"Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα", από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" στην Αίγινα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο cafe - bar "Ρέμβη" στην παραλία της Αίγινας η "Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα" από το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς". Στο Aegina Portal μίλησε ο κύριος Φίλιππος Αντωνίου που συντόνισε την εθελοντική πρωτοβουλία και την ομάδα των εθελοντών, νέων από την Αίγινα, που προσέτρεξαν για να μεταφέρουν το μήνυμα ενός προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση. Στόχος του προγράμματος η ενημέρωση των νέων, αλλά και οδηγών όλων των ηλικιών για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ και την παρακίνηση για καθιέρωση του "Οδηγού της παρέας", που δεν θα πιει ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση, άλλωστε "το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί". Να σημειώσουμε ότι στη δράση συμμετείχε και όργανο με πολιτική περιβολή από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, που πάντα υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία.

Η Αίγινα ήταν μία από τις 27 πόλεις σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν  στη 10η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα. Ο "Οδηγός της παρέας", φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει η ώρα να φύγει από το μπαρ μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο "Οδηγός της παρέας" επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί. Το μήνυμα της βραδιάς είναι: "Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… ο οδηγός της παρέας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png