Αγανάκτηση για τα σκουπίδια στο κέντρο της Αίγινας. Εικόνες ντροπής στις γειτονιές. Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι κάτοικοι.

Έντονη είναι η αγανάκτηση που έχει προκαλέσει στους κατοίκους του κέντρου της Αίγινας το γεγονός ότι στις περισσότερες γειτονιές δεν γίνεται η αποκομιδή των απορριμάτων με αποτέλεσμα η καθημερινότητά τους να γίνεται αφόρητη. Στη πολύπαθη γωνία του Εϋνάρδειου που έχει μεταβληθεί σε χωματερή, καθώς πολλά σημεία απόθεσης απορριμάτων έχουν καταργηθεί, μεγάλες μαύρες σακούλες με τηγανέλαια που χύνονται στο δρόμο από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χαρτοκιβώτια και δεκάδες άλλα αντικείμενα και σακούλες απορριμάτων δημιουργούν μία απαξιωτική εικόνα για την ιστορία του τόπου. Στην περιοχή το ΟΤΕ, είχε δημιουργηθεί ένα πραγματικό βουνό από σκουπίδια, μπροστά ακριβώς από τους πανάκριβους βυθιζόμενους κάδους που δεν λειτούργησαν ποτέ. Τα σκουπίδια αυτά μαζεύτηκαν το πρωί όμως η δυσοσμία εκεί είναι αφόρητη και βέβαια οι κάδοι παραμένουν γεμάτοι.

Παρόμοια είναι η κατάσταση που βιώνουν πολλοί κάτοικοι και γειτονίες με τα σκουπίδια να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Δίπλα στο ιστορικό κτίριο του Κυβερνείου, μπροστά από την είσοδο της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης, σε γειτονιές που τα απογεύματα βγαίνουν για να παίξουν μικρά παιδιά. Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κυρίου Δημήτρη Καραγιάννη καθώς δέχθηκε πολλές διαμαρτυρίες από κατοίκους και επαγγελματίες του κέντρου. Εξαιρετικά κακή είναι και η εικόνα που παρουσιάζει η προβλήτα του Κ.Ε. στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.

Αν και δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη, είναι πιθανών αυτή η προβληματική εικόνα να οφείλεται σε βλάβες που έχουν υποστεί οχήματα. Ακόμη όμως και έτσι αυτή η κατάσταση δεν δικαιολογείται. Με τις θερμοκρασίες να είναι ακόμη και σήμερα υψηλές κάτοικοι του κέντρου παραπονούνται για τρωκτικά, μύγες μεγάλου μεγέθους, γλίτσα και δυσοσμία.
Από τα περισσότερα σημεία που υπάρχουν συνολικά τόνοι συγκεντρωμένων σκουπιδιών, περνούν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι που ψωνίζουν από τα καταστήματα ή εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες που υπάρχουν στο κέντρο. Η επιχειρηματικότητα πλήττεται, όπως και η καθημερινότητα των κατοίκων που μένουν στο κέντρο απαξιώνεται. Οι παραδοσιακές γειτονίες του κέντρου οδηγούνται σε υποβάθμιση, όπως και ιστορικά κτίρια που θεωρούνται και είναι μνημεία της ιστορίας μας.

Το ρεπορτάζ καταγράφει τις οχληρές και ανθυγιεινές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του κέντρου και με κανέναν τρόπο δεν αποτελεί μομφή για την εργασία και τον καθημερινό μόχθο που καταβάλουν οι εργάτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png