Menu
0

Ο Γιώργος Καλόφωνος και η Τούλα Ζορμπά παρουσιάζουν τις δύο σημαντικές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Σαββάτου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-09-2015 στην κατηγορία: Εκπομπές

Τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της 7ης Γιορτής Φιστικιού κύριο Γιώργο Καλόφωνο και την κυρία Τούλα Ζορμπά, μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, με την ευκαιρία δύο πολύ σημαντικών προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ φιστικιού, που θα γίνουν αυτό το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη έχει τίτλο "Αέναες Διαδρομές Φωτός" και διοργανώνεται με την ευκαιρία της ανακήρυξης από την Unesco του 2015 ως έτους φωτός. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες αλλά και μουσικό πρόγραμμα. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από τον κύριο Παναγιώτη Φιλντίση, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της κυρίας Στέλλας Χρυσουλάκη, διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και Νήσων. Θα ακολουθήσει συναυλία με τίτλο: "Ένας ουρανός μ’ αστέρια" που περιλαμβάνει τραγούδια των: "Μίμη Πλέσσα, Μάνου Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Μιχάλη Σουγιούλ, Μανώλη Χιώτη, Γιώργου Μουζάκη και άλλων δημιουργών. Θα τραγουδούν οι καλλιτέχνες: Βάγια Κωφού,Νατάσα Χριστοφιλάκη και Μπάμπης Βελισσάριος, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει ο Φρίξος Μόρτζος και στο ακορντεόν η Λαρύσα Ζιχάρεβα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κωστής Παπαϊωάννου. Η εκδήλωση θα γίνει στην παραλία της Αύρας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την ίδια ημέρα στις 7:30 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας. Η Κλειώ Μακρή, η Helen Mudie - Ιωαννίδου και Laure Gaudebert παρουσιάζουν κεραμικά έργα τα οποία είναι εμπνευσμένα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας. Η έκθεση είναι συνδιοργάνωση  του Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, (Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων). Αίγινα & Κεραμική (Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας). Η είσοδος είναι ελεύθερη

οι ταινίες στα θερινά σινεμά σήμερα 3 Σεπτεμβρίου

Mix & Match - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Τιμή: 34,00 €
Τιμή: 28,00 €
Τιμή: 34,00 €

Passa Parola - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Βιβλιοπωλείο Λυχνάρι - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

aegina portal web radio

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού για την περίοδο 2015-2016.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-09-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας που υπογράφει ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού κατά την περίοδο 2015-2016, αναφέρεται ότι: "Σας  ενημερώνουμε  ότι  ο  Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, θα ξεκινήσει να  λειτουργεί, μετά  την  ανακοίνωση  των  αποτελεσμάτων  με  τον  κατάλογο των ονομάτων των 22 παιδιών, που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και  έχουν  προτεραιότητα.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το προσωπικό που διαθέτει, το  σύνολο των παιδιών, που θα δεχτεί, δεν θα υπερβαίνει τα 33. Είμαστε στη διαδικασία, συνεχίζει η ανακοίνωση, εντεκάμηνης  πρόσληψης προσωπικού  και  όταν  αυτή ολοκληρωθεί, θα έχουμε τη δυνατότητα να δεχτούμε και τα υπόλοιπα παιδιά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-09-2015 στην κατηγορία: Εκκλησιαστικά Νέα

Χοροστατούντος του Επισκόπου Χριστουπόλεως Μακάριου, Αρχιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με συμπροσευχόμενους το Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο και τον επιχώριο Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Στις 10 μ.μ. θα ξεκινήσει η ολονύχτια αγρυπνία μέχρι τις 5 το πρωί. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο το πρωί με τη θεία Λειτουργία, την πανηγυρική δοξολογία και τη Λιτάνευση των τιμίων Λειψάνων περιμετρικά του Αγίου Νεκταρίου.

Επιδιορθώθηκε η βλάβη σε αγωγό ύδρευσης στους Αγίους Ασώματους.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-09-2015 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε αγωγό που παρατηρήθηκε το πρωί σε περιοχή των Αγίων Ασωμάτων. Λόγω της ζημιάς που είχε υποστεί ο αγωγός η Υπηρεσία Ύδρευσης αναγκάστηκε να διακόψει την υδροδότηση στην γύρω περιοχή.

Το συνεργείο του Δήμου επιδιόρθωσε τον αγωγό λίγο αργότερα.

Κάμερες ασφαλείας θα αποκτήσει το λιμάνι της Αίγινας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κλοπών σε σκάφη.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-09-2015 στην κατηγορία: Λιμενικό Ταμείο

Στο πλαίσιο της εισήγησης, που έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσίωτης, παρουσίασε τα τελευταία θέματα που κάνουν αναγκαία την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Ανάμεσα στην ιδιαίτερα θετική είδηση που αφορά την έγκριση ποσού 1.200.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την συντήρηση μικρών λιμένων, και άλλα στοιχεία που θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα τις επόμενες ημέρες, ο κύριος Σκαλτσιώτης παρουσίασε τις διαστάσεις που παίρνουν τα κρούσματα κλοπών σε σκάφη που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Αίγινας, ακόμη και σε ιδιαίτερα κεντρικά σημεία όπως η Παλαιά Προβλήτα.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όχι μόνο στο κεντρικό λιμάνι, αλλά και σε άλλα μικρότερα λιμάνια του νησιού τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά, όπως και οι αναφορές στο Λιμεναρχείο της Αίγινας. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου παρουσίασε ως χαρακτηριστικό περιστατικό κρούσμα στην Παλιά Προβλήτα, "κάτω από το Λιμεναρχείο", όπου επί τρία συνεχόμενα Σάββατα - ξημερώματα Κυριακής - καταληστεύθηκαν σκάφη που είχαν ελλιμενιστεί εκεί. Στα συγκεκριμένα περιστατικά έγινε έρευνα μέσα από όποια διαθέσιμη κάμερα υπήρχε στο σημείο. "Θα είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλα λιμανάκια",  είπε για την πρόθεση του Λιμενικού Ταμείου να τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στο κεντρικό και άλλα λιμάνια του νησιού.

Περισσότερες Ειδήσεις

Κάμερες ασφαλείας θα…

Κάμερες ασφαλείας θα αποκτήσει το λιμάνι της Αίγινας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κλοπών σε σκάφη.

Στο πλαίσιο της εισή...

Αξέχαστες μπασκετικέ…

Αξέχαστες μπασκετικές μνήμες στον αγώνα παλαιμάχων Σαρωνικού - Ολυμπιακού.

Μία ακόμη εξαιρετική...

Δεν θα πραγματοποιηθ…

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη. Η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης.

Η πολυαναμενόμενη συ...

Συνεδρίαση Δημοτικού…

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 31ης Αυγούστου 2015.

Πραγματοποιήθηκε η π...

Κέντρο Υγείας Αίγιν…

 Κέντρο Υγείας Αίγινας. "Το πρόγραμμα των εφημεριών μας, ξεπερνά κάθε ανθρώπινη αντοχή". Ζητούν τον άμεσο διορισμό δύο ήδη επιλεγμένων ιατρών.

Η κυρία Λεωνίδη Σβελ...

"Η περίπτωση Κα…

"Η περίπτωση Καποδίστρια". Τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο.

"Η περίπτωση Καποδίσ...

Δ. Μούρτζης - Γ. Καλ…

Δ. Μούρτζης - Γ. Καλόφωνος. Δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη διοργάνωση της "Γιορτής Φιστικιού".

Δηλώσεις για τις τελ...

Μουσική βραδιά με πα…

Μουσική βραδιά με πανσέληνο στα Λουτρά της Σουβάλας.

Την καθιερωμένη μουσ...

Δηλώσεις Δημήτρη Μού…

Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη για τη φωτιά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην "Σκοτεινή".

Δηλώσεις σχετικά με ...

Φωτιά στο Σταθμό Μετ…

Φωτιά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην "Σκοτεινή". [upd]

Δύο εβδομάδες μετά τ...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.