Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στην περιφορά του επιταφίου στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης.

Ημέρα μνήμης των μαρτύρων και των νεκρών η Μεγάλη Παρασκευή, μία παράδοση με πολύ βαθιά ερείσματα. Οι πιστοί σε όλη την Αίγινα επισκέπτονται από το πρωί τα κοιμητήρια του νησιού, περιποιούνται και θυμιατίζουν τους τάφους, τοποθετώντας σε αυτούς στέφανα από άνθη. Από τα κοιμητήρια της Αίγινας, αυτό της Αγίας Ειρήνης στην περιοχή του Φάρου, συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς το απόγευμα πραγματοποιείται η περιφορά του επιταφίου.

Πρόκειται για την αυθεντική έκφραση μιας βαθιάς πίστης, που περιβάλλεται από την ομορφιά του παραλιακού τοπίου, των ψηλών δέντρων και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της περιοχής. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο νησί δεν απέτρεψαν τους κατοίκους της Αίγινας και τους εκδρομείς του Πάσχα να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή τη μοναδική σε ομορφιά και αυθεντικότητα θρησκευτική πομπή.

Δείτε φωτογραφίες από την περιφορά του επιταφίου εδώ.

Στην περιφορά του επιταφίου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς, η δημοτική σύμβουλος κυρία Καίτη Σαλπέα, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, καθώς και πλήθος κόσμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png