Αρμενική - Α.Ε. Σαρωνικός 1-4. Για την 26η αγωνιστική του Πειραιά.


Video και ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕ Σαρωνικός στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας του Πειραιά. Το νησιωτικό συγκρότημα επικράτησε της Αρμενικής με 4-1 στο γήπεδο της Νίκαιας (γηπ. Προοδευτικής), παίρνοντας όπως δείχνει το σκορ μια δίκαιη νίκη χωρίς όμως να πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση. Η γενική εικόνα της αναμέτρησης της 26ης αγωνιστικής παρά τα πέντε τέρματα που σημειώθηκαν δεν ήταν τόσο καλή, αφού οι γηπεδούχοι πέραν των αδυναμιών στο παιχνίδι τους, παρουσίασαν μια άκρως προβληματική εικόνα. Συγκεκριμένα, οι παίκτες της Αρμενικής προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να μεταδώσουν στους αντίστοιχους της ΑΕ Σαρωνικός την νευρικότητα, ώστε να τους βγάλουν εκτός παιχνιδιού και να διεκδικήσουν έτσι κάτι καλό από το ματς. Έντονες διαμαρτυρίες στην διαιτητή Μήτση σε κάθε εις βάρος του σφύριγμα, αλλά και πολλές διαμαρτυρίες στον αντίπαλο σε κάθε φάουλ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι 50 φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στις εξέδρες να παρακολουθήσουν ένα άναρχο κυρίως ματς, με την ΑΕ Σαρωνικός αν και μέτρια, να είναι σαφώς καλύτερη από την Αρμενική. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Βουτσινά μπήκαν με το δεξί στον αγώνα, αφού μετά από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ατματσίδη, η μπάλα πήγε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Λαγκαδίτη, κάνοντας έτσι με αυτό τον υπέροχο τρόπο το 0-1 μόλις στο 11ο λεπτό. Στην συνέχεια και χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση μπροστά στις δυο εστίες, σημειώθηκε στο 25ο λεπτό το 1-1 για τους γηπεδούχους. Μετά από φάουλ του Γριμάνη, η μπάλα πήγε στο 2ο δοκάρι της εστίας του Μπακομήτρου, με τον Βαλσαμάκη να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Αξακαλίδη ανενόχλητο από το σημείο του πέναλτι να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως με ανορθόδοξο τρόπο να φανούν πιο ανταγωνιστικοί, αφού έβλεπαν το νωθρό ποδόσφαιρο των ποδοσφαιριστών του νησιού, οι οποίοι έδειχναν αρκετά εκνευρισμένοι τόσο από την αντιμετώπιση των αντιπάλων, όσο βέβαια από την δική τους αγωνιστική εικόνα. Η Α.Ε Σαρωνικός αμέσως μετά την ισοφάριση των 'πορτοκαλί' πίεσαν τους γηπεδούχους, προσπαθώντας να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, και τα κατάφεραν με την συμπλήρωση 42 λεπτών, με ένα πανέμορφο τέρμα του Πασχάλη.

Ο 24χρονος χαρισματικός ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική παράλληλη σέντρα του Τζιώτη από δεξιά, και με μια γυριστή κεφαλιά 'κρέμασε' τον αντίπαλο πορτιέρο, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτά σε γενικές γραμμές συνέβησαν στο α' ημίχρονο, με την εικόνα των δύο ομάδων να μην είναι καλή παρά τα τρία τέρματα. Στην επανάληψη το ποδόσφαιρο που παρακολούθησαν οι φίλαθλοι ήταν σαφώς βελτιωμένο, με τους παίκτες του Βουτσινά να δείχνουν κατά διαστήματα αρκετά καλά στοιχεία.

Ο τεχνικός των νησιωτών θέλοντας να διορθώσει κάπως την εικόνα των παικτών του στο β' ημίχρονο, πέρασε στο ματς τους Νεκτάριο Μπακόμητρο και Λεό Μπάζια στο 46ο λεπτό στις θέσεις των Σκλάβαινα και Γκιόκα. Ο Νεκτάριος Μπακόμητρος κατά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση (τραυματίας) μετά από σχεδόν ένα μήνα, ήταν αρκετά ουσιαστικός και πέτυχε μάλιστα ένα εκπληκτικό τέρμα στην συνέχεια. Όσο αναφορά τον Λεό Μπάζια, ο 18χρονος ταλαντούχος αμυντικός μέσος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα, με την εμφάνισή του να αφήνει πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια. Στο 60ο μάλιστα λεπτό, ήταν πρωταγωνιστής της φάσης του 1-3 με σκόρερ τον Πασχάλη. Ο νεαρός μέσος έγινε αποδέκτης της κόντρα των Μπακόμητρο και Βαλσαμάκη, και με ωραία πάσα βρήκε τον Πασχάλη, ο οποίος με ασύλληπτο σουτ από τα 30 μέτρα, αιφνιδίασε τον Λαγκαδίτη στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του. Και φτάνουμε στο 78ο λεπτό της συνάντησης, εκεί όπου σημειώθηκε το 1-4 για τους φιλοξενούμενους, με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Νεκτάριου Μπακόμητρου. Το φάουλ υποδείχθηκε από την Μήτση 5 μέτρα μακριά από την γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστερά, με τον 27χρονο μεσοεπιθετικό να βάζει το 'κερασάκι στην τούρτα' με μια απίστευτη απευθείας εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα της Αρμενικής. Γκολ ποίημα για τον Μπακόμητρο, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα των φίλων του ποδοσφαίρου, κατά τον πανηγυρισμό του. Η τελευταία καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 87ο λεπτό με πρωταγωνιστές τους Πασχάλη και Αβραμίδη.

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων με ωραία ενέργεια έβγαλε τον 15χρονο μεσοεπιθετικό σε θέση βολής, με τον τελευταία από πλάγια θέση να πιάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ, με τον Λαγκαδίτη να του στερεί με εκπληκτική απόκρουση το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός. Άριστη διαιτησία από την κα Μήτση, η οποία διαχειρίστηκε την γενική κατάσταση του ματς με απόλυτη ψυχραιμία, με τον Διονύση Γιαννούλη να είναι για ακόμα ένα παιχνίδι, ο κορυφαίος για την ομάδα του. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του εκδότη της εφημερίδας 'Φως των Σπορ' Θεόδωρου Νικολαΐδη και του πρώην λογιστή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (Ε.Π.Σ.Π) Βασιλείου Βλαχάκου, οι οποίοι έφυγαν από την ζωή πριν λίγες ημέρες.

Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί την Α.Ε. Θύελλα/Αχιλλέα Κορυδαλλού.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μαπκόμητρος Κ, Τζιώτης, Σκλάβαινας (46' Μπακόμητρος Ν), Κυριακίδης, Γκιόκα (46' Μπάζια), Μαριόλης Γ, Πασχάλης, Γιαννούλης, Μαριόλης Ν (73' Αβραμίδης), Ατματσίδης, Κάτσας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png