Επτά Αιγινήτες Αγιογράφοι εκθέτουν στον Πύργο Μαρκέλλου.


Μία εξαιρετική συνεύρεση από επτά Αιγινήτες αγιογράφους, αποτελεί η ομαδική έκθεση αγιογραφίας που ξεκίνησε την Κυριακή 8 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 18 Αυγούστου στον ισόγειο χώρο στον Πύργο του Μαρκέλλου. Κατά καιρούς είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την άρτια τεχνική τους κατάρτιση, την προσήλωση τους στην τέχνη της αγιογραφίας, αλλά και τη θρησκευτικότητα που αποπνέουν τα έργα τους. Πρόκειται για την Μαριάνθη Χαλδαίου, την Αγγέλα Λαδά, την Αργυρώ Κάππου, την Αγγέλα Ταλέβη, την Ευγενία Εξάρχου, τον Βαγγέλη Μαρίνη και τον Ηλία Καπάνταη. Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 60 έργα.


Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Παναγιά και ο ιστορικός χώρος που φιλοξενεί τα έργα των νέων Αιγινητών καλλιτεχνών, αποκτά μια ιδιαίτερη υπόσταση μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. Σεμνοί, αλλά αφοσιωμένοι στην τέχνη της αγιογραφίας, οι επτά καλλιτέχνες του νησιού, αφήνουν τα έργα τους να μιλήσουν ή καλύτερα να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες ιλαρότητας μπροστά από το στοργικό πρόσωπο της Παναγίας. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται έργα σε διάφορα μεγέθη και υλικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png