Menu

Γενικό Λύκειο Αίγινας."Οι μαθητές συναντούν τη φυσική και η φυσική μαγεύει". Διήμερη εκδήλωση.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-01-2015 στην κατηγορία: Εκπαίδευση

"Οι μαθητές συναντούν τη φυσική και η φυσική μαγεύει. Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης".Μια πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση  μαθητών  Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄  Λυκείου του στην αίθουσα εκδηλώσεων ''Σοφία Μηλιώτη'' του Γενικού Λυκείου Αίγινας στις 13-14 Φεβρουαρίου 2015.  Οι συμμετέχοντες (μαθητές και ενδιαφερόμενοι) σε αυτή την πρωτότυπη  και δημιουργική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με διακεκριμένους  Πανεπιστημιακούς Δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που  τη συγκροτούν αποκτώντας  κριτική και συνδυαστική σκέψη.

13/2/2015  Παρασκευή απόγευμα στις 18:30,  θα γίνουν ομιλίες από Πανεπιστημιακούς για θέματα της σύγχρονης Φυσικής. Το τμήμα αυτό είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό. Θα ακολουθήσει  καλλιτεχνική εκδήλωση.
14/2/2015 Σάββατο στις 10:00 μόνο για μαθητές. Επίδειξη πειραμάτων Φυσικών Επιστημών από μαθητές διαφόρων σχολείων της Ελλάδας που έχουν διακριθεί σε εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς  και από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς.  

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν μαθητές από όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας.                    

Προσκεκλημένοι Ομιλητές
Κατσίπης Μιχαήλ,  Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Σωτηρίου Σοφοκλής,Επιστημ.Συνεργάτης στην Ελληνογερμανική Αγωγή
Θεοδοσίου  Στράτος, Αν.Καθηγητής Παν/μιου Αθηνών
Ομάδα καλλιτεχνικής Φυσικής:
Σαρρηγιάννης Αντώνιος ,Φυσικός-Ποιητής
Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος,  Φυσικός
Λαγού Μαρία, Φυσικός
Καλέα Στέλλα ,Μαθηματικός

Συντονιστές εκδήλωσης.
ΖΟΡΜΠΑ ΤΟΥΛΑ μέλος Δ.Σ   Κ.Ε.Δ.Α.
ΠΟΥΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  Διευθυντής ΓΕΛ Αίγινας , Φυσικός

Διοργάνωση: Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, Γενικό Λύκειο Αίγινας.

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά, κάνοντας click εδώ.

aegina portal web radio

Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα. Ξεχωρίζει ο τελικός της Γ' ΕΣΠΕΔΑ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-01-2015 στην κατηγορία: Αθλητικά νέα

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Έντεκα αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ομάδων της Αίγινας αυτό το Σαββατοκύριακο σε ποδόσφαιρο,μπάσκετ και βόλεϋ. Από το πρόγραμμα των ομάδων ξεχωρίζει  ο μεγάλος τελικός της Γ' ΕΣΠΕΔΑ στο βόλεϋ, με τις κορασίδες του Σαρωνικού να αντιμετωπίζουν την Άρτεμις Κορυδαλλού με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά και την πρόκριση του νικητή στο final 8. Το μεγάλο αυτό παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Νέο Κλειστό του Κορυδαλλού, και θα ξεκινήσει στις 17.00.

Στο πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων, για το ποδόσφαιρο και την 19η αγωνιστική του Πειραιά, η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί τον Περαμαικό την Κυριακή στις 15.15, ενώ το εφηβικό τμήμα αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 10.30 την Κύπρο στον Κορυδαλλό. Στο μπάσκετ και το πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΝΑ ο Σαρωνικός φιλοξενεί την Κυριακή στο κλειστό του Μίλωνα την Αρμενική στις 14.30, το mini υποδέχεται το Σάββατο στις 11.00 τον Εθνικό, και το παιδικό τμήμα φιλοξενεί το Σάββατο στις 12.30 τον Απόλλων Πειραιά.  Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία του πατέρα Γεώργιου Μεταλληνού στο Κέντρο Νεότητος της Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-01-2015 στην κατηγορία: Ομιλίες

Τον πρωτοπρεσβήτερο πατέρα  Γεώργιο Μεταλληνό φιλοξένησε χθες το βράδυ το Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης για τους εκπαιδευτικούς του νησιού, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών. 

Την εκδήλωση και τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό προλόγησε η πρεσβυτέρα κυρία Αρετή Γιαννούλη, ενώ ο πατέρας Σάββας Ζέρβας ανέγνωσε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επ' ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Οι κληρώσεις για τα κληροδοτήματα της Ταρσίτσας Θωμαΐδου και της Ιουλίας Κάτσα. Χωρίς κλήρωση το κληροδότημα του Σπύρου Αλυφαντή.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-01-2015 στην κατηγορία: Θέματα

Στο κτίριο του παλαιού δημαρχείου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί οι κληρώσεις για τα κληροδοτήματα της Ταρσίτσας Θωμαΐδου και της Ιουλίας Κάτσα, που αφορούν στην οικονομική ενίσχυση μετά το γάμο, πέντε κοριτσιών από την Αίγινα με το ποσό των 2.000 ευρώ η καθεμία, για το κληροδότημα της Ταρσίτσας Θωμαΐδου και το κληροδότημα της Ιουλίας Κάτσα για την οικονομική ενίσχυση μετά το γάμο, δύο κοριτσιών με το ποσό των 2000 ευρώ το καθένα.

Από την κλήρωση για το κληροδότημα της Ταρσίτσας Θωμαΐδου τυχερές είναι είναι οι κυρίες: Σάββα Ιουλία του Γεωργίου, Ζάμπου Λαμπρινή του Δημητρίου, Ζαραβέλα Μαρία του Ιωάννου, Καρακάση Δήμητρα του Ηλία και Μπέση Θεώνη του Γεωργίου. Για το κληροδότημα της Ιουλίας Κάτσα οι κυρίες: Λαμπαδαρίου Αικατερίνη του Μιχαήλ και Γουργούλη Αναστασία του Ιορδάνη.

Τέλος όσο αφορά το κληροδότημα του Σπύρου Αλυφαντή - Ράκειο, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί δεν έγινε κλήρωση. Οι φοιτήτριες της ιατρικής κυρίες Μαλτέζου Ιωάννα του Στυλιανού και Αλυφαντή Μαρία του Γεωργίου θα λάβουν από 1.000 ευρώ. Να υπενθυμήσουμε ότι ο σκοπός του κληροδοτήματος είναι η οικονομική ενίσχυση αγοριών και κοριτσιών που σπουδάζουν γιατροί και θα φροντίζουν για την Αίγινα. Οι φοιτητές της ιατρικής φέτος ήταν δύο.

Περισσότερες Ειδήσεις

Το ετήσιο Μνημόσυνο …

Το ετήσιο Μνημόσυνο των Ευεργετών του Δήμου Αίγινας στη Μητρόπολη.

Στο μητροπολιτικό ναό της...

Βουλευτικές Εκλογές …

Βουλευτικές Εκλογές 2015. Μία ανάλυση των αποτελεσμάτων της Αίγινας.

Του Σαράντη Ευσταθόπουλου...

Συνεδρίαση Διαχειρισ…

Συνεδρίαση Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων του Δήμου Αίγινας. Τελικός έλεγχος αιτήσεων.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων...

40% έκπτωση στα ακτο…

40% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αίγινα από την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού για αθλητές και συνοδούς του 4ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέ...

Α.Ε. Μοσχάτο - Α.Ε. …

Α.Ε. Μοσχάτο - Α.Ε. Σαρωνικός 1-2. Για την 18η αγωνιστική.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαϊτης...

Σεμινάριο μαγειρικής…

Σεμινάριο μαγειρικής και γαστρονομίας στο εστιατόριο "Κάππος Έτσι".

Με θέμα "Όλα τα μυστικά γ...

Τα αποτελέσματα της …

Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας όλων των τμημάτων της Αίγινας για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επιμέλεια Σαράντης Ευσταθ...

1 Φεβρουαρίου. …

1 Φεβρουαρίου. "4ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας". Οι διοργανωτές του ΟΑΚΑ μιλούν στην εκπομπή Offside για το μεγάλο δρομικό event.

Την πρόεδρο κυρία Κωνσταν...

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Φ…

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Φοίνικας Πειραιά 60-62 (Ανδρικό πρωτάθλημα μπάσκετ). Κυρίαρχοι-Α.Ο.Α Σαρωνικός 26-56 (Παιδικό πρωτάθλημα μπάσκετ).

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης...

Μουσικός Σύλλογος Αί…

Μουσικός Σύλλογος Αίγινας. Εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Μουσικά, αλλά και με ευχέ...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.