Ξενάγηση από τον π. Εμμανουήλ Γιαννούλη στην Πρώτη Βουλή των Ελλήνων, στην Μητρόπολη της Αίγινας.


Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ξενάγηση στην Πρώτη Βουλή των Ελλήνων, τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, είχαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος για τις εορταστικές εκδηλώσεις Ιωάννης Καποδίστριας 2017 - Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα. Η ξενάγηση σε έναν ναό που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο τις πρώτες στιγμές του Ελληνικού Κράτους και στη διακυβέρνησή του, ήταν μια "κατάδυση" στην ιστορία, σε γεγονότα, πρόσωπα και πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης, εφημέριος του ναού, είναι συγγραφέας και ερευνητής ς της Καποδιστριακής περιόδου. Το κοινό, μεταφέρθηκε νοερά, μέσα από τα ιστορικά αφηγήματα του πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, στα γεγονότα των πρώτων στιγμών μετά την άφιξη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα. Στα γεγονότα, όπως τα κατέγραψε και τα καταγράφει η ιστορία. Ο  χώρος παραμένει ο ίδιος, όπως τότε. Το υπερώο, ο θρόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, το ευαγγέλιο της ορκωμοσίας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png