Menu
0

Ημερίδα για την ενημέρωση των επαγγελματιών αγροτών και των καλλιεργητών σχετικά με τις εξελίξεις στην αγροτική διαχείριση και καλλιέργεια.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-05-2015 στην κατηγορία: Ομιλίες

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Λεουσείου Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ημερίδα με θέματα που αφορούσαν τους αγρότες και τους καλλιεργητές της Αίγινας. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ομάδα Εργασίας Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής. Την ημερίδα και τους στόχους της, καθώς και τους εισηγητές, αρμόδιους για τα συγκεκριμένα θέματα, γεωπόνους της Περιφέρειας παρουσίασε η κυρία Αικατερίνη Κανελλά. Χαιρετισμό απεύθυνε και το μέλος της Ομάδας Εργασίας κύριος Αργύρης Πανταζής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θέματα: Διαδικασία ηλεκτροδότησης αγροτικών και αρδευτικών εγκαταστάσεων με μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο, Ψεκαστικά μηχανήματα και εκτέλεση ψεκασμών (ν.4036 / 12),  Ατυχήματα χρήσης αγροτικών μηχανημάτων και τρόποι πρόληψης αυτών, Βελτίωση ικανοτήτων χρήσης γεωργικών μηχανημάτων, Χορηγούμενα πτυχία χειριστών και διαδικασία απόκτησης αυτών, Επιπτώσεις ανορθολογικής χρήσης νιτρικών στη γεωργία, Προστιθέμενη αξία πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Mix & Match - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Τιμή: 86,00 €
Τιμή: 89,00 €
Τιμή: 83,00 €

Anna - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών.

Fistiki - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

aegina portal web radio

Παράταση προγραμμάτων πρόσκλησης επιβατικών οχημάτων και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, με έδρα στους Δήμους Αίγινας, Αγκιστρίου και άλλων, για αρχικό τεχνικό έλεγχο.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2015 στην κατηγορία: Περιφέρεια


Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι παρατείνεται ο τεχνικός έλεγχος  των δικύκλων (μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), επιβατικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και φορτηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο μικτό βάρος έως 3,5 τόνους, με έδρα στους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Από το καθημερινή Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Αριθμός Κυκλοφορίας:
Όλα τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο μικτό βάρος έως 3.5 τόνους που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης αδείας κυκλοφορίας) έως και 31.12.2005 και στην άδεια κυκλοφορίας τους αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών κάποιος από τους Δήμους  Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας ή ταξινομήθηκαν σε άλλη περιοχή της χώρας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της τότε Νομαρχίας Πειραιά (νυν Π.Ε. Πειραιά και Νήσων).
Περίοδος Ελέγχου έως και 30-6-2016.

Αριθμός Κυκλοφορίας:
Όλα τα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2007 έως και 31-12-2011  που στην άδεια κυκλοφορίας τους αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών κάποιος από τους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας ή ταξινομήθηκαν σε άλλη περιοχή της χώρας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της τότε Νομαρχίας Πειραιά (νυν Π.Ε. Πειραιά και Νήσων)
    
Περίοδος Ελέγχου έως  και 31-12-2016.
Επισημαίνεται ότι όλα τα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας) από 01-01-2012 έως και 30-6-2012 και στην άδεια κυκλοφορίας τους αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών κάποιος από τους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Από το Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής.

Για μία ακόμη χρονιά η Γαλάζια Σημαία στην Αγία Μαρίνα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Μπορεί η θαυμάσια πλαζ της Αγίας Μαρίνας να έλαβε για μία ακόμη, τρίτη συνεχή χρονιά το 2015, τη Γαλάζια Σημαία, ωστόσο όπως προκύπτει από το χθεσινό ρεπορτάζ, η γαλάζια σημαία που κοσμεί την πλαζ έγραφε την περσινή ημερομηνία, δηλαδή 2014. Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, στις 12 Μαΐου ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το 2015. Με 395 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας πραγματοποίησε την εκδήλωση ανακοίνωσης των βραβευμένων ακτών και μαρίνων για το 2015 στην ακτή Καλλιθέα-Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης, με χορηγό της εκδήλωσης το ξενοδοχείο Mediterranean Village του ομίλου Λάμπρου Α.Ε. Ανάμεσα σε αυτές και η πλαζ της Αγίας Μαρίνας, που χθες κυριολεκτικά φεγγοβολούσε κάτω από τον λαμπερό ήλιο. Μεγάλη σημασία τόσο για το Δήμο Αίγινας, όσο και για την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου, αλλά και τους τοπικούς φορείς, είναι να χειριστούν με σύγχρονους επικοινωνιακούς τρόπους και πρακτικές τη δυναμική που δίνει στον τόπο μας ένα τέτοιο πολύτιμο εφόδιο. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του διαχειριστή του προγράμματος"η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά".

Επείγουσα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ύδρευσης λόγω βλάβης στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Λεόντι.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2015 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Με επείγουσα ανακοίνωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης, ενημερώνει του κατοίκους της Αίγινας ότι λόγω βλάβης σε κεντρικούς πίνακες των εγκαταστάσεων στο Λεόντι, θα προκληθούν προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση του νησιού τις επόμενες ώρες.

Ο κύριος Μούρτζης μιλώντας στο Aegina Portal ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν την κατανάλωση για τις επόμενες ώρες, ενώ σημείωσε ότι η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί εντός της ημέρας.

Περισσότερες Ειδήσεις

Ξεκίνησε η ανακατασκ…

Ξεκίνησε η ανακατασκευή του εξωτερικού τοίχους στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Στις 6 Ιανουαρίου 20...

Ανοιχτό το ενδεχόμεν…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και πάλι το αντιπλημμυρικό έργο στο δρόμο Ανιτσαίον - Πόρτες.

Ανοιχτό το ενδεχόμεν...

Στην επόμενη συνεδρί…

Στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα κατατεθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας για την ακτοπλοΐα.

"Δύσκολο να μπούμε σ...

4ο Κύπελλο Αφαία. Οι…

4ο Κύπελλο Αφαία. Οι πρώτες θέσεις και οι χρόνοι των αθλητών.

Επιμέλεια Σταύρος Ρω...

Ο κύριος Χρήστος Κλώ…

Ο κύριος Χρήστος Κλώνος στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην αποκατάσταση της υγείας του Παντελή.

Έχουν περάσει τρεισή...

Γενική συνέλευση και…

Γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Με μεγάλη συμμετοχή ...

"4ο Κύπελο Αφαί…

"4ο Κύπελο Αφαία 2015". Ο αγώνας των πέντε χιλιομέτρων.

Κάτω από εξαιρετικές...

To mini του Σαρωνικο…

To mini του Σαρωνικού στο All Star Game της ΕΣΚΑΝΑ.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Final 4 παγκορασίδων…

Final 4 παγκορασίδων Α' της ΕΣΠΕΔΑ. Οι αξέχαστες στιγμές για τον πρωταθλητή Σαρωνικό!

Ρεπορτάζ και video: ...

Αύριο Κυριακή ο αγών…

Αύριο Κυριακή ο αγώνας βουνού "4ο Κύπελο Αφαία 2015". Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 300.

Όλα είναι έτοιμα για...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.