Menu

Ο εσπερινός της Αγάπης στον Άγιο Νεκτάριο.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-05-2016 στην κατηγορία: Εκκλησιαστικά Νέα

Μέσα σε λαμπρό και αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου ο εσπερινός της Αγάπης. Ο εσπερινός ξεκίνησε στις 6:30 το απόγευμα, ενώ λίγο νωρίτερα με λατρευτική πομπή έγινε η κάθοδος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκτάριου από τη Μονή της Αγίας Τριάδας. Η ιδιαίτερη στιγμή το εσπερινού της Αγάπης είναι το Ευαγγέλιο, απόσπασμα από του κατά Ιωάννου Ευαγγέλιο (κ΄,19-25) και διαβάζεται σε διάφορες γλώσσες του κόσμου. Λέγεται  εσπερινός της Αγάπης καθώς όλοι οι πιστοί ανεξαρτήτως εθνικότητας μπορούν να το παρακολουθήσουν, αφού το ευαγγέλιο διαβάζεται σε πολλές γλώσσες.

Τον εσπερινό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης και εκατοντάδες πιστοί από όλη την Αίγινα.

Κρεοπωλείο Γ. Χατζηκωνσταντίνου - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Κρεοπωλείο Τζώνης - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Pure Sports - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Passa Parola - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Mix & Match - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Anna - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών.

Α μπε μπα μπλομ - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Fistiki - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

aegina portal web radio

Η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο λιμάνι της Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-04-2016 στην κατηγορία: Εκκλησιαστικά Νέα

Στην προβλήτα των ιπταμένων, στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, η τελετή άφιξης και υποδοχής του Αγίου Φωτός. Η μεταφορά του από τον αερολιμένα του "Ελευθέριος Βενιζέλος", έγινε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους 601 του Λιμενικού Σώματος, υποδέχθηκε στην προβλήτα των ιπταμένων, ο Λιμενάρχης Αίγινας κύριος Κυριάκος Γκαρής, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο αξιωματικός του Λ.Σ. κύριος κ. Δημοσθένης Παπαλεονάρδος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης.

Τα φαναράκια με το Άγιο Φως, παρέλαβε ο κλήρος του νησιού ψάλλοντας. Στην προβλήτα δεκάδες κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού, περίμεναν υπομονετικά με κεριά και φαναράκια για να λάβουν με τη σειρά τους το Άγιο Φως από τους Ιερείς. Λίγο αργότερα το Άγιος Φως μεταφέρθηκε με τιμητική συνοδεία οχήματος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας σε ενορίες του νησιού. Το Άγιο Φως συνόδεψε επίσης ειδικά εξοπλισμένο όχημα της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας και άλλα οχήματα. Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έκαναν και φέτος ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας και ο κύριος Σωτήρης Μπήτρος.

Η περιφορά των επιτάφιων στο κέντρο και στην παραλία της Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-04-2016 στην κατηγορία: Εκκλησιαστικά Νέα

Τηρώντας την παράδοση ετών, οι επιτάφιοι των τριών ενοριών του κέντρου, συγκεντρώθηκαν στην Παλαιά Προβλήτα σήμερα το βράδυ, μετά την περιφορά τους στις γνώριμες διαδρομές, που ακολουθούν κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, στα γραφικά σοκάκια του κέντρου. Οι επιτάφιοι των ενοριών της Μητροπόλεως, της "Παναγίτσας" και του Αγίου Νικολάου, ανθοστολισμένοι, έμοιαζαν να ακτινοβολούν, μεταφέροντας το μήνυμα της Θυσίας του Θεανθρώπου.

Η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια, ενώ οι γυναίκες στις γειτονιές των ενοριών, έψελναν και έραιναν με άνθη του δρόμους, από όπου θα περνούσαν οι επιτάφιοι. Οι καμπάνες των τριών ενοριών χτυπούσαν πένθιμα, ενώ το φως των κεριών δεξιά και αριστερά του δρόμου της παραλίας, δημιουργούσε ένα εντυπωσιακό μοτίβο. Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των κατοίκων και των παραθεριστών του Πάσχα, που παρακολούθησαν την κοινή δέηση των τριών ενοριών στην Παλαιά Προβλήτα. Ο πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης, διάβασε το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Δείτε φωτογραφίες από την περιφορά των επιταφίων εδώ.

Σε όλη τη διάρκεια της περιφοράς, οι πιστοί που ακολουθούν τη λατρευτική πομπή του επιταφίου, κρατούν αναμμένα κεριά και ψάλουν, ενώ όταν πια ο επιτάφιος φτάσει στην είσοδο του ναού, σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, περνούν κάτω από αυτόν για ευλογία.

Η περιφορά του επιταφίου στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-04-2016 στην κατηγορία: Εκκλησιαστικά Νέα

Για μία ακόμη χρονιά, η περιφορά του επιταφίου από το Δημοτικό Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων τόσο της ευρύτερης περιοχής, όσο και της υπόλοιπης Αίγινας. Σε όλες τις περιοχές της Αίγινας, οι κάτοικοι του νησιού προσέρχονται στα κοιμητήρια προκειμένου να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προσφέροντα μια ανθοδέσμη ή στέφανα από λουλούδια, θυμιατίζουν και προσεύχονται, και συχνά πολλοί μαζί αναπολούν στιγμές με τα προσφιλή τους πρόσωπα. Έτσι και σήμερα, τόσο στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, όσο και σε όλα τα κοιμητήρια του νησιού, οι μυρωδιές από τα πολύχρωμα λουλούδια της άνοιξης και η ευωδία από το θυμιατό, υψώνονταν στον ουρανό μαζί με τις προσευχές των πιστών.

Στην Αγία Ειρήνη η περιφορά του επιταφίου έχει τη δική της μυσταγωγία, που ορίζεται από την ομορφιά του παραλιακού δρόμου και του τοπίου. Γυναίκες και άνδρες έψαλαν τα τροπάρια της λατρευτικής πομπής, σηκώνοντας με τη σειρά τους το σταυρό και τον επιτάφιο για ευλογία.Στην περιφορά του επιταφίου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, καθώς και πλήθος κόσμου. Την κυκλοφορία ρύθμιζαν όργανα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Περισσότερες Ειδήσεις

Κορυφώνεται σήμερα η…

Κορυφώνεται σήμερα η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Αίγινας, για τους εκδρομείς του Πάσχα.

Αυξημένη, αλλά χωρίς...

Ο Ηλίας Σκοντράνης ε…

Ο Ηλίας Σκοντράνης εκθέτει έργα ξυλόγλυπτης αγιογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο.

Για δεύτερη συνεχή χ...

Η ακολουθία των Μεγά…

Η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, ο Εσπερινός και η Αποκαθήλωση.

Πένθιμα ηχούν οι καμ...

Η κατανυκτική πομπή …

Η κατανυκτική πομπή και η κορύφωση του Θείου Δράματος στις εκκλησίες της Αίγινας.

Μέσα σε κλίμα κατάνυ...

Πρωτάθλημα στα σκάφη…

Πρωτάθλημα στα σκάφη 420, για την Αιγινήτισσα ιστιοπλόο Αναστασία Γκαρή!

Από την Ελληνική Ιστ...

Εξαιρετικές οι επιδό…

Εξαιρετικές οι επιδόσεις από τους αθλητές του ΝΟΑ στο Athens Eurolymp  Week 2016. Αργυρά μετάλλια για Αλίκη Καλατζή και Δημήτρη Μπήτρο.

Αργυρά μετάλλια για ...

Έκκληση Δημήτρη Μούρ…

Έκκληση Δημήτρη Μούρτζη προς τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, να μην πετούν ογκώδη αντικείμενα όπως κλαδέματα, στρώματα κτλ.

Η αυξημένη κίνηση τω...

Χωρίς πλοία η Αίγινα…

Χωρίς πλοία η Αίγινα στις 8 Μαΐου. Η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Τη συμμετοχή της στη...

Μέχρι τη Μεγάλη Πέμπ…

Μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος της Αγίας Μαρίνας.

Μέχρι τη Μεγάλη Πέμπ...

Από την 1η Μαΐου τίθ…

Από την 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος 2016.

Το Σάββατο 30 Απριλί...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 804)
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.