Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πλούσια είναι η αγωνιστική κίνηση των ομάδων της Αίγινας αυτό το σαββατοκύριακο σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ. Στο ποδόσφαιρο την Κυριακή  η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενεί τον Ερμή Κορυδαλλού στις 15.00, ενώ το Σάββατο το εφηβικό τμήμα αντιμετωπίζει το Χατζηκυριάκειο στις 10.30 στο Σ.Ε.Φ.  Στο μπάσκετ και το πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΝΑ ο Σαρωνικός υποδέχεται στο κλειστό του Μίλωνα τον Παννεαπολικό την Κυριακή στις 14.30, και το τμήμα mini φιλοξενείται από τον Απόλλων Πειραιά το Σάββατο στις 11.00 στο ΣΕΦ.

Από το Broadcasting News της εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στα τμήματα υποδομής του Παναιγιναικού το mini φιλοξενεί το Σάββατο την Καλλιθέα στις 11.00, και οι παγκορασίδες του συλλόγου αντιμετωπίζουν τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου την Κυριακή στις 11.00. Και τα δύο παιχνίδια των τμημάτων του Παναιγιναικού θα διεξαχθούν στο ανοικτό Αίγινας. Στο βόλεϋ την Κυριακή οι παγκορασίδες Α' θα φιλοξενηθούν από το Αιγάλεω στις 12.45, ενώ οι αντίστοιχες Β' από την Ίρις στις 14.45 στην Νέα Σμύρνη, επίσης την Κυριακή. Το Σάββατο στα πλαίσια του Final 8 των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο 'Μελίνα Μερκούρη' στις 12.00. Διαβάστε περισσότερα...

Για την 23η αγωνιστική του Πειραιά η ΑΕ Σαρωνικός υποδέχεται την Κυριακή (15.00) τον Ερμή Κορυδαλλού με μοναδικό στόχο την επιστροφή της στις νίκες. Το απουσιολόγιο του τεχνικού Γιώργου Γκοβερίνου μόνο λευκό δεν είναι, καθώς θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Τσάννης και Μπιζιώτας, ενώ στα θετικά η επιστροφή του Πάλλη μετά από δύο αγωνιστικές που ήταν τιμωρημένος. Κατά τα άλλα η προετοιμασία των νησιωτών συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, με την αισιοδοξία για την νίκη να είναι εμφανής.

Στο μπάσκετ και την 18η στροφή του πρωταθλήματος της Β' ΕΣΚΑΝΑ, άλλος ένας ακόμα 'τελικός ' για τον Σαρωνικό. Οι κυανόλευκοι του Βαγγέλη Καβάσιλα φιλοξενούν τον ανεβασμένο τελευταία Παννεαπολικό με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι καθώς και οι δυο ομάδες έχουν στόχο την παραμονή τους στην κατηγορία. Ο Παννεαπολικός (6-11) ο οποίος είναι 11ος με 23 βαθμούς, πηγαίνει στο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς μετρά δύο συνεχόμενες σπουδαίες νίκες. Την 16η αγωνιστική 71-60 την Αρμενική εκτός, και την 17η 61-52 την Βουλιαγμένη εντός έδρας. Ο Σαρωνικός (3-14) βρίσκεται στην 13η θέση με 20 βαθμούς, και θέλει την νίκη ώστε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την παραμονή του στην κατηγορία. Απουσίες για τον έμπειρο τεχνικό δεν υπάρχουν.
Τέλος στο βόλεϋ πέρα τα ματς των δύο τμημάτων του Σαρωνικού στις παγκορασίδες (Α' και Β') που θα γίνουν την Κυριακή, τα φώτα είναι στραμμένα στο Final 8 των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.

Στις 8 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος βρίσκονται και οι κορασίδες του Σαρωνικού, οι οποίες το Σάββατο δίνουν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αντίπαλός του ο Ολυμπιακός, με στόχο την είσοδο στο Final 4. Η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες, με πρώτο ματς το Σάββατο στο 'Μελίνα Μερκούρη'. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στο κλειστό του ΕΠΑΛ, και αν χρειαστεί τρίτο, η σειρά θα μεταφερθεί και πάλι στο 'Μελίνα Μερκούρη', καθώς η ομάδα του Πειραιά είχε καλύτερο πλασάρισμα στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα στα παιχνίδια με τον Σαρωνικό να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Στο παιχνίδι του Σαββάτου το φαβορί είναι βάση ονόματος ο Ολυμπιακός.

Παρ' όλα αυτά στο συγκρότημα της Δήμητρας Παλαβρατζή σύμφωνα  με τα λόγια του Στάθη Νικολούζου, η υπέρβαση έχει γίνει. 'Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σεβασμός και όχι φόβος για τον μεγάλο αυτόν αντίπαλο. Στόχος του Σαρωνικού είναι η νίκη που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε στην διοργάνωση', κατέληξε ο β' αντιπρόεδρος των νησιωτών, ο οποίος την περίοδο 2008-2009 ήταν γενικός αρχηγός της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, όταν η ομάδα του Πειραιά είχε τερματίσει 2η στο πρωτάθλημα της Α1, πίσω από τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο σέρβις είναι στις 12.00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png