Menu

Η τελετή έναρξης του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-09-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς

Στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η τελετή για την έναρξη του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Στον κατάμεστο από κόσμο χώρο όπου είχε στηθεί η σκηνή, η βραδιά ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των επισήμων. Χαιρετισμό απεύθυναν η πρόεδρος της Ο.Ε. του φεστιβάλ κυρία Μαίρη Κουκούλη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Νίκος Τζίτζης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, οι βουλευτές της περιφέρειάς μας κύριοι Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Χρήστος Πάλλης.


Video 1Video 2Video 3Το δρώμενο ξεκίνησε με τρία πανέμορφα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες του Συλλόγου Κλασσικού Οχήματος Αίγινας να μεταφέρουν τους ηθοποιούς στη σκηνή. Από το δρώμενο δεν έλειψε και ένα καΐκι, το οποίο μετέφερε τον νεαρό ξενιτεμένο στο νησί του. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στον νεαρό Τάσο που έχασε τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 1964, πουλώντας φιστίκια.

Το θεατρικό της τελετής έναρξης έγγραψε και σκηνοθέτησε ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, ενώ σε αυτό έπαιξαν οι: Βατικιώτης Λευτέρης, Πάσχα Στέλλα, Μπόγρης Νεκτάριος, Καρβούνης Νικόλας, Δημητρόπουλος Αλέκος, Θωμάς Ηλίας, Μεθενίτη Νεκταρία, Λαδά Μαριάνθη, Χλέτσου Ναταλία, Μαρίνη Μιχαέλα, Νταμουράκη Χαρά.
Αξιώτη Έφη, Μπήτρου Αντωνία, Αφηγήτρια: η κ. Σταυρίδου Μαίρη.

Μετά το τέλος του θεατρικού η εκδήλωση συνεχίστηκε με χωρούς από τα χορευτικά των: Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο "Καποδίστριας", Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης, Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέως, Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ασωμάτου και Κοντού. Τη θεατρική παράσταση και τα χορευτικά συνόδεψε ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων της Μουσικής Σχολής "Άγιος Νεκτάριος" υπό τη διεύθυνση του κυρίου Ανδρεάδη Θανάση.

κατάλογος αγορών

Previous Next
  • 1
  • 2
Τιμή: 29,00 €
Τιμή: 63,00 €
Τιμή: 110,00 €
Τιμή: 30,00 €
Τιμή: 32,00 €
Τιμή: 33,00 €
Τιμή: 43,00 €
Τιμή: 49,00 €
Τιμή: 72,00 €
Τιμή: 71,00 €

aegina portal web radio

"Πήλινες διαδρομές". Η τέχνη συναντά το κοινό της, στην ψαραγορά της Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-09-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς

Τα φώτα ανάβουν, τα βήματα οδηγούν σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του νησιού, την ψαραγορά. Η όψη του χώρου παραμένει η ίδια, η χρήση του όμως αλλάζει και μετατρέπεται σε έναν ιδιαίτερο εκθεσιακό χώρο. Τα κεραμικά τοποθετούνται πάνω στους λευκούς πάγκους και χωρίς να χρειαστεί κάτι περισσότερο, μία από τις πιο ευχάριστες εικαστικές διαδρομές ξεκινά! Πρόκειται για την έκθεση κεραμικής με τίτλο "Πήλινες διαδρομές" στην οποία οι κεραμίστες που ζουν και δημιουργούν στην Αίγινα εκθέτουν τα έργα τους.

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές της η έκθεση δείχνει τον παλμό της. Ο χώρος επικροτεί την ιδέα, το ίδιο και οι άνθρωποι που μοιάζει να απολαμβάνουν την παραμονή τους σε ένα γνώριμο περιβάλλον, μιλώντας για τέχνη ή για οτιδήποτε άλλο καθημερινό. Άλλωστε είναι από τις σπάνιες στιγμές που ο δημιουργός μπορεί να κάτσει πίσω από έναν πάγκο, να μιλήσει με τους επισκέπτες της έκθεσης, να δει τα έργα του με μία διαφορετική ματιά.

Την επιμέλεια της έκθεσης έκανε η ιδιοκτήτρια της αίθουσας τέχνης Ε.Γ.Ι.Ν.Α Α.Ι.Γ.Ι.Ν.Α. που είχε και την ιδέα αυτού του εικαστικού event. Η ίδια νιώθει ενθουσιασμένη τόσο από το αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και από την προσέλευση του κοινού. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου από τις 8 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ο Γιώργος Μπήτρος μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, για τη σημερινή τελετή έναρξης του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-09-2014 στην κατηγορία: Εκπομπές

Πρόκειται για μία κομβική εκδήλωση στο πρόγραμμα κάθε φεστιβάλ, κι αυτό γιατί αποτυπώνει την αισθητική του και σχηματοποιεί τη θεματολογία του. Η φετινή τελετή έναρξης θα γίνει με ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο θα μεταφέρει το κοινό στην Αίγινα της δεκαετίας του '60. Δεν είναι μόνο το κείμενο, δεν είναι μόνο το φυσικό σκηνικό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, στην προβλήτα του οποίου θα γίνει η τελετή, είναι το ότι αυτή η τελετή έναρξης θα είναι αφιερωμένη στο μικρό Τάσο, το παιδί που σε ηλικία 14 ετών έχασε τη ζωή του πουλώντας φιστίκια έξω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο κύριος Μπήτρος που έχει επιμεληθεί και σκηνοθετήσει τη φετινή τελετή, διευκρινίζει ότι το δρώμενο αποτελεί μία μυθοπλασία, μέχρι τη στιγμή που συναντά τον Τάσο και την ιστορία του. Η προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού αναμένεται να γίνει μία μεγάλη σκηνή, καθώς στο δρώμενο συμμετέχουν οι "κούκλες" από το Σύλλογο Κλασσικών Οχημάτων Αίγινας, αλλά ακόμη και ένα καΐκι... Τα υπόλοιπα σήμερα στις 9 το βράδυ! Σύμφωνα με το πρόγραμμα λίγο πριν, στις 20:15 θα γίνουν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί των επισήμων.

Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο της Κολώνας από την ιστορικό Ελένη Ζαχαρίου. Μία εμπειρία πολύτιμη.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-09-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς

Πρόκειται για μία από τις πολυτιμότερες εμπειρίες του φεστιβάλ. Η ξενάγηση, σήμερα το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο από την ιστορικό κυρία Ελένη Ζαχαρίου, αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία εξαιρετική εμπειρία, που αναδεικνύει την ιστορία του νησιού μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα του πρώτου αρχαιολογικού μουσείου της χώρας μας, του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αίγινας. Η επικοινωνιακή ικανότητα της κυρίας Ζαχαρίου δημιούργησε μία διαλεκτικού χαρακτήρα παρουσίαση των εκθεμάτων του μουσείου, με το κοινό να συμμετέχει και να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένο σε πολλά ιστορικά στοιχεία της παρουσίασης.

Οι αίθουσες μία - μία "ξεκλείδωσαν" τις ιστορίες των εκθεμάτων τους και το κοινό "ταξίδεψε" νοερά στον σπουδαίο πολιτισμό, τις τέχνες, τα ενδιαφέροντα, αλλά και την καθημερινότητα των Αιγινητών κατά την περίοδο της αρχαιότητας.

Η ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, αποτελεί μία εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.

Περισσότερες Ειδήσεις

"Ο χρόνος κυλά …

"Ο χρόνος κυλά και η φιστικιά γεννά". Πανέτοιμη η παιδική ψυχαγωγία να υποδεχθεί τους μικρούς της φίλους!

"Ο χρόνος κυλά και η φιστ...

Δημήτρης Δρίσας - Φα…

Δημήτρης Δρίσας - Φαίη Θεοδωράκη. Συναυλία στην Παλαιά Προβλήτα.

Τους έχουμε δει πολλές φο...

Η συναυλία των …

Η συναυλία των "Red Stars" στο "Band Story" του Φεστιβάλ Φιστικιού.

 Άρεσαν και οι τρε...

Βόλτες και χαλαρή δι…

Βόλτες και χαλαρή διάθεση στην εμπορική έκθεση του φεστιβάλ φιστικιού.

Σε χαλαρούς ρυθμούς κινήθ...

"Αιακός, ο δίκα…

"Αιακός, ο δίκαιος βασιλιάς της Αίγινας". Θεατρική παράσταση από μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού.

Μία θεατρική παράσταση πο...

Μουσείο Χρήστου Καπρ…

Μουσείο Χρήστου Καπράλου. Ξενάγηση από την Αρετή Πηγιαδίτη.

Με πολύ μεγάλη προσέλευση...

Εντυπωσιακά τα εκθέμ…

Εντυπωσιακά τα εκθέματα της μικροναυπηγικής στον Πύργο του Μαρκέλλου.

Μόνο ως εξαιρετικά θα μπο...

"Μητέρα και Κόρ…

"Μητέρα και Κόρη". Από την Μαγδαληνή Παπανικολοπούλου.

Μία εγκατάσταση video περ...

Αλλάζει όψη σταδιακά…

Αλλάζει όψη σταδιακά η παραλία. Ξεκίνησε το στήσιμο των περιπτέρων της εμπορικής έκθεσης.

Αλλάζει από σήμερα σταδια...

6ο Φεστιβάλ Φιστικιο…

6ο Φεστιβάλ Φιστικιού. Η κ. Μαίρη Κουκούλη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν τ...

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.