Menu

"Άσκηση Αγάπης" και εναλλακτική ιατρική από τον ιατρό κ. Χ. Μαυροθαλασσίτη στο γυμναστήριο ΝΑΜΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-12-2014 στην κατηγορία: Υγεία

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εισήγηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των διήμερων δράσεων, λίγες ημέρες πριν, από το γυμναστήριο ΝΑΜΑ με τίτλο "Ασκήσεις αγάπης", που σκοπό είχαν να κινητοποιήσουν τους κατοίκους του νησιού, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας του Ανδρέα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο ιατρός κ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα εισήγηση για την εναλλακτική ιατρική.

κατάλογος αγορών

aegina portal web radio

Μαγευτική η ατμόσφαιρα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο δημοτικό σχολείο Βαθέος.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-12-2014 στην κατηγορία: Εκπαίδευση

Συνεχίζοντας την παράδοση των προσεγμένων σχολικών παραστάσεων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του νηπιαγωγείου και της Α' και Β' τάξης του δημοτικού σχολείου Βαθέος, παρουσίασαν χθες το βράδυ τη χριστουγεννιάτική τους σχολή. Το σκηνικό θύμιζε το "μαύρο θέατρο" που είχαν παρουσιάσει οι μαθητές τα δύο προηγούμενα χρόνια, ωστόσο με πολλά ευρηματικά στοιχεία και ένα διαρκές "παιχνίδι" ανάμεσα στο φωτισμό, την κίνηση, τους ήχους, τα κοστούμια και το λόγο.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσίασε την "Πετρόσουπα", ένα παραμύθι από την Ανατολή, που μιλά για τη δύναμη και τη σημαντικότητα της προσφοράς. Ο Χοκ, ο Λοκ κι ο Σο διασχίζουν μια ορεινή χώρα και προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο δρόμος τους θα τους φέρει σ' ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζούνε μέσα στο φόβο -έχουν συνέχεια κλειστά τα παραθύρια τους και ολοσκότεινα τα δωμάτιά τους. Κι αυτό γιατί πριν από κάποια χρόνια, κάποιοι τους είχαν επιτεθεί και τους είχαν βασανίσει. Κι από τότε ο καθένας από αυτούς βλέπει με δυσπιστία όχι μόνο τον κάθε ξένο που έρχεται στα μέρη τους, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον γείτονά του. Αλλά όταν οι τρεις καλόγεροι τους μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα, τότε οι χωρικοί ανακαλύπτουν πόσα πράγματα ο καθένας τους έχει να προσφέρει στους άλλους, αλλά και πόσα μπορεί να πάρει ως ανταπόδοση.

Οι συντελεστές της παράστασης ήταν οι νηπιαγωγοί: Ντίνα Λόλα και Γεωργία Μιχαλακάκου και οι δάσκαλοι: Μαίρη Κωνσταντή, Κούση Μπέτυ, Γιώργος Τσολάκος, Υπατία Κουτσολιάκου, Ανδρέας Φωτάκης, ενώ λύρα έπαιξε η δασκάλα Τριμανδήλη Χρυσαϊδα.

Πέτρος Μπούργος, Στέλιος Τζίτζης και Σπύρος Κάτσας στην εκπομπή Offside, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-12-2014 στην κατηγορία: Εκπομπές

Τρεις ιδιαίτερα αγαπητούς μπασκετμπολίστες φιλοξένησε τη Δευτέρα η αθλητική εκπομπή Offside του Σταύρου Ρωπαΐτη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο Πέτρος Μπούργος, ο Στέλιος Τζίτζης και Σπύρος Κάτσας, όπως και τα άλλα παιδιά της ομάδας λείπουν πραγματικά από τους φιλάθλους της Αίγινας, από όλους όσους τους υποδέχονταν τις Κυριακές στο ανοιχτό γήπεδο του νησιού με φωνές ενθουσιασμού, πανηγύριζαν μαζί τους τις επιτυχίες και είχαν πάντα μια καλή κουβέντα στις δύσκολες στιγμές.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά πια, η επιτυχημένη ομάδα είναι υποχρεωμένη να αγωνίζεται μακριά από τους ανθρώπους που τη στηρίζουν και την αγαπούν. Η κουβέντα με τους τρεις αθλητές είχε ενδιαφέρον και τη "χημεία" που αναπτύσσεται ανάμεσα σε φίλους που, ευτυχώς, διατηρούν το χιούμορ τους ακόμη και στις δύσκολες στιγμές.

Στο video μπορείτε να δείτε ένα μέρος από την εκπομπή. Ακολουθεί το ηχητικό αρχείο της:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 16ης Δεκεμβρίου 2014.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-12-2014 στην κατηγορία: Επιτροπές

Ομόφωνα ψηφίστηκε το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας στις 16 Δεκεμβρίου. Το πρώτο θέμα αφορούσε τη λήψη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 209/2014 σχετικά με έγγραφο που παρέλαβαν υπάλληλοι του δήμου από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, αναφορικά με πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω του χαμηλότερου ποσοστού παρακράτησης εισφοράς προς το ασφαλιστικό ταμείο. Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα την παραδοχή του εσφαλμένου ποσοστού παρακράτησης των αποδοχών υπέρ του ασφαλιστικού ταμείου. Για το ίδιο θέμα αποφασίστηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Βαγγέλης Δέδες να επισκεφθεί το ταμείο προκειμένου να διερευνήσει τις λύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η υπόθεση ενός αθροιστικού λάθους του 2000, που αφορούσε ποσό ύψους 16.000 το οποίο πρέπει να επιστρέψει ο δήμος Αίγινας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ο τελικός αποδέχτης του ποσού είναι το Αγκίστρι). Ακολούθησαν εγκρίσεις πιστώσεων μικρού ύψους και  συζήτηση για τη μελέτη: "Διαμόρφωση κτιρίου στα συστεγαζόμενα γραφεία του δήμου" ύψους 14.000 ευρώ. Η μελέτη αφορά τη διαμόρφωση χώρων του κτιρίου όπου στεγάζεται το νέο δημαρχείο. Η μελέτη συντάχτηκε από την κυρία Ανθή Σκαλτιώτη και τον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη. Στη συζήτηση για τη μελέτη εκτός από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής συμμετείχαν η κυρία Ταλέβη και ο κύριος Μούρτζης.

Ακολούθησε η συζήτηση για τις δύο απευθείας αναθέσεις που αφορούν τη μεταφορά νερού στην Αίγινα και την Πέρδικα, καθώς και για τις περιοχές Βαθύ και την Κυψέλη με υδροφόρα πλοία για το χρονικό διάστημα από 01-01-2015 έως 10-03-2015.

Περισσότερες Ειδήσεις

Ο αντιπρόεδρος του Ω…

Ο αντιπρόεδρος του Ωνασείου κύριος Αντώνιος Πολυδώρου και οι συνεργάτες του μιλούν στο Aegina Portal για το θάλαμο αυξημένης φροντίδας.

Για τις δράσεις του Ωνασε...

Η τελετή εγκαινίων τ…

Η τελετή εγκαινίων του θαλάμου Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος".

Με μία σεμνή τελετή, αλλά...

Ο βροχερός καιρός αν…

Ο βροχερός καιρός ανέβαλε το στόλισμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στην Παλιά Προβλήτα.  Η δράση θα γίνει την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Μόνο το δημοτικό σχολείο ...

Με λαμπρότητα η περι…

Με λαμπρότητα η περιφορά της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας.

Κάτω από τον νεφοσκεπή ου...

Η δοξολογία στη Μητρ…

Η δοξολογία στη Μητρόπολη της Αίγινας για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου.

Χοροστατούντος του Σεβασμ...

Στον εσπερινό του Αγ…

Στον εσπερινό του Αγίου Διονυσίου στην Παχειά Ράχη.

Video Σωτήρης Μπήτρος. Μ...

Ο πανηγυρικός, αρχιε…

Ο πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας για τον Άγιο Διονύσιο.

Με κάθε λαμπρότητα ξεκίνη...

Χριστουγεννιάτικο ba…

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

Με ένα υπέροχο χριστουγεν...

4o Cheap Art Photo α…

4o Cheap Art Photo από το Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας.

Ξεκίνησε την Πέμπτη και ο...

Χριστουγεννιάτικη, μ…

Χριστουγεννιάτικη, μουσική εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Κυψέλης.

Στο χριστουγεννιάτικο κλί...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.