Η επόμενη ημέρα μιας ακόμη φωτιάς σε σκουπίδια. Έτοιμος να πέσει ο στύλος από τις αλλεπάλληλες φωτιές σε σωρό απορριμάτων σε περιοχή του Κέντρου Υγείας.

Για πολλοστή φορά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ εστία φωτιάς σε σωρό απορριμάτων, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας. Αν και η πρώτη εικόνα που παρατηρεί κανείς είναι ότι τα αποκαΐδια από τα απορρίμματα έχουν απομακρυνθεί και ότι έχει τοποθετηθεί μια πινακίδα που απαγορεύει, πια, την απόθεση τους, αυτή η εικόνα δεν είναι η πιο σημαντική. Κοιτώντας λίγο πιο χαμηλά στη βάση ενός στύλου που εξυπηρετεί τις τηλεφωνικές συνδέσεις της περιοχής, μπορεί να διαπιστώσει ότι είναι τελείως κατεστραμμένος - καμένος από τις συνεχείς φωτιές και έτοιμος να πέσει τραυματίζοντας τους ανυποψίαστους περαστικούς.

Μπροστά στην ανάγκη αυτός ο στύλος να αντικατασταθεί το ταχύτερο, μάλλον περνά σε δεύτερο πλάνο η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί εκεί και απαγορεύει "Εκ της Αστυνομίας", τη ρίψη απορριμάτων και μπαζών. Η πινακίδα δεν φέρει κάποιο επίσημο χαρακτηριστικό, ανεξάρτητα όμως από τη γνησιότητά της και τον τρόπο που έχει αυτή τοποθετηθεί, περιγράφει μάλλον με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού τα σκουπίδια, και στους τρόπους που επιχειρούν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε μια καθαρή γειτονιά, μακριά από τις μικρές χωματερές που δημιουργούνται περιστασιακά.

Βέβαια την ευθύνη για την επιλογή της τοποθέτησης των κάδων των απορριμάτων (την αρμοδιότητα) την έχει η Υπηρεσία Καθαριότητας και όχι η Αστυνομία, όπως επίσης έχει και την ευθύνη και για την αποκομιδή τους. Σε αυτή την γωνία του νησιού οι εικόνες δείχνουν την ουσία των πραγμάτων. Η Υπηρεσία Καθαριότητας με το Δήμο βρίσκεται ουραγός, με έναν κάδο της να κείτεται κατακαμένος σε μία άκρη, τους κατοίκους οργισμένους και ταλαιπωρημένους και έναν ξύλινο στύλο να είναι έτοιμος να πέσει ανά πάσα στιγμή, τραυματίζοντας κάποιον περαστικό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png