Ξεκίνησαν τα έργα αντιστήριξης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην περιοχή Ανιτσαίον.

erga apokatastasis anitsaion 00
Ξεκίνησαν χθες στην περιοχή του Ανιτσαίον τα έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία και την αντιστήριξη του οδοστρώματος της περιοχής που είχε πληγεί από τη θεομηνία τον Οκτώβριο του 2010. Μαζί ξεκινά και η αποκατάσταση του οδοστρώματος, καθώς πολλά σημεία προς της Πόρτες είναι άκρως επικίνδυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη το ρεπορτάζ το πούλμαν του Δήμου μετέφερε τους μαθητές από το σχολείο τους. Ο οδηγός με λεπτούς χειρισμούς και προσοχή περνούσε το μικρό πούλμαν ανάμεσα στα κατεστραμμένα σημεία του οδοστρώματος. Η αγωνία, αλλά και η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής φαίνεται να παίρνει τέλος, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη και του αρμόδιου αντιδημάρχου κυρίου Κώστα Γεννίτσαρη το έργο, τη μελέτη του οποίου έχει κάνει η Περιφέρεια, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ένα έτος, αν και ο κύριος Γεννίτσαρης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα έχει ολοκληρωθεί συντομότερα.

Το κόστος του έργου είναι 1.050.000 ευρώ και αφορά και την περιοχή του Σφεντουρίου, όπου οι κάτοικοι υποφέρουν από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω των κατεστραμμένων δρόμων. Ο κύριος Μούρτζης είπε ότι θα ξεκινήσουν δύο ακόμη έργα που αφορούν αποκατάσταση του οδοστρώματος σε κεντρικά σημεία του νησιού, που είχαν χρόνια να συντηρηθούν, ύψους 250.000 ευρώ. Το έργο θα ξεκινήσει πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Μούρτζη στο Aegina Portal. Τέλος, ο κύριος Μούρτζης έκανε αναφορά στη σύνταξη της μελέτης για τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής του ΕΠΑΛ και το έργο της συνολικής αποκατάστασης των οδοστρωμάτων της Αίγινας. Για το έργο θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη την επόμενη περίοδο. Αναφορικά με το έργο στο Ανιτσαίον, ο κύριος Γεννίτσαρης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως είπε χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι αντιπλημμυρικών έργων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png