Menu

Η τελετή εγκαινίων του θαλάμου Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος".

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-12-2014 στην κατηγορία: Υγεία

Με μία σεμνή τελετή, αλλά μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του θαλάμου Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος" παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, του Δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Παναγιώτη Χατζηπέρου, εκπροσώπων της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και φορέων της Αίγινας.

Μετά το μυστήριο του αγιασμού ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ έκανε μία ιστορική αναφορά στη λειτουργία του νοσοκομείου και περιέγραψε τις συνθήκες και τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν σε διάφορα κομβικά σημεία της. Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους και τους σκοπούς του νοσοκομείου, στη βραδύτητα με την οποία επιτεύχθηκαν κάποιοι από αυτούς λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της έλλειψης πόρων. Αναφέρθηκε ωστόσο και στην εθελοντική πρωτοβουλία και στους δωρητές του, τονίζοντας ότι ο θάλαμος που εγκαινιάζεται σήμερα αποτελεί το ξεκίνημα αυτών που ήδη υπάρχουν και ότι σταδιακά ο στόχος θα ολοκληρωθεί.

"Θα ήθελα να πω ότι είναι ξεκίνημα, δεν είναι τέλος. Ξεκινάμε, διότι για την ονομάσουμε μονάδα θέλει κάποια βήματα ακόμη. Το πρώτο βήμα έγινε. Εφ’ όσον δούμε τις οικονομικές δυνατότητες, και αυτούς που θα μας βοηθήσουν, μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό που ονειρευόμαστε. Δεν μας απαγορεύει κανείς να έχουμε και όραμα και όνειρα και τόλμη. Κάναμε σήμερα το ξεκίνημα, το πρώτο βήμα, και ελπίζουμε, ώστε από θάλαμο να τον ονομάσουμε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία, κατά το νόμο, οφείλει να πληροί κάποιες άλλες προϋποθέσεις",  είπε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ αποσαφηνίζοντας το σχετικό ζήτημα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.κ. Εφραίμ είπε: "Το νοσοκομείο μας είχε, λόγω της παντελούς έλλειψης οργανωμένου φορέα υγείας, από την ίδρυσή του, και εξακολουθεί να έχει μέχρι σήμερα, ως κύριο στόχο του να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, να παράσχει δωρεάν νοσηλεία στους απόρους ασθενείς, και ευελπιστούμε ότι με τον εγκαινισμό αυτού του νέου θαλάμου αυξημένης ιατρικής φροντίδας θα προσθέσουμε ακόμη ένα λιθαράκι υπέρ του αγαθού της υγείας του λαού μας", σκιαγραφώντας τον κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα της λειτουργίας του νοσοκομείου, και μετά την ίδρυση του νέου θαλάμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αντιπρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ιατρός, κύριος Αντώνιος Πολυδώρου. Να σημειώσουμε ότι σε video που θα δημοσιεύσουμε στις επόμενες ώρες, ο κύριος Πολυδώρου και οι συνεργάτες του, μιλώντας στο Aegina Portal, εξήγησαν τη λειτουργία του νέου θαλάμου και τον τρόπο με τον οποίο το Ωνάσειο μπόρεσε να βοηθήσει στη λειτουργία του, με την προσφορά μηχανημάτων. Μάλιστα, μετά το τέλος της τελετής, ο κ. Εφραίμ προσέφερε τιμητική πλακέτα στον ιατρό κύριο Πολυδώρου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον ευχαριστήσει για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων στην είσοδο του θαλάμου. Την κορδέλα έκοψε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ με μία συμβολική κίνηση ο κ.κ. Εφραίμ ζήτησε από τον κύριο Πολυδώρου και τον κύριο Χατζηπέρο να κρατούν την κορδέλα, προσφέροντάς τους ένα τμήμα της ως αναμνηστικό.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο και σε μέλη του Δ.Σ. του Ωνασείου να παρευρεθούν στην τελετή των εγκαινίων (λόγω απαγορευτικού δεν έγινε το δρομολόγιο του ιπτάμενου πλοίου), ενώ για τον ίδιο λόγο δεν παρευρέθη στα εγκαίνια ο Δήμαρχος Αγκιστρίου. Αντ’ αυτού, τον Δήμο εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος κυρία Άρτεμις Λαβούτα. Λόγω του ίδιου κωλύματος, δεν ήταν εφικτό να παρευρεθούν στην τελετή οι βουλευτές κύριοι Α. Νεράτζης, Π. Μελάς και Ι. Τραγάκης, αλλά και ο πρώην δήμαρχος, κύριος Θεοδόσης Σακκιώτης.

κατάλογος αγορών

aegina portal web radio

Ο βροχερός καιρός ανέβαλε το στόλισμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στην Παλιά Προβλήτα. Η δράση θα γίνει την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-12-2014 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Μόνο το δημοτικό σχολείο του Μεσαγρού πρόλαβε τελικά να στολίσει σήμερα χριστουγεννιάτικο δέντρο την Παλαιά Προβλήτα. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς είπε ότι η προγραμματισμένη χριστουγεννιάτικη δράση αναβάλλεται καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν μετά τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου, οπότε και είχε προγραμματιστεί η χριστουγεννιάτικη δράση, δεν επέτρεψαν αυτή να πραγματοποιηθεί.

Τα επτά δημοτικά σχολεία του νησιού και το τοπικό σύστημα Ναυτοπροσκόπων ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή στις 11 το πρωί, οπότε όπως όλοι ευελπιστούν ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Με λαμπρότητα η περιφορά της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-12-2014 στην κατηγορία: Εκκλησιαστικά Νέα

Κάτω από τον νεφοσκεπή ουρανό της Αίγινας, το νησί γιόρτασε σήμερα την εορτή του πολιούχου του Αγίου Διονυσίου, με τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται με τη λιτάνευση της εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Διονυσίου στην παραλία και τους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του νησιού.

Της λατρευτικής πομπής προπορεύθηκε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας "ΜΟΥΣΑ" και η μπάντα του τοπικού συστήματος Ναυτοπροσκόπων, ενώ ακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων του νησιού που συμμετείχαν στην περιφορά, όπως επίσης εκπρόσωποι της διοίκησης του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αίγινας.

Δείτε φωτογραφίες από τη λιτανεία εδώ.

Τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου, τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κύριοι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Κώστας Κατσαφάδος. Η λατρευτική πομπή ολοκληρώθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας, όπου η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας παιάνισε τον εθνικό ύμνο, με τις κυρίες της ενορίας να ραίνουν με άνθη την εικόνα και τα λείψανα του Αγίου.

Η δοξολογία στη Μητρόπολη της Αίγινας για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-12-2014 στην κατηγορία: Εκκλησιαστικά Νέα

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας, που εορτάζει και τιμά τη μνήμη του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου, η Δοξολογία, με την παρουσία εκπρόσωπων της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής αρχής, εκπρόσωπων των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων του νησιού.


Στη Δοξολογία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων του νησιού και τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κύριοι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Κώστας Κατσαφάδος.

Περισσότερες Ειδήσεις

Στον εσπερινό του Αγ…

Στον εσπερινό του Αγίου Διονυσίου στην Παχειά Ράχη.

Video Σωτήρης Μπήτρος. Μ...

Ο πανηγυρικός, αρχιε…

Ο πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας για τον Άγιο Διονύσιο.

Με κάθε λαμπρότητα ξεκίνη...

Χριστουγεννιάτικο ba…

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

Με ένα υπέροχο χριστουγεν...

4o Cheap Art Photo α…

4o Cheap Art Photo από το Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας.

Ξεκίνησε την Πέμπτη και ο...

Χριστουγεννιάτικη, μ…

Χριστουγεννιάτικη, μουσική εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Κυψέλης.

Στο χριστουγεννιάτικο κλί...

"Άσκηση Αγάπης…

"Άσκηση Αγάπης" στο γυμναστήριο ΝΑΜΑ. Πρώτες βοήθειες, το σεμινάριο του Σωκράτη Δούκα.

Σε  "ασκήσεις αγάπης...

Συνεδρίαση Δημοτικού…

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 15ης Δεκεμβρίου 2014. Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2015.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγ...

Εντονότατη αντίδραση…

Εντονότατη αντίδραση Δημήτρη Καρύδη για την κοινή ανακοίνωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποθαλάσσιο αγωγό. [upd]

Εντονότατη ήταν η αντίδρα...

"Η Εφηβεία μια …

"Η Εφηβεία μια πρόκληση για τους Γονείς". Από τον 4ο κύκλο ομιλιών Γονεϊκής Επιμόρφωσης.

Την κυρία Φωτεινή Μπέη, ψ...

Αμφιάλη - Α.Ε. Σαρων…

Αμφιάλη - Α.Ε. Σαρωνικός 0-1. Για την 12η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.