Άγνωστο το μέλλον της παραμονής του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αίγινα.

Λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο, είχε ξεκινήσει η επισκευή των δημοτικών καταστημάτων στην περιοχή της ιχθυαγοράς, με σκοπό να στεγαστεί σε αυτά το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Για την παραχώρηση των 27 τ.μ. κτιρίου, καθώς και για τις εργασίες επισκευής είχε αποφασίσει σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβουλίο που έγινε στις 20 Ιανουαρίου. Ωστόσο η απόφαση αυτή δεν θα προχωρήσει, καθώς επιτροπή του ΙΚΑ που επισκέφθηκε το κτίριο το έκρινε ακατάλληλο, αφού δεν πληρούσε κάποια από τα κριτήρια όπως χώρο υποδοχής, τουαλέτα κτλ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Οι εργασίες στο κτίριο σταμάτησαν και αναμένεται να ληφθεί απόφαση προκειμένου να ενοικιαστεί. Η αποδοχή της πρότασης του ΙΚΑ, προκειμένου το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης της Αίγινας να στεγαστεί στο κτίριο του παλιού δημαρχείου, παραμένει αρνητική από την πλευρά του δήμου, όπως άλλωστε είχε συμβεί και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη οι λόγοι είναι δύο: ο πρώτος αφορά στην ύπαρξη αρχείων που φυλάσσονται εκεί και ο δεύτερος η πρόθεση της διοίκησης (έχει εκφραστεί πολλές φορές) προκειμένου το γραφείο του δημάρχου και οι υπηρεσίες να επιστρέψουν εκεί.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, απαντώντας σε ερώτηση για το που θα εγκατασταθεί αν μεταφερθεί το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης,  έκανε αναφορά και στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι μία από τις υπηρεσίες που ενδεχομένως  θα αναστείλουν τις λειτουργίες τους.

Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει το ΓΕΦ, το ζήτημα του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης της Αίγινας παραμένει άγνωστο, καθώς αναμένεται η λειτουργία του "υπερταμείου ασφάλισης", του ΕΦΚΑ από την νέα χρονιά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png