έξι φορές.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε μόλις στο 5ο λεπτό, με πρωταγωνιστές τους Ρούσσο και Πέκωφ. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός με ωραία ενέργεια από δεξιά έκανε την παράλληλη, με τον έμπειρο επιθετικό σε πλεονεκτική θέση να πιάνει το χλιαρό πλασέ, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων Ασημέλη να μπλοκάρει. Ο επιθετικός πλουραλισμός των νησιωτών συνεχίστηκε, και δύο λεπτά αργότερα μετά από κάθετη του Νίκου Μαριόλη στην πλάτη της άμυνας και αριστερά με αποδέκτη τον Πασχάλη, έδωσε την ευκαιρία στον 23χρονο επιθετικό να χριστεί σκόρερ, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ. Στο 21ο λεπτό μετά από βολέ του Κώστα Μπακόμητρου, η μπάλα έφτασε στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Νίκο Μαριόλη να πιάνει την κεφαλιά, και τον Ασημέλη να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση. Και φτάνουμε στο 27ο λεπτό του ματς, εκεί όπου τελικά 'λύθηκε ο γόρδιος δεσμός' για τους μπλε της Αίγινας, με σκόρερ τον Νίκο Μαριόλη. Ο 1ος σκόρερ της Α.Ε. Σαρωνικός φέτος, έγινε αποδέκτης την εκπληκτικής κάθετης του Τζιώτη από τον χώρο του κέντρου, και με άψογο πλασέ σημείωσε το 1-0, και τον έστειλε να πανηγυρίσει με την υπόλοιπη αποστολή της Α.Ε Σαρωνικός στον πάγκο. Η επιβλητική εμφάνιση των νησιωτών στο 'Σταύρος Μελισσουργός' μετουσιώθηκε σε γκολ στο πιο καίριο χρονικά σημείο, αφού οι χαμένες ευκαιρίες που προηγήθηκαν, είχαν αγχώσει τους φιλοξενούμενους.

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος, σημειώθηκε στο 42ο λεπτό, με τον Ρούσσο με ωραία κίνηση να κάνει την παράλληλη, και τον Νίκο Μαριόλη να πιάνει το απευθείας σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι δεν αρκέστηκαν στο 1-0, πιέζοντας από την αρχή τον αντίπαλο ώστε να 'κλειδώσουν' την νίκη, και με πρωταγωνιστή και πάλι τον Νίκο Μαριόλη, έφτασαν στο 2-0 με την συμπλήρωση 54 λεπτών στον αγώνα. Ο εξαιρετικά δραστήριος Λαγκόζι (αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ), με εκπληκτική ενέργεια βρήκε τον Πασχάλη, ο οποίος με τη σειρά του αφού πέρασε εντυπωσιακά δύο αμυντικούς, βρέθηκε στην γραμμή του άουτ, και έβγαλε έξω στον Μαριόλη, ο οποίος αφού πρώτα έκανε την προσποίηση με δυνατό πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ασημέλη, διπλασιάζοντας τόσο τα δικά του γκολ, όσα και τις ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι του Νίκου Μαρωνίτη χωρίς πλέον ψυχικά αποθέματα, προσπάθησαν κάπως να γίνουν πιο απειλητικοί, αλλά τα πολλά και κυρίως αβίαστα σουτ εκτός περιοχής του Μπακόμητρου, δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι. Στο 70ο λεπτό ο νεοεισελθόν Θεοδώρου είχε μια καλή στιγμή να σημειώσει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε από τα 20 μέτρα περίπου, δεν βρήκε στόχο, και 5 λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Πέκωφ με εκπληκτική προσωπική ενέργεια, βρέθηκε εντός περιοχής, με τον Βιδάλη να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Λεμπέση να δείχνει χωρίς δισταγμό την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν 2-3 καλές στιγμές κυρίως με τον Ραπτόπουλο και τον Κοντό, αλλά έπεσαν πάνω στον Κώστα Μπακόμητρο, ο οποίος με τις επεμβάσεις του, κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Λεμπέση, έφερε της αποστολή της Α.Ε Σαρωνικός να μαζεύεται στον πάγκο μετά από προτροπή του Δημήτρη Βουτσινά, η οποία χειροκρότησε αλλά και χειροκροτήθηκε από όλους τους φιλάθλους (ανάμεσά τους και 20 της Α.Ε Σαρωνικός) που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ρέντη, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά της. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Παντζιτζιφιακό/Κάρπαθος.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal και στον Σωτήρη Μπήτρο, έκανε ο τεχνικός των νησιωτών Δημήτρης Βουτσινάς.
Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης, Λαγκόζι (63' Μωυσιάδης), Φέκος, Μαριόλης Γ, Γιαννούλης, Πασχάλης (58' Θεοδώρου), Γκιόκα (76' Καλαφάτης), Μαριόλης Ν, Πέκωφ, Ρούσσος.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: ΑΣ Ποντίων-Α.Ε Περάματος 1-2, Δόξα Πειραιά-Αρμενική 1-1, Α.Ο.Α.Δ-Ένωση Ρέντη 0-1, Α.Ο Κορυδαλλός-Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος 4-0, Ίκαρος Καλλιθέας-Α.Ε Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού 1-0, Άρης Αμφιάλης-Φαληρικός 0-4 και Αετός Κορυδαλλού-Κερατσίνι 0-0.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png