Η τελετή εγκαινίων του θαλάμου Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος".

Με μία σεμνή τελετή, αλλά μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του θαλάμου Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος" παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, του Δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Παναγιώτη Χατζηπέρου, εκπροσώπων της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και φορέων της Αίγινας.

Μετά το μυστήριο του αγιασμού ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ έκανε μία ιστορική αναφορά στη λειτουργία του νοσοκομείου και περιέγραψε τις συνθήκες και τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν σε διάφορα κομβικά σημεία της. Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους και τους σκοπούς του νοσοκομείου, στη βραδύτητα με την οποία επιτεύχθηκαν κάποιοι από αυτούς λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της έλλειψης πόρων. Αναφέρθηκε ωστόσο και στην εθελοντική πρωτοβουλία και στους δωρητές του, τονίζοντας ότι ο θάλαμος που εγκαινιάζεται σήμερα αποτελεί το ξεκίνημα αυτών που ήδη υπάρχουν και ότι σταδιακά ο στόχος θα ολοκληρωθεί.

"Θα ήθελα να πω ότι είναι ξεκίνημα, δεν είναι τέλος. Ξεκινάμε, διότι για την ονομάσουμε μονάδα θέλει κάποια βήματα ακόμη. Το πρώτο βήμα έγινε. Εφ’ όσον δούμε τις οικονομικές δυνατότητες, και αυτούς που θα μας βοηθήσουν, μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό που ονειρευόμαστε. Δεν μας απαγορεύει κανείς να έχουμε και όραμα και όνειρα και τόλμη. Κάναμε σήμερα το ξεκίνημα, το πρώτο βήμα, και ελπίζουμε, ώστε από θάλαμο να τον ονομάσουμε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία, κατά το νόμο, οφείλει να πληροί κάποιες άλλες προϋποθέσεις",  είπε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ αποσαφηνίζοντας το σχετικό ζήτημα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.κ. Εφραίμ είπε: "Το νοσοκομείο μας είχε, λόγω της παντελούς έλλειψης οργανωμένου φορέα υγείας, από την ίδρυσή του, και εξακολουθεί να έχει μέχρι σήμερα, ως κύριο στόχο του να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, να παράσχει δωρεάν νοσηλεία στους απόρους ασθενείς, και ευελπιστούμε ότι με τον εγκαινισμό αυτού του νέου θαλάμου αυξημένης ιατρικής φροντίδας θα προσθέσουμε ακόμη ένα λιθαράκι υπέρ του αγαθού της υγείας του λαού μας", σκιαγραφώντας τον κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα της λειτουργίας του νοσοκομείου, και μετά την ίδρυση του νέου θαλάμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αντιπρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ιατρός, κύριος Αντώνιος Πολυδώρου. Να σημειώσουμε ότι σε video που θα δημοσιεύσουμε στις επόμενες ώρες, ο κύριος Πολυδώρου και οι συνεργάτες του, μιλώντας στο Aegina Portal, εξήγησαν τη λειτουργία του νέου θαλάμου και τον τρόπο με τον οποίο το Ωνάσειο μπόρεσε να βοηθήσει στη λειτουργία του, με την προσφορά μηχανημάτων. Μάλιστα, μετά το τέλος της τελετής, ο κ. Εφραίμ προσέφερε τιμητική πλακέτα στον ιατρό κύριο Πολυδώρου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον ευχαριστήσει για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων στην είσοδο του θαλάμου. Την κορδέλα έκοψε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ με μία συμβολική κίνηση ο κ.κ. Εφραίμ ζήτησε από τον κύριο Πολυδώρου και τον κύριο Χατζηπέρο να κρατούν την κορδέλα, προσφέροντάς τους ένα τμήμα της ως αναμνηστικό.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο και σε μέλη του Δ.Σ. του Ωνασείου να παρευρεθούν στην τελετή των εγκαινίων (λόγω απαγορευτικού δεν έγινε το δρομολόγιο του ιπτάμενου πλοίου), ενώ για τον ίδιο λόγο δεν παρευρέθη στα εγκαίνια ο Δήμαρχος Αγκιστρίου. Αντ’ αυτού, τον Δήμο εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος κυρία Άρτεμις Λαβούτα. Λόγω του ίδιου κωλύματος, δεν ήταν εφικτό να παρευρεθούν στην τελετή οι βουλευτές κύριοι Α. Νεράτζης, Π. Μελάς και Ι. Τραγάκης, αλλά και ο πρώην δήμαρχος, κύριος Θεοδόσης Σακκιώτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png