Menu

Συνεχίζονται οι εργασίες στο δρόμο κάτω από το παλαιό δημαρχείο. Το μεσημέρι θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2016 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Τεχνικές εργασίες επί του οδοστρώματος, οι οποίες ήταν απαραίτητες λόγω της κακής κατάστασής του, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες σε τμήμα της συμβολής των οδών Χρήστου Λαδά και Λ. Δημοκρατίας στην παραλία της Αίγινας, στο σημείο που βρίσκεται το κτίριο του παλιού δημαρχείου. Ο δρόμος έκλεισε για τα οχήματα από χθες το πρωί, ενώ αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία σήμερα το μεσημέρι.

Το συγκεκριμένο σημείο παρουσίαζε πολλά προβλήματα, ενώ ήταν αδιάβατο τις μέρες με δυνατές βροχοπτώσεις. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και οι τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση της ράμπας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Θα ήταν ευχής έργο, τέτοιου είδους βελτιώσεις να γίνουν σε όλο το μήκος της παραλίας, ώστε να μπορούν να μετακινούνται αναπηρικά αμαξίδια. Τα ΑΜΕΑ με την κατάσταση που επικρατεί τώρα έχουν αποκλειστεί και βέβαια να παραμένει προσβάσιμος για όλους ο διάδρομος στο μπροστινό τμήμα του πεζόδρομου.  

Οπτικά Φαινόμενα - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Α μπε μπα μπλομ - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Fistiki - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Τιμή:-40% στα παιδικά

aegina portal web radio

"Ο Αλέξανδρος Ροδάκης ζώντας στο σπίτι του, στο Μεσαγρό, την καθημερινότητα της προπολεμικής Αίγινας". Ομιλία του κ. Νεκτάριου Κουκούλη.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-05-2016 στην κατηγορία: Λαογραφία


 
Χωρισμένη σε ενότητες, ανάλογα με την περίοδο και το περιεχόμενό τους, ήταν η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του εκπαιδευτικού κυρίου Νεκτάριου Κουκούλη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Η ενασχόληση του κυρίου Κουκούλη με το "σπίτι του Ροδάκη" στο Μεσαγρό και η προσπάθεια για τη διάσωση του, ανέδειξε μία ενδιαφέρουσα ενότητα από λαογραφικά, πολιτιστικά, ιστορικά και άλλα στοιχεία, που αποτέλεσε με τη σειρά της πηγή έμπνευσης και παρακίνησης.

Στην έρευνά του χαρτογραφείται η ενδιαφέρουσα θεώρηση της φύσης, της λαϊκής τέχνης και της ευφυούς ισορροπίας ανάμεσα στην καθημερινότητα, τις δουλειές της υπαίθρου και την εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να τους δώσει σχήμα και μορφή. Ο κ. Κουκούλης εκτός από τα νέα δεδομένα που παρουσίασε, παρέθεσε μία μεγάλη σε μέγεθος βιβλιογραφία, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σε ένα κοινό το οποίο γέμισε την αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε η αντιπρόεδρος του συλλόγου κυρία Μαίρη Κουκούλη.

Μία μεγάλη μουσική βραδιά, από το σύλλογο "Αίγινα Εθελοντής" αυτή την Κυριακή.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-05-2016 στην κατηγορία: Εκπομπές

Μία μεγάλη μουσική βραδιά, διοργανώνει ο σύλλογος "Αίγινα Εθελοντής" αυτή την Κυριακή 29 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ. Μία μεγάλη μουσική εκδήλωση, με την οποία ο σύλλογος προσδοκά ότι θα γίνει αποδέκτης της προσφορά των κατοίκων του νησιού, όπως άλλωστε έχει γίνει τόσες φορές στο παρελθόν. Εκ μέρους του συλλόγου ο κ. Λουκάς Μερτίκας, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, εξηγώντας πόσο σημαντική είναι αυτή η προσφορά για τις 160 οικογένειες και τα 550 μέλη που στηρίζουν οι εθελοντές του συλλόγου.

Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, περιλαμβάνει τα μουσικά σχήματα "Εστουδιαντίνα" και το συγκρότημα παραδοσιακών τραγουδιών "Μετά τη φουρτούνα", καθώς και τις χορωδίες των συλλόγων των Αγίων Ασωμάτων - Κοντού, Βαθέος και Κυψέλης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ενός σετ κοσμημάτων αξίας 200 ευρώ, προσφορά του κ. Ευθύμη Στεργιούλα από το κατάστημα "Ηλιαχτίνα".

Όπως πάντα αντί για εισιτήριο, ο σύλλογος παρακαλεί όποιος επιθυμεί να φέρει μια σακούλα τρόφιμα μακράς διάρκειας.

"Γαλάζια Σημαία" και φέτος, για την πλαζ της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-05-2016 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα


 
Στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας θα κυματίζει και φέτος η "Γαλάζια Σημαία". Η μεγάλη διάκριση για την πανέμορφη παραλία του νησιού, αποτελεί μία από τις  430 ακτές και 9 μαρίνες που δόθηκαν για το 2016. Στην χώρα μας, που κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως στις "Γαλάζιες Σημαίες", το 2015 ελέγχθηκαν 1.542 σημεία κολύμβησης (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια), εκ των οποίων τα 1.499 ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Χθες ανακοινώθηκαν οι ακτές που λαμβάνουν αυτή τη διάκριση, μία επιβράβευση τόσο για την ποιότητα των νερών, όσο και των παρεχόμενων υποδομών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Η "Γαλάζια Σημαία" είχε κυματίσει για πρώτη φορά στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας τον Ιούλιο του 2013 και από τότε παραμένει ανελλιπώς, ένα σύμβολο - αριστείο για την ποιότητα των νερών της.

Η "Γαλάζια Σημαία" αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη "Γαλάζια Σημαία", είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι "Εξαιρετική". Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και "Καλή", δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη "Γαλάζια Σημαία" όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν  όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Περισσότερες Ειδήσεις

Έκκληση προς τους γο…

Έκκληση προς τους γονείς των νηπιαγωγείων, να γράψουν τα παιδιά τους στα δημοτικά σχολεία της περιοχής τους.

Έκκληση προς τους γο...

Γιορτή για τους μαθη…

Γιορτή για τους μαθητές του ACS Beirut στο ξενοδοχείο Δανάη.

Στο ξενοδοχείο Δανάη...

Ο πρόεδρος της Οικον…

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Δέδες για τους όρους διεξαγωγής των δημοπρασιών για τις παραλίες.

Την παραλία του Μαρα...

Κορυδαλλός - Παναιγι…

Κορυδαλλός - Παναιγιναϊκός 44  -66. Πρωτάθλημα παγκορασίδων Β'.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Νέο δομημένο πρόγραμ…

Νέο δομημένο πρόγραμμα σχολικής και μαθησιακής μελέτης για παιδιά 4 - 6 ετών από τις "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης".

Με την ευκαιρία της ...

Ομιλία με θέμα την α…

Ομιλία με θέμα την αυτοεκτίμηση των παιδιών από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης Kosmos.

Μία ενδιαφέρουσα ομι...

Ξεκινούν τα δωρεάν μ…

Ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας στον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας.

Ανοιχτό κάλεσμα προς...

Αγροτικός Σύλλογος Α…

Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας. Απονομή πιστοποιητικών γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Ιδιαίτερα σημαντική ...

"Ο θεσμός των Ο…

"Ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων". Ομιλία του κ. Δημήτρη Νικολόπουλου στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας.

"Ο θεσμός των Ολυμπι...

Ο κ. Βασίλης Μουσουλ…

Ο κ. Βασίλης Μουσουλέας για την πρωτοβουλία αξιοποίησης του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.

Τον πρόεδρο του Μορφ...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 804)
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.