Η περιφορά του επιταφίου της Αγίας Ειρήνης.

Κοντά στα προσφιλή τους πρόσωπα βρέθηκαν κατά εκατοντάδες σήμερα οι κάτοικοι της Αίγινας, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής. Ένα μέρος της θρησκευτικής μας παράδοσης θέλει αυτή την ημέρα τα κοιμητήρια να αποτελούν ένα σημείο όπου οι πιστοί θα βρεθούν στην τελευταία κατοικία των αγαπημένων τους προσώπων ώστε να προσευχηθούν για την ψυχή τους, να θυμηθούν, ίσως να νιώσουν το βαθύτερο μήνυμα της Ανάστασης. Στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η μυσταγωγική περιφορά του επιταφίου. Τα στενά δρομάκια, γύρω από το κοιμητήριο, δίπλα στη θάλασσα, γέμισαν από κόσμο που ακολούθησε την πορεία του επιταφίου, ενώ οι ψαλμωδίες της ημέρας από τις κυρίες που έψαλαν δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα έντονης θρησκευτικότητας. Η ακολουθία ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.

Ο καλός καιρός και η ηλιοφάνεια που επικρατεί από το πρωί στην Αίγινα, επέτρεψαν στους πιστούς να ακολουθήσουν την περιφορά. Την ακολουθία του επιταφίου παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νεκτάριος Κουκούλης και Φίλιππος Τζίτζης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Τρύφωνας Γκότσης.

την περιφορά του επιταφίου εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png