Περιήγηση στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή Αίγινα από την εκπαιδευτικό Άννα Ρόδη.

Μνημία της πλούζιας βυζαντινής και μεταβυζαντινής ιστορίας της Αίγινας παρουσίασε η εκπαιδευτικός κυριά Άννα Ρόδη, στην εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου και είχε τίτλο "Περιήγηση στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή Αίγινα με εικόνα και λόγο". Παρουσιάστηκαν γνωστές και λιγότερο γνωστές εκκλησίες - μνημεία αυτής της περιόδου, από το λόφο της Παλαιάς Χώρας και άλλες περιοχές του νησιού. Κοινό χαρακτηριστικό των μνημείων που παρουσίασε η κυρία Ρόδη, η άφθαστη αξία της ιστορικότητας τους, αλλά και η εγκατάλληψη πολλών από αυτών των πολιτιστικών θυσαυρών.

Η κυρία Άννα Ρόδη παρουσίασε, σχολιάζοντας ταυτόχρονα, φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό της αρχείο, καταδυκνείοντας την ομορφιά που μεταφέρουν μέχρι σήμερα τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία του νησιού. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, ενώ όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Μαίρη Κουκούλη το κοινό, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. από την περιοχή της Παναγίτσας θα αναχωρήσει πούλμαν για την ξενάγηση όσων το επιθυμούν στην Παλιαχώρα. Αυτή θα γίνει απο την κυρία Άννα Ρόδη και θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png