Ο υπέροχος κόσμος της Κατερίνας Γιάννακα!

Το βράδυ της Τρίτης στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου παρουσιάστηκε ένα αφιέρωμα στο έργο της Κατερίνας Γιάννακα. Ομιλήτρια η συγγραφέας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά. Ο λόγος μία διαδρομή, που συμπληρώνει σαράντα χρόνια, μια διαδρομή που το κοινό είχε την τύχη να συμμετέχει στην οπτικοακουστική της παρουσίαση, καθώς αυτή ξεδιπλωνόταν από την ίδια τη δημιουργό, κομμάτι - κομμάτι, με επίκεντρο τα πρόσωπα, τα χρώματα, τα σχήματα, τα περιγράμματα, τα υλικά. Η Κατερίνα Γιάννακα έχει την ευλογία του ταλέντου και μπορεί επίσης να επικοινωνεί. Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό της βραδιάς. Η δυναμική που προσλαμβάνει η απόφαση ενός εικαστικού, όταν χωρίς προφυλάξεις και στηρίγματα, μπορεί να επικοινωνεί το έργο του, σε πρώτο πλάνο, με το κοινό.

Η Κατερίνα Γιάννακα γεννήθηκε στην Λάρισα. Από το 1988 ζει και εργάζεται στην Αίγινα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με τον Νίκο Νικολάου και τον Γιάννη Μόραλη, σκηνογραφία - ενδυματολογία με τον Βασίλη Βασιλειάδη και ψηφιδωτό με τον Γιάννη Κολέφα. Συνέχισε τις σπουδές ψηφιδωτού στη Ρεβένα, με δάσκαλο τον Paolo Racagni. Στην κεραμική είναι αυτοδίδακτη. Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και κεραμικής, ενώ έργα της υπάρχουν στις συλλογές της Πινακοθήκης της Λάρισας, του Μουσείου Μπενάκη, του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό κεραμικής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png