"Η περίπτωση Καποδίστρια". Τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο.

"Η περίπτωση Καποδίστρια" είναι ο τίτλος της ομαδικής εικαστικής έκθεσης, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο. Η έκθεση αποτελεί επίσης προφεστιβαλική εκδήλωση της 7ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας. Σε αυτήν συμμετέχουν εικοσιπέντε εικαστικοί, κάποιοι από αυτούς γνωστοί στο κοινό του νησιού από προηγούμενες εκθέσεις, κάποιοι νεότεροι που παρουσιάζουν έργα του για πρώτη φορά στην Αίγινα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει η Ίριδα Κρητικού και η Αίγινα αποτελεί το πρώτο σημείο ενός ταξιδιού, με επόμενους σταθμούς το Ναύπλιο, την Αθήνα, ενδεχομένως και την Κέρκυρα. Τα έργα, ζωγραφικά, γλυπτά και κατασκευές, έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά για αυτή την έκθεση, εκτός από την προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια, που δεσπόζει στο κέντρο της αίθουσας, του μεγάλου γλύπτη που έζησε στην Αίγινα, του αείμνηστου Γιάννη Παπά. Η έκθεση προσπαθεί να αποτυπώσει νοερά τη διαδρομή του με έμφαση στην Αίγινα.

Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν οι εικαστικοί: Όλγα Αλεξοπούλου, Κώστας Ανανίδας, Αλέξης Βερούκας, Ειρήνη Βογιατζή, Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Γιάννης Δέδες, Δικαία Δεσποτάκη, Βούλα Καραμπατζάκη, Νεκτάριος Κοντοβράκης, Εύα Κουτσούκου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Παναγιώτης Μαρίνης, Αλίνα Μάτσα, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Παπασάικας, Γιάννης Παππάς, Παναγιώτης Πασάντας, Στέλιος Πετρουλάκης, Δημήτρης Σαρασίτης, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Πάβλος Χαμπίδης και Αθηνά Χατζή.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png