Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός της "Παναγίας της Φανερωμένης".

Τη γνώριμη εικόνα του εορτασμού ενός μοναδικού προσκυνηματικού τόπου, αυτού της κατακόμβης της Παναγιάς της Φανερωμένης, βίωσαν και φέτος εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού, που επισκέφθηκαν την εκκλησία με την πλούσια παράδοση, ώστε να προσκυνήσουν, να παρακολουθήσουν το μεγάλο εσπερινό και την αρτοκλασία και να πάρουν μέρος στην περιφορά της εικόνας.

Το μικρό ύψωμα στην άκρη του λόφου όπου ξεπροβάλει το κτίσμα ενός ναού που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. καθώς σύμφωνα με την παράδοση χτιζόταν το πρωί και το βράδυ γκρεμιζόταν ο τρούλος της. Η είσοδος και ο διάδρομος προς την κατακόμβη σημαιοστολισμένα, φροντισμένα και πεντακάθαρα, αναγεννούν στον προσκυνητή τα βιώματα του καλοκαιριού που φεύγει, όπως ο ήλιος δύει την ώρα της περιφοράς και ντύνει τη φύση.

Σήμερα, εννέα μέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η εκκλησιά μας γιορτάζει τα εννιάμερα της Παναγίας και η Αίγινα τιμά αυτή τη γιορτή με ένα σπάνιο προσκυνηματικό μνημείο και μία παράδοση που εξακολουθεί να αντέχει στο χρόνο. Για τους επισκέπτες του νησιού, που θέλουν να επισκεφθούν την εκκλησία, αυτή βρίσκεται στην Λεωφόρο Φανερωμένης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.     
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png