Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του αγωγού των "χερσαίων έργων".

Ολοκληρώνεται, όπως όλα δείχνουν, αύριο το απόγευμα, το έργο της τοποθέτησης του αγωγού των "χερσαίων έργων" (απομένουν μόλις 20 μέτρα) καθώς τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες σε ένα τμήμα του έργου, που θα συνδέσει τον αγωγό που έχει τοποθετηθεί προς την πλευρά της μεγάλης δεξαμενής των "χερσαίων" στο Λεόντι, με αυτόν που έχει τοποθετηθεί στην Πασπάρα και φτάνει μέχρι το λιμάνι του Λεοντίου. Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της τοποθέτησης του αγωγού στην περιοχή της "Πασπάρας" στο Λεόντι, είχε ξεκινήσει στο τέλος Μαΐου και ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ απομένει η εγκατάσταση του αντλιοστασίου, που θα προωθεί το νερό στη μεγάλη δεξαμενή του Λεοντίου στην Κυψέλη. Από εκεί θα γίνεται ο διαμοιρασμός στις υπόλοιπες κεντρικές δεξαμενές όλων των περιοχών.

Το έργο της τοποθέτησης του αγωγού σε αυτό το σημείο αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο, λόγω της σκληρότητας του εδάφους σε πολλά τμήματα. Οι εργασίες της εκσκαφής τελικά σταμάτησαν τον Ιούλιο. Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal, είπε ότι οι εργασίες σταμάτησαν λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς θα δημιουργούσαν πολλά προβλήματα, τόσο στους μόνιμους κάτοικους όσο και στους παραθεριστές του νησιού.

Ο επιβλέπων μηχανικός, κατά τη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης, εξήγησε ότι απομένουν μόλις είκοσι μέτρα για να ολοκληρωθεί το έργο της τοποθέτησης του αγωγού. Η τοποθέτησή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα, ενώ λόγω των εργασιών η κυκλοφορία σε αυτό το τμήμα του δρόμου, αναγκαστικά θα διακοπεί για λίγες ώρες.

Ο κύριος Μούρτζης έκανε αναφορά στις δυσκολίες του συγκεκριμένου σημείου, εξηγώντας ότι περνούν τέσσερα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Άλλωστε, δύο ημέρες πριν κατά την διάρκεια της εκσκαφής, έγινε αντιληπτό ότι στο σημείο υπάρχει κεντρικός αγωγός ηλεκτροδότησης που διακρίνεται και στο video.

Ο κύριος Μούρτζης ευχαρίστησε τόσο τους τεχνικούς από τις διάφορες υπηρεσίες, όσο και τους κατοίκους της περιοχής. "Το σημείο αυτό των χερσαίων έργων, ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι και ίσως ήταν προφητικό, που πριν τον Ιούλιο μήνα σταματήσαμε τις διαδικασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση του αγωγού, γιατί σε αυτόν τον δρόμο περνάνε τέσσερα δίκτυα κοινής ωφελείας. Αν γινόταν αυτό το καλοκαίρι, καταλαβαίνει κανείς τι προβλήματα θα δημιουργούσαμε και στους μονίμους, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού. Θεωρώ παρά τις δυσκολίες, ότι φτάσαμε σε ένα πολύ καλό τέλος. Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι των χερσαίων έργων", είπε ο κύριος Μούτζης, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά και στη φάση που βρίσκεται ο διαγωνισμός για το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png