Επίσκεψη του πρέσβη της Ελβετίας και Λέσχης Ελβετών κατοίκων της Αθήνας στην Αίγινα.

Την Αίγινα επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής, ο νέος πρέσβης της Ελβετίας κύριος Hans-Rudolf Hodel, μαζί με γκρουπ 35 εκδρομέων, μελών της Λέσχης Ελβετών που διαμένουν στην Αθήνα. Τους Ελβετούς εκδρομείς ξενάγησε στο λιμάνι της Αίγινας και στα καποδιστριακά κτίρια, ο κύριος Αλέξης Κράους, αρχειονόμος, ερευνητής της καποδιστριακής περιόδου και μέλος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Βαρύνουσα σημασία είχε η ξενάγηση στο Εϋνάρδειο, καθώς ο φιλέλληνας Ιωάννης - Γαβριήλ Εϋνάρδος, που χρηματοδότησε την κατασκευή του κτιρίου, ήταν Ελβετός.

Ο κύριος Κράους επισήμανε, μεταξύ άλλων, την προσφορά του "Κεντρικού Σχολείου", το οποίο λειτούργησε στο Εϋνάρδειο, στην εκπαίδευση δασκάλων, που με τη σειρά τους ανέλαβαν το δύσκολο έργο της διδασκαλίας, εκείνες τις πρώτες στιγμές του νέου Ελληνικού Κράτους. Το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, αποτέλεσε έναν ακόμη σταθμό στην ξενάγηση. Εκεί, έγινε αναφορά στον Καποδίστρια και στη συστηματική δουλειά, για τη διακυβέρνηση του κράτους, κατά τη διάρκεια της 22μηνης παραμονής του στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, την Αίγινα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png