Γιορτή προσφοράς των παραδοσιακών φυτών. Από την εναλλακτική κοινότητα Πελίτι - Ομάδα Αίγινας.

Μια πραγματική γιορτή ήταν η σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική ομάδα της εναλλακτικής κοινότητας του Πελίτι στην Αίγινα. Η εκδήλωση έγινε στον Πύργο Μαρκέλλου και αφορούσε τη γιορτή προσφοράς των παραδοσιακών φυτών, που αποτελεί συνέχεια της γιορτής των σπόρων που υλοποιήθηκε στην αρχή του Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο. Η γιορτή χαρακτηρίστηκε από την πολύ θετική ανταπόκριση του κοινού, που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, από την πολύ καλή οργάνωση και την εξαιρετική εθελοντική παρουσία σε κάθε τομέα αυτής της πρωτοβουλίας.

Η γιορτή προσφοράς των παραδοσιακών φυτών ξεκίνησε με χαιρετισμό και ενημέρωση για το αντικείμενο της εναλλακτικής κοινότητας Πελίτι από τον εκπαιδευτικό κύριο Άρη Παύλο και τη δημοσιογράφο κύρια Βάσω Κανελλοπούλου, ενώ ακολούθησαν λίγα λόγια από μαθητές των σχολείων της Αίγινας που παρουσίασαν την εμπειρία τους από τη διαδικασία της φροντίδας των φυτών που προέρχονταν από παραδοσιακούς σπόρους και ποικιλίες. Λίγο αργότερα η κυρία Γώγου Έλενα από τον “Αστικό Αγρό Χαλανδρίου” ανέπτυξε το θέμα: “Αστική καλλιέργεια, μια περιπέτεια μέσα στην πόλη”, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα των φυτών. Να σημειώσουμε ότι από τη μαθητική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Αίγινας προσεφέρθησαν 600 φυτά τα οποία καλλιέργησαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση, υπήρχε παράλληλη δράση με παιδικά παιχνίδια από την κυρία Μαριάνθη Δημητρούλη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png