Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η εγκατάσταση του αντλιοστασίου των "χερσαίων έργων" στο λιμάνι του Λεοντίου.


Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση του αντλιοστασίου των "χερσαίων έργων" στο λιμάνι του Λεοντίου. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το τελευταίο τμήμα του έργου: "Ολοκλήρωση κατασκευής του Βόρειου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης νήσου Αίγινας". Για να γίνει κατανοητή η σημασία του έργου, στο πλαίσιο των "χερσαίων έργων" αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το αντλιοστάσιο με τη βοήθεια του οποίου θα μεταφέρεται το νερό στη μεγάλη κεντρική δεξαμενή. Ο συγκεκριμένος αγωγός που θα μεταφέρει το νερό από το λιμάνι του Λεοντίου, ως την "κεντρική δεξαμενή" στο Λεόντι είναι μήκους 1.724.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Να σημειώσουμε ότι η τοποθέτηση του συγκεκριμένου αντλιοστασίου είχε τοποθετηθεί χρονικά για το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου του 2016, οπότε και βρίσκονταν σε εξέλιξη η τοποθέτηση του αγωγού που θα συνέδεε τα δύο σημεία.  Το έργο της τοποθέτησης του αγωγού στην περιοχή της "Πασπάρας" στο Λεόντι, είχε ξεκινήσει στο τέλος Μαΐου και ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης είχε ολοκληρωθεί το έργο της τοποθέτησης του αγωγού μέχρι τη δεξαμενή της Αφαίας. Παρέμεινε τότε η εγκατάσταση του αντλιοστασίου.

Μάλιστα με την τοποθέτηση αυτού του συστήματος, το νερό της ΕΥΔΑΠ θα είναι δυνατόν να τροφοδοτεί και την δεξαμενή της Αφαίας, καθώς το δίκτυο είναι ήδη έτοιμο. Αυτό είχε ανακοινωθεί άλλωστε από τον κύριο Μούρτζη το καλοκαίρι. Το αντλιοστάσιο δεν εγκαταστάθηκε τότε, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ο δήμαρχος Αίγινας. "Είναι η ολοκλήρωση των χερσαίων έργων", είπε ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png