Menu
0

Μετατίθεται για τις 15 Δεκεμβρίου η δημοπράτηση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-11-2015 στην κατηγορία: Θέματα

Το θέμα της δημοπράτησης του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού συζητήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση ξεκίνησε με την επισήμανση του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Παναγιώτη Μαρμαρινού, που ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη για το εάν προτίθεται να εξηγήσει στο σώμα για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε χθες 24 Νοεμβρίου η δημοπράτηση του έργου. Ο κύριος Μαρμαρινός εξέφρασε τον προβληματισμό, ότι εάν κάτι δεν πάει καλά με τις διαδικασίες (ο ίδιος σε μία αποστροφή του λόγου είπε ότι γνωρίζει πράγματα που δεν είναι γνωστά, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί) και χαθεί η καταληκτική της παράτασης του χρόνου για τη "μελετοκατασκευή", όπως αυτή είχε ψηφιστεί στις αρχές του προηγούμενου Δεκεμβρίου. "Το έργο κινδυνεύει" τόνισε ο κύριος Μαρμαρινός, εξηγώντας ότι εάν αυτή η ημερομηνία χαθεί, θα χαθεί και το έργο.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Ο κύριος Μαρμαρινός πρότεινε την άμεση σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα επισκεφθεί τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να του μεταφέρει την ανάγκη να καταθέσεις στη βουλή νέα παράταση τουλάχιστον για ένα μήνα. Η δεύτερη πρόταση αφορούσε επιστολή - ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου προς τον πρωθυπουργό, στην οποία θα περιγράφονταν τα δεδομένα και η σημασία του έργου για την Αίγινα.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από το Δήμο Αίγινας δεν εκδόθηκε κάποια σχετική ανακοίνωση, που να ενημερώνει, έστω, για τους λόγους της αναβολής. Κι αυτό καθώς από τη μία, μόλις δύο μήνες πριν, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φιστικιού, ο κύριος Χατζηπέρος είχε τοποθετήσει την δημοπράτηση στα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που είχε κάνει και ο κύριος Μούρτζης, μιλώντας σε κεντρικές εκδηλώσεις προς το κοινό του φεστιβάλ. Μάλιστα ο κύριος Μούρτζης σε δηλώσεις του στο Aegina Portal λίγες μόλις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στις 28 Σεπτεμβρίου, είχε πει ότι η δημοπράτηση θα γίνονταν στις 14 Νοεμβρίου. Είναι εύλογο λοιπόν οι κάτοικοι του νησιού να πρέπει να ενημερωθούν για τα αίτια της μεταφοράς αυτής της ημερομηνίας, πόσο μάλλον όταν λίγο μετά την ιστορική αυτή απόφαση, τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν από τους εμπλεκόμενους φορείς, διαμήνυαν την αναγκαιότητα να τηρηθούν με ακρίβεια οι προβλεπόμενοι χρόνοι. 
 
Ο κύριος Μούρτζης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την πρόταση του κυρίου Μαρμαρινού, και υπεραμύνθηκε των ενεργειών που έχει κάνει."Δεν μπορεί σήμερα να προτρέχουμε για μία διαδικασία που έχουμε επιμείνει πιεστικά", είπε και σημείωσε ότι χθες ήταν στην Περιφέρεια για αυτό το σκοπό. "Κάποιοι είχαν πάρει κάποιους φακέλους, οι οποίοι δεν δικαιούνταν να καταθέσουν, ήταν τρίτης κατηγορίας και για αυτό το λόγο τους απέκλεισαν και έκαναν πολύ καλά, ώστε να έχουμε στις 15 του μηνός ολοκληρωμένη τη διαδικασία ούτως ώστε να μην καθυστηρίσει ούτε μία μέρα" είπε και συνέχισε: "Ποιος σας είπε κύριοι συνάδελφοι ότι θα καθυστερήσει το έργο, όταν οι όροι διακήρυξης λένε ότι να έχουμε τουλάχιστον παραλάβει τους φακέλους, εφόσων είναι μελέτη - κατασκευή μέχρι το τέλος του χρόνου. Εμείς θα τους παραλάβουμε στις 15 του Δεκέμβρη, προς τι λοιπόν αυτή η ανησυχία. Δεν θα χάσουμε απολύτως τίποτα. Είναι δέσμευση όλου του Κοινοβουλίου και ιδιαιτέρως της κυβέρνησης, είναι δέσμευση της κυρίας Δούρου, που έχει βοηθήσει προς αυτό το σκοπό. Και θα το πω για μία ακόμη φορά, είναι σημαντικό να χρηματοδοτείς ένα μεγάλο έργο, τέτοιας μεγάλης αξίας. Όσο είναι όλα τα έργα της Αττικής είναι μόνο του. Για αυτό το λόγο είναι, τουλάχιστον, απαγορευτικό για εμάς να αμφισβητούμε προθέσεις και ενέργειες που σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθούν".

Passa Parola - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Anna - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών.

Α μπε μπα μπλομ - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

aegina portal web radio

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 24ης Νοεμβρίου 2015.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-11-2015 στην κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στα videos που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Video 1Video 2Video 3


Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Α.Π.Σ. Νέας Περάμου "Κυζικός" 3-0 σετ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-11-2015 στην κατηγορία: Volley

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο βόλεϋ, τα κορίτσια του Σαρωνικού επιβλήθηκαν της Νέας Περάμου 'Κυζικός' με 3-0 σετ, στο πιο ενδιαφέρον ματς της 3ης αγωνιστικής της 2ης τοπικής κατηγορίας γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ. Τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές για την ομάδα της Αίγινας, η οποία δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο ΕΠΑΛ ήταν θεαματική, με τον Σαρωνικό να είναι ο μεγάλος νικητής, κόντρα σε μια έμπειρη αλλά και αρκετά δυνατή ομάδα, όπως είναι ο Κυζικός Νέας Περάμου. Στα αγωνιστικά, στο 1ο σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους, καθώς προηγήθηκαν 8-1 και 16-6. Η αντίδραση όμως του Κυζικού ήρθε άμεσα, μειώνοντας τη διαφορά στους 4 (22-18), αλλά η ψυχραιμία που χρειαζόταν στο σημείο αυτό για τις αθλήτριες του Σαρωνικού ήρθε, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην κατάκτηση του σετ με 25-21, και να προηγηθούν με 1-0.

Με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και αποφασιστικότητα, των κορίτσια του Σαρωνικού μπήκαν στο παρκέ για το 2ο σετ, με σκοπό να το τελειώσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Με σωστές επιθέσεις αλλά και σχεδόν άριστη υποδοχή, προηγήθηκαν αρχικά με 16-12 και 22-16, για να φτάσουν με σχετική άνεση στο 25-17 και στο 2-0. Το 3ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, καθώς ο Κυζικός μπήκε πιο φουριόζος, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Η ομάδα της Νέας Περάμου προηγήθηκε με 9-3, 18-13 και 20-16, και έδειχνε πως θα έφτανε με ευκολία στο 2-1, ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Σαρωνικός όμως βρήκε την λύση, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ακούει στο όνομα, Τατιάνα Γιαννούλη. Η 18χρονη βολλευμπολίστρια με συνεχόμενους άσσους, έφερε την ανατροπή και έδωσε στο τέλος και την νίκη στην ομάδα της με 25-21, μέσα σε αποθέωση από τους δεκάδες φίλους της ομάδας. Τα σετ 25-21, 25-17 και 25-21. Η Τατιάνα Γιαννούλη, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο Aeginaportal, και έκανε λόγο για την ομαδικότητα αλλά και τα ψυχικά αποθέματα των συμπαικτριών της, ειδικά στο 3ο σετ. 'Ήταν ένα καλό παιχνίδι, παίξαμε σαν ομάδα και η απόδοσή μας έπεσε μόνο στο 3ο σετ, αλλά παρ' όλα αυτά βρήκαμε το κουράγιο και το γυρίσαμε. Το γήπεδο δεν βοηθάει ώστε να παιχτούν μεγάλες φάσεις, κάτι που είναι άδικο και για εμάς, αλλά και για τις φιλοξενούμενες, που δε μπορούν να το συνηθίσουν εύκολα.

Είμαστε ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα, και ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια', κατέληξε η νεαρή αθλήτρια του Σαρωνικού. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός θα φιλοξενηθεί στο κλειστό της Μάνδρας, από τον τοπικό Μανδραϊκό. Για 3ο συνεχόμενο ματς, η ομάδα της Αίγινας κατέβηκε χωρίς την προπονήτρια Δήμητρα Παλαβρατζή, η οποία αναμένεται να επιστρέψει στον πάγκο του Σαρωνικού την 5η αγωνιστική με αντίπαλο τον Ερμή Περάματος. Η νεαρή τεχνικός απουσιάζει από τις υποχρεώσεις της ομάδας, λόγω ασθένειας. Α.Ο.Α Σαρωνικός: Κουμβάκη, Τζινιέρη, Καλοκούβαρου, Γκούρι, Χατζίκου, Λορέντζου, Τσιούστα, Κλέλλη(λ), Σταθοπούλου, Τρίμη, Γιαννούλη, Μπόγρη, Ροδίτη(λ), Κατσούλη.

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώθηκε το διήμερο Σάββατο - Κυριακή, για τις ομάδες του Παναιγιναϊκού.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-11-2015 στην κατηγορία: Καλαθοσφαίριση

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώθηκε το διήμερο Σάββατο-Κυριακή, για τις ομάδες του Παναιγιναϊκού. Πρώτος αγώνας, οι κορασίδες του Παναιγιναϊκού, έπαιζαν, με την πρώτη και αήτητη ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου. Το τελικό σκορ 38-86. Οι παίκτριες της Ελευθερίας Μοσχάτου, όχι μόνο είναι στο από τις καλύτερες στον όμιλο του Παναιγιναϊκού, αλλά 4 από αύτες συμμετέχουν στην Εθνική Κορασίδων, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αντιθέτως, οι παίκτριες του Παναιγιναϊκού, μετά την καλή εμφάνιση με την Α.Ε. Καλλιθέας, όλη την εβδομάδα δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν, στις προπονήσεις,  για να αντιμετωπίσουν το Σάββατο την Ελευθερία Μοσχάτου. Η Φαίη Ποντάκ, συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις με 17 πόντους, 5/7 βολές και 6/11 δίποντα. Τα δεκάλεπτα 6-20-7-19-9-30 και 16-17. Οι πόντοι Μοίρα Μαρία, Μπόγρη Μαρία 4, Παπασεβαστού 3, Ρουσσέα Δήμητρα, Παντάκ Φαίη 17, Τζουρά Νάσια 5, Μερτίκα Ασημίνα, Σοφιανού Έλενα 6, Ξηροτύρη Έφη 3, Ζαχαρίου Ευγενία, Καλέμι Ιωάννα.

Στον αγώνα του παιδικού, το τελικό σκορ 28-61, επικράτησε δίκαια η Ελευθερία Μοσχάτου, που είναι 2η στον όμιλο του Παναιγιναϊκού.  Η ομάδα του Παναιγιναϊκού, με έναν μόνο πλεί μέκερ, και πολλές απουσίες, πάλεψε μόνο για ένα δεκάλεπτο, την καλύτερη Ελευθερία Μοσχάτου. Πολύ καλά έπαιξε ο Καλέμι Κώστας, που για πρώτη φορά εκτός από πόντους και ρημπάουντ, μοίρασε και 12 ασσιστ και έκανε 8 κοψίματα. Τα δεκάλεπτα 4-28-7-10-5-9 και 12-14. Οι πόντοι Ντένις 2 Καλέμι Κώστας, 13 (1 τρίποντο) 10 ρημπάουντ, 12 ασσίστ, 8 κοψίματα, Κουμπενάς Γιάννης 6, Σαραντόπουλος Νεκτάριος, Κάσσης Φίλιππος, Κότσης Μάνος, Στρατηγός Βαγγέλης 4 κλεψίματα, Λορέντζος Δημήτρης, Γκούρι Μάριο 7(1 τρίποντο) 7 κλεψίματα, 9 ρημπάουντ. Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερες Ειδήσεις

Α.Ε. Σαρωνικός-Α.Ο. …

Α.Ε. Σαρωνικός-Α.Ο. Κορυδαλλός 2-0. Για την 9η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Το αγωνιστικό διήμερ…

Το αγωνιστικό διήμερο των υποδομών μπάσκετ του Α.Ο.Α Σαρωνικός.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Αναβλήθηκαν οι εκλογ…

Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως έγινε ευρύτερα ...

Σε εξέλιξη οι εκλογέ…

Σε εξέλιξη οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αίγινα.

Στο Δημοτικό Θέατρο ...

Η λατρευτική πομπή τ…

Η λατρευτική πομπή της εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην παραλία της Αίγινας.

Μέσα σε κλίμα πανηγυ...

Α.Ο.Α Σαρωνικός-Λέων…

Α.Ο.Α Σαρωνικός-Λέων Μοσχάτου 72-60. Για την 7η αγωνιστική της Γ' ΕΣΚΑΝΑ.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Σεμινάριο κυκλοφορια…

Σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής με τον Ιαβέρη, για τους μαθητές των λυκείων της Αίγινας.

Μία εμβληματική προσ...

Η αγωνιστική κίνηση …

Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Συνεδρίαση Δημοτικού…

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 18ης Νοεμβρίου 2015.

Ολοκληρώθηκε πριν απ...

Πρωτοβουλία αλληλεγγ…

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κυψέλης.

Μία αξιέπαινη δράση ...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 804)
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.