45 λεπτά αναμονή για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας σε λιποθυμικό επεισόδιο στην παραλία. Τελικά η μεταφορά έγινε με περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος.

Σαρανταπέντε περίπου λεπτά περίμενε εκτεθειμένη στην άκρη του δρόμου, με καυτό ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες, γυναίκα που υπέστη σήμερα το μεσημέρι λιποθυμικό επεισόδιο στην παραλία της Αίγινας, προκειμένου να την μεταφέρει το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας. Να σημειώσουμε ότι η γυναίκα συνόδευε ένα παιδί μικρής ηλικίας.

Ο ιατρός κύριος Σωκράτης Δούκας μίλησε στο Aegina Portal για το συμβάν περιγράφοντας τι συνέβη. Περνώντας τυχαία από το σημείο του συμβάντος (μάλιστα προερχόμενος από ένα άλλο λιποθυμικό επεισόδιο που είχε κληθεί νωρίτερα) αντιμετώπισε το περιστατικό και πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, το οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως, καθώς το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας δεν εμφανιζόταν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Ωστόσο, ο κύριος Δούκας κατήγγειλε, ότι όταν ζήτησε από τον υπεύθυνο καταστήματος να μεταφερθεί σε αυτό, ώστε η παθούσα να μην βρίσκεται σε δημόσια θέα και να είναι σε έναν χώρο που κλιματίζεται, άκουσε έκπληκτος τον υπεύθυνο να αρνείται, από φόβο μήπως συμβεί κάτι στη γυναίκα που είχε λιποθυμήσει, ενόσω βρισκόταν σε χώρο του καταστήματος. Μετά από αυτή την άρνηση ο κύριος Δούκας εξήγησε ότι ως γιατρός παίρνει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί, δεν άλλαξε όμως κάτι καθώς λίγο αργότερα έφτασε το περιπολικό.

Ευτυχώς, το περιπολικό ήρθε γρήγορα και μετέφερε την γυναίκα στο Νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος" με τη συνοδεία του γιατρού κυρίου Σωκράτη Δούκα.

Ακριβώς έναν μήνα πριν, σε περιστατικό τροχαίου ατυχήματος εκείνη τη φορά, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κυρία Ευαγγελία Γελαδάκη, είχε εξηγήσει ότι οι τρεις οδηγοί του Κέντρου Υγείας δεν επαρκούν για όλες τις βάρδιες, οπότε προτεραιότητα έχουν οι βραδυνές ώρες των υπόλοιπων ημερών και οι απογευματινές ώρες, όσο μπορούν αυτές να καλυφθούν.

Τα όσα συνέβησαν σήμερα στην παραλία της Αίγινας, προκάλεσαν την έντονα οργισμένη αντίδραση των κατοίκων και παραθεριστών, αλλά και επαγγελματιών που έζησαν  από κοντά το περιστατικό.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png