Menu

Η τελετή εγκατάστασης της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δημαρχείο της Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-09-2014 στην κατηγορία: Θέματα

Λίγο μετά τις 9:30 σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αίγινας η τελετή εγκατάστασης της νέας Δημοτικής Αρχής. Μετά τον αγιασμό ακολούθησε ομιλία από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη. Κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του νέου δημάρχου ήταν η ανάγκη για συνεργασία και ενότητα. Ο κύριος Μούρτζης απευθύνθηκε τόσο στους δημοτικούς υπαλλήλους όσο και στους αιρετούς της δημοτικής του παράταξης, ενώ παρέθεσε για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα του νησιού. Από την ομιλία του άφησε να διαφανεί ότι στις προθέσεις του είναι να αξιοποιήσει στο μέλλον δημοτικούς συμβούλους που σε αυτή την πρώτη φάση δεν θα λάβουν νευραλγικές θέσεις, εάν υπάρξει κόπωση, σημειώνοντας ότι η πενταετία είναι μία μεγάλη περίοδος. Παράλληλα είπε ότι το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο και τα δημαρχιακά του καθήκοντα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί. Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα του νερού, των απορριμάτων και των ιδιαιτεροτήτων της διαχείρισής τους σε σχέση με άλλους Δήμους, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της κακής οικονομικής κατάστασης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο του κυρίου Σακκιώτη, λέγοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει τις προσπάθειες που έκανε, ενώ για τα οικονομικά του Δήμου είπε επίσης ότι γνωρίζει πως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, όπως δεν είναι και σε κανένα Δήμο. Μετά το τέλος της ομιλίας του κυρίου Μούρτζη, το λόγο πήρε ο απερχόμενος Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης που ευχήθηκε στον κύριο Μούρτζη να έχει μία θητεία με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Ο κύριος Σακκιώτης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της νέας διοίκησης, καθώς όπως είπε ο νέος δήμαρχος έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση για 12 χρόνια και την γνωρίζει, χαρακτήρισε τους συνεργάτες τους άξιους, παρέθεσε την εκτίμηση των πολιτών ότι ο κύριος Μούρτζης είναι διεκδικητικός, ενώ ολοκλήρωσε ευχαριστώντας τους δημοτικούς υπαλλήλους για την εργασία που προσφέρουν.

Ακολούθησε η υπογραφή του σχετικού πρακτικού. Από την τελετή απουσίαζαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης και οι εκλεγμένοι τους δημοτικοί σύμβουλοι. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Αντώνη Ντελή, είπε ότι η απουσία του οφείλεται στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις, ενώ δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τους κυρίους Παναγιώτη Κουκούλη και Φίλιππο Τζίτζη. Ο κύριος Τζίτζης απέστειλε σήμερα αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τον απερχόμενο δήμαρχο και τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους.

οι ταινίες στα θερινά σινεμά σήμερα 1 Σεπτεμβρίου

Βρέχει Κεφτέδες 2 και Sex TapeNebraska

κατάλογος αγορών

aegina portal web radio

"Η θάλασσα της Αίγινας". Με το φακό της Ρένας Καρακατσάνη.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-08-2014 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

"Η θάλασσα της Αίγινας" ήταν ο τίτλος της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στα πλαίσια του προγράμματος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 6ου Aegina Fistiki Fest. Η κυρία Ρένα Καρακατσάνη, συμβουλευτική ψυχολόγος και μεταφράστρια, δήλωσε από την αρχή ότι δεν είναι επαγγελματίας ούτε των καταδύσεων, ούτε της φωτογραφίας, ωστόσο το υλικό και ο τρόπος που το παρουσίασε καταδείκνυαν την αγάπη της για το υποθαλάσσιο περιβάλλον της Αίγινας και τη μεθοδική διαδικασία που είχε ακολουθήσει ώστε να συλλέξει και να ταξινομήσει το φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες που το συνόδευαν.

Ζωή πλούσια σε χρώματα και αρμονία, θέματα φωτογραφημένα από την επιφάνεια της θάλασσας, ζωή κρυμμένη στις αμυχές των βράχων που σπάνια τραβούν την προσοχή των λουομένων. Η παρουσίαση σίγουρα θα βάλει πολλούς στον πειρασμό, ώστε στο επόμενο μπάνιο τους να εξερευνήσουν με τη μάσκα τους βράχους της παραλίας! Στο video μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος της παρουσίασης που αφορούσε κυρίως τα φύκη που μπορεί να συναντήσει κανείς στους βυθούς του νησιού.

Ενημέρωση και απολογισμός από το Σύλλογο Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-08-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς

Ο Σύλλογος Φίλων του 9ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συγκέντρωση των μελών του στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, προκειμένου να παρουσιάσει έναν πρώτο απολογισμό του φετινού φεστιβάλ. Σε αυτή την ενημέρωση προς τα μέλη του συλλόγου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Γιώργος Καλόφωνος βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν, από τη δική του πλευρά ο καθένας, για την επιτυχία του θεσμού και να επίσης να επισημάνει κάποια πρώτα θετικά συμπεράσματα από τον οργανωτικό κυρίως τομέα.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του φεστιβάλ κυρίας Ντόρας Μπακοπούλου, η οποία αφορούσε όχι μόνο την επιτυχία του 9ου Φεστιβάλ, αλλά και στις επιλογές με τις οποίες εμπλουτίστηκε το φετινό του πρόγραμμα. Στις δηλώσεις της η κυρία Μπακοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τρόπο που έχει επηρεάσει η κρίση θαυμάσιους καλλιτέχνες και στην ανάγκη τους να υπάρχουν καλλιτεχνικά, μέσω της συμμετοχής τους στο φεστιβάλ..

Η συνάντηση του Συλλόγου Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, που τροφοδοτήθηκε από τη γενική παραδοχή για την επιτυχημένη πορεία του.

Με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ολοκληρώθηκε το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-08-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς


Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επέστρεψε για 4η φορά στο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας για μία συναυλία με τρία έργα του Λ. Β. Μπετόβεν που αποκάλυψε, με το παράδειγμά του, την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, το κουράγιο, την ελευθερία της σκέψης και τη δύναμη της θέλησης. Για αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του συνθέτη και του έργου του η συναυλία Αφιερώνεται στα Θύματα των Σημερινών Πολέμων. Στη συναυλία σολίστ στο πιάνο ήταν ο διακεκριμένος Ιταλός πιανίστας, μαέστρος και καθηγητής Γκαμπριέλλε Μπαλντότσι, και θα διευθύνει ο Γερμανός Αρχιμουσικός Όλιβερ Βέντερ.

O Γκαμπριέλε Μπαλντότσι, πιανίστας, μαέστρος και καθηγητής πιάνου στο Trinity Laban Ωδείο στο Λονδίνο, γεννήθηκε στο Λιβόρνο της Ιταλίας το 1980. Έχει δώσει συναυλίες στη Ρώμη, το Μπουένος Άιρες, το Μιλάνο, το Λουγκάνο, τη Ζυρίχη, το Σανταντέρ, της Σεούλ, τη Νέα Υόρκη κ.α. Έχει εμφανισθεί σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως το Progetto Martha Argerich στο Λουγκάνο, το Vendsyssel Festival στη Δανία, Martha Argerich Festival στο Μπουένος Άιρες, στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Erasmo Capilla στο Μεξικό και το Διεθνές Φεστιβάλ Μπετόβεν στη Σικάγο. Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερες Ειδήσεις

Τροχαίο στην περιοχή…

Τροχαίο στην περιοχή του Κυβερνείου. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκ...

"Ξεκινώ από μία…

"Ξεκινώ από μία μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο". Η εισήγηση της κυρίας Αρετής Πηγιαδίτη για το Χρήστο Καπράλο στο Λαογραφικό Μουσείο.

Με μία ποιοτικά δομημένη ...

Εντυπωσίασαν η Σαβίν…

Εντυπωσίασαν η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η  Ντόρα Μπακοπούλου.

"20 χρόνια χωρίς τον Μάνο...

Τελευταίο Σαββατοκύρ…

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Αίγινα. Εξαιρετικές οι συνθήκες για μία ακόμη απόδραση!

Με ένα υπέροχο Παρ/σαββατ...

Μία ακόμη φωτιά χθες…

Μία ακόμη φωτιά χθες στη Βαγία. Σκουπίδια ανάμεσα στα αποκαΐδια.

Μία ακόμη φωτιά εκδηλώθηκ...

Η επόμενη ημέρα μιας…

Η επόμενη ημέρα μιας ακόμη φωτιάς σε σκουπίδια. Έτοιμος να πέσει ο στύλος από τις αλλεπάλληλες φωτιές σε σωρό απορριμάτων σε περιοχή του Κέντρου Υγείας.

Για πολλοστή φορά εκδηλώθ...

ΕΠΑΛ Αίγινας. Ο διευ…

ΕΠΑΛ Αίγινας. Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κύριος Γιάννης Μάγγουρας για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014.

Τους μαθητές, τους γονείς...

ΕΠΑΛ Αίγινας. Οι επι…

ΕΠΑΛ Αίγινας. Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Αίγινας Ομάδας Α' του 2014.

Επώνυμο    ...

Κορυφαίες επιδόσεις …

Κορυφαίες επιδόσεις για το Γενικό Λύκειο Αίγινας. Το 80% ξεπέρασε η επιτυχία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το επιστέγασμα των προσπα...

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.