Ξεκίνησαν οι εργασίες για την απομάκρυνση του "μικρού βιολογικού" της ιχθυαγοράς.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας για τη μεταφορά του μικρού βιολογικού της ιχθυαγοράς στην περιοχή της Σκοτεινής, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες για την μεταφορά του. Πέρυσι στις 4 Ιουνίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε αποφασίσει τη μεταφορά του, κάτι που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μία εβδομάδα μετά. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης μιλώντας τότε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είχε πει ότι θα μεταφερόταν κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού. Η βιολογική μονάδα, γνωστή και ως "μικρός βιολογικός", εγκαταστάθηκε στην ιχθυαγορά το 2009.

Το έργο είχε κοστίσει στο Δήμο της Αίγινας 140.000 ευρώ και είχε χαρακτηριστεί ως μία ακριβή μονάδα φορητού βιολογικού, ακριβώς λόγω των συνθηκών στις οποίες θα έπρεπε να ανταπεξέλθει (ιχθυαγορά, δημοτικό κατάστημα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κτλ). Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του κ. Γεννίτσαρη, αλλά και την εισήγησή του στην τότε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν τα μηχανήματα του βιολογικού μπορέσουν να επανεκκινήσουν θα χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία των λυμάτων του δημοτικού βυτιοφόρου.

Τα προβλήματα που παρουσίασε από την αρχή της λειτουργίας του, τον μετέτρεψαν σε ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε επαγγελματίες της περιοχής και της τότε διοίκησης του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη. Τα προβλήματα στην (κατά περιόδους) λειτουργία του συνεχίστηκαν και επί διοίκησης Σάκη Σακκιώτη. Μάλιστα το 2011 ο τότε  δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης είχε δηλώσει στο Aegina Portal ότι η λειτουργία της μονάδας δεν είχε αδειοδοτηθεί και ότι τότε γίνονταν οι σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξει αδειοδότηση από τη διεύθυνση υγιεινής. Ακόμη όμως και έτσι, το κόστος της λειτουργίας του είχε κριθεί υψηλό, κυρίως αυτό τον αναλωσίμων, αλλά και της καθημερινής χρήσης του δημοτικού βυτιοφόρου.

Τόσο ο νυν δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών το 2009 κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος, όσο και ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης είχαν δηλώσει στο Aegina Portal ότι το έργο είχε παραληφθεί από το Δήμο Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png