Νεκτάριος Κοντοβράκης. Ζωγραφική - Γλυπτική 2008 έως 2012.

Μία έκθεση ιδιαίτερη, που αναδεύει τις "μυρωδιές" της Ελληνικής και της Αιγινήτικης φύσης, είναι αυτή του εικαστικού Νεκτάριου Κοντοβράκη, που λειτουργεί αυτή την περίοδο στην Γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι. Πρόκειται για μία ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Αιγινήτη εικαστικού, που καλύπτει τη περίοδο δημιουργίας πέντε χρόνων, από το 2008 έως και το 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τρίτη και ο Νεκτάριος Κοντοβράκης, είχε τη χαρά να βρεθεί ανάμεσα σε δεκάδες φίλους της τέχνης, αλλά και σε πολλούς κατοίκους του νησιού, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παρουσίασης των έργων του.


Την ημέρα των εγκαινίων οι Γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι, γέμισε από το φως της Ελληνικής και της Αιγινήτικης φύσης, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από το έργο του σε ζωγραφικά και γλυπτά έργα. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος από την προσέλευση. Ο Νεκτάριος Κοντοβράκης, σύμφωνα με το το σημείωμα της έκθεσης από την κριτικό τέχνης Ίριδας Κρητικού βρίσκεται στην "ωριμότερη ζωγραφική ώρα του, το περιηγείται και το αποτυπώνει εξονυχιστικά, διαλύοντάς το ξανά στα εξ ων συνετέθη με εξπρεσιονιστική ορμή και με φωτεινές και ρευστές εξάρσεις χρώματος, επικαλούμενος ποιητικές συντμήσεις φαιών και ρόδινων, εφευρίσκοντας κυμάνσεις γαλάζιων και πράσινων, αποκρυπτογραφώντας μικρές εκρήξεις απογευματινής ώρας και υγρές σταγόνες νυχτερινών σιωπών".
Αναφορικά με τα γλυπτά που παρουσιάζονται στην έκθεση, ο ίδιος εξηγεί πως ξεκίνησε να δουλεύει τα γλυπτά του από το 2006, επιθυμώντας μια ακραία αντιδιαστολή με τη ζωγραφική διαδικασία και επιλέγοντας κατά καιρούς να περνά διαστήματα αποκλειστικά αφιερωμένα στην αναζήτηση της διαφορετικής αυτής πλαστικότητας. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 5 Μαρτίου. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00. ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ Σκουφά 4, Κολωνάκι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png