Η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο λιμάνι της Αίγινας.

Στην προβλήτα των ιπταμένων, στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, η τελετή άφιξης και υποδοχής του Αγίου Φωτός. Η μεταφορά του από τον αερολιμένα του "Ελευθέριος Βενιζέλος", έγινε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους 601 του Λιμενικού Σώματος, υποδέχθηκε στην προβλήτα των ιπταμένων, ο Λιμενάρχης Αίγινας κύριος Κυριάκος Γκαρής, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο αξιωματικός του Λ.Σ. κύριος κ. Δημοσθένης Παπαλεονάρδος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης.

Τα φαναράκια με το Άγιο Φως, παρέλαβε ο κλήρος του νησιού ψάλλοντας. Στην προβλήτα δεκάδες κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού, περίμεναν υπομονετικά με κεριά και φαναράκια για να λάβουν με τη σειρά τους το Άγιο Φως από τους Ιερείς. Λίγο αργότερα το Άγιος Φως μεταφέρθηκε με τιμητική συνοδεία οχήματος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας σε ενορίες του νησιού. Το Άγιο Φως συνόδεψε επίσης ειδικά εξοπλισμένο όχημα της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας και άλλα οχήματα. Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έκαναν και φέτος ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας και ο κύριος Σωτήρης Μπήτρος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png