Κανονικά πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα δύο δρομολόγια των υδροφόρων πλοίων "Ιωάννης Λ" και "Γεώργιος Λ". Αποκλιμακώθηκε η ένταση μετά τη σημερινή συνάντηση.

Κανονικά πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα δύο δρομολόγια των υδροφόρων πλοίων "Ιωάννης Λ." και "Γεώργιος Λ.", που τροφοδοτούν με νερό τη δεξαμενή στο λιμάνι του Λεοντίου. Η ένταση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, γύρω από το θέμα της μεταφοράς του νερού στο λιμάνι του Λεοντίου, φαίνεται να έχει εκτονωθεί, μετά και από τη σύσκεψη με τους υδρομεταφορείς, που που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το απόγευμα στο Aegina Portal κύριος Δημήτρης Μούρτζης, είπε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι όροι της σύμβασης για τη μεταφορά του νερού και τους ζητήθηκε να είναι συνεπείς σε αυτά που έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί. Επίσης ζητήθηκε από τον υδρομεταφορέα που εξυπηρετεί τα τμήματα Αίγινας (ΚΕ) και Πέρδικας να ενισχύσει τη γραμμή.
Στο λιμάνι του Λεοντίου έγιναν σήμερα τρία δρομολόγια. Δύο από το πλοίο "Ιωάννης Λ." και ένα από το πλοίο "Γεώργιος Λ.". Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κύριος Μούρτζης είπε ότι η μεγάλη δεξαμενή είναι σχεδόν γεμάτη. Ωστόσο και σήμερα τα προβλήματα δεν έλειψαν, καθώς κατά την διάρκεια της αναχώρησης του "Γεώργιος Λ." ένας κάβος μπλέχτηκε με την προπέλα του πλοίου. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου που παρακολουθούσε τη διαδικασία ζήτησε τη συνδρομή δύτη, που ξέμπλεξε τον κάβο και το πλοίο συνέχισε την πορεία του.

Ο κύριος Μούρτζης σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας, είπε ότι θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο μόλο, "ώστε τα προβλήματα που υπήρχαν, οι μικρές ή οι μεγάλες ζημίες που έγιναν να σταματήσουν να γίνονται".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png