Menu

Την Πέμπτη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-08-2014 στην κατηγορία: Εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 28 Αυγούστου με τις 10 το πρωί θα δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Από το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης. Την ίδια ημέρα στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.

οι ταινίες στα θερινά σινεμά σήμερα 27 Αυγούστου

12 Χρόνια ΣκλάβοςΌλα ΧάθηκανΛόγια και Εικόνες

κατάλογος αγορών

Previous Next
  • 1
  • 2
Τιμή:99,00-30%69,30€
Τιμή:93,00-30%65,00€
Τιμή:93,00-30%65,00€
Τιμή:84,00-40%50,40€
Τιμή:99,90-40%59,94€
Τιμή:84,00-40%50,40€
Τιμή: 15,00 €
Τιμή: 18,00 €
Τιμή: 15,00 €
Τιμή: 15,00 €
Τιμή: 15,00 €
Τιμή: 15,00 €

aegina portal web radio

Σημαντικότατο το πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμάτων. Έντονη η δυσοσμία σε σημεία του κέντρου και της περιφέρειας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-08-2014 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Ιδιαίτερα αρνητική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην αποκομιδή των οικιακών απορριμάτων στην Αίγινα. Το πρόβλημα των σκουπιδιών που ουσιαστικά δεν έπαψε ποτέ να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού, γνωρίζει τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα μία ακόμη έξαρση, με τα οικιακά απορρίμματα να μην έχουν μαζευτεί από πολλά σημεία του κέντρου και της περιφέρειας.

Από το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Ωστόσο ακόμη και στα σημεία που έχουν μαζευτεί η δυσοσμία είναι εμετική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κάδοι δίπλα στο ναό της "Παναγίτσας", που αν και έχει γίνει αποκομιδή τα υγρά από τα απορρίμματα και η δυσοσμία είναι δυσβάστακτη για όσους περνούν από το σημείο.Η υψηλή και σήμερα θερμοκρασία στο νησί, επιτείνει το φαινόμενο

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις για την αγωνιστική ομάδα στίβου του Ο.Α.Κ. Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-08-2014 στην κατηγορία: Στίβος

Με ιδιαίτερα θετική ψυχολογία, παρά τις υψηλές ακόμη θερμοκρασίες, η αγωνιστική ομάδα στίβου του Ο.Α.Κ. Αίγινας ξεκίνησε την προετοιμασία για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της φετινής περιόδου. Μετά από ένα μήνα ξεκούρασης. η αγωνιστική ομάδα ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα την προετοιμασία της και το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι ότι σε αυτήν έχουν προστεθεί αρκετοί αθλητές από τις υποδομές, που πλέον έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Βασίλης Ζαμπέλης μίλησε στο Σταύρο Ρωπαΐτη για τους στόχους της νέας χρονιάς, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην πολύτιμη βοήθεια του προπονητή της ομάδας Γιώργου Γιαννούλη, ενώ χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ένας παλιός πρωταθλητής του στίβου να μπει στο προπονητικό team του Ο.Α.Κ.Α.

Ο κύριος Νίκος Κουνάδης για τη φετινή παραγωγή φιστικιού στην Αίγινα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-08-2014 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Μία μέτρια χρονιά είναι η φετινή για την παραγωγή φιστικιού στην Αίγινα, παραγωγή που θα κυμανθεί ανάμεσα στους 400-450 τόνους. Ο κύριος Νίκος Κουνάδης, διοικητικός προϊστάμενος του Αγροτικού Συναιτερισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας, μιλώντας στο Aegina Portal παρουσίασε τις εκτιμήσεις του συνεταιρισμού για την εσοδεία 2014, που αν και μέτρια σε ποσότητα, είναι εξαιρετική σε ποιότητα.

Ο κύριος Κουνάδης εξηγεί ότι τρεις από τους κυριότερους λόγους για το μέγεθος της φετινής παραγωγής είναι ότι τα δέντρα δεν έχουν καταφέρει να επανέλθουν ακόμη από την υψηλή παραγωγή της εσοδείας του 2012 που κυμάνθηκε περίπου στους 1.000 τόνους, παράλληλα ο φετινός χειμώνας δεν ήταν αρκετά κρύος με αποτέλεσμα κατά την περίοδο της καρπόδεσης τον Απρίλιο, να υπάρχει ανομοιομορφία στον τρόπο που έχουν αναπτυχθεί οι καρποί. "Αυτό παρουσιάστηκε το μήνα Αύγουστο κατά τη διάρκεια της συλλογής που έχει ξεκινήσει. Πολλά φιστίκια έχουν δέσει και είναι στο χρώμα το ροζ, έτοιμα να πέσουν, ενώ άλλα είναι ακόμη πράσινα, άγουρα, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται στο δίλημμα πότε πρέπει να ρίξουν τα φιστίκια τους", λέει ο κύριος Κουνάδης που τονίζει τη σημαντικότητα των καιρικών συνθηκών για τις επόμενες ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η συγκομιδή.

Στη φετινή παραγωγή υπάρχει ένα ακόμη θετικό στοιχείο: Ο κύριος Κουνάδης επισημαίνει ότι οι παραγωγοί του νησιού έχει επιδείξει μεγάλη φροντίδα στα δέντρα τους, με αποτέλεσμα η ποιότητα είναι είναι εξαιρετική. Βέβαια λόγω των καιρικών συνθηκών μεγάλη θα είναι και η ποσότητα κλειστού φιστικιού. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Αίγινας ευελπιστεί ότι θα απορροφήσει περίπου το 30% της παραγωγής. Οι τιμές για τα μέλη του συνεταιρισμού θα είναι φέτος 7,30 ευρώ για το ανοιχτό και 3,50 ευρώ για το κλειστό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Νίκου Κουνάδη στο video που συνοδεύει το άρθρο.

Περισσότερες Ειδήσεις

Η συναυλία της Δήμητ…

Η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη στην παραλία της Αύρας

Γράφει ο Γιάννης Ντούρος....

Η Τελετή Ορκωμοσίας …

Η Τελετή Ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Με πολύ μεγάλη προσέλευση...

"Σιωπηλά σαν Ση…

"Σιωπηλά σαν Σημάδια". 10 φωτογράφοι και 120 εικόνες στη νέα έκθεση του βιβλιοπωλείου "Λεμόνι" στο Λαογραφικό.

Συνεχίζοντας την εικαστικ...

Η εορτή της Ανακομιδ…

Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου στο Νοσοκομείο της Αίγινας.

Με κάθε λαμπρότητα και με...

Ξεκίνησε το τουρνουά…

Ξεκίνησε το τουρνουά basket 3on3 του Σαρωνικού. Εντυπωσιακή η συμμετοχή.

 Με πολύ μεγάλη συ...

Ο κ. Βαγγέλης Μπαρμπ…

Ο κ. Βαγγέλης Μπαρμπέρης για την αποποίηση της ορκωμοσίας του ως δημοτικός σύμβουλος. "Καλύτερες μέρες δεν υπάρχουν για το Δήμο. Δεν υπάρχουν να είμαστε σίγουροι".

Για την απόφασή του να απ...

Ο Γιάννης Νικολάκης …

Ο Γιάννης Νικολάκης προπονητής της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού στο κλειστό προπονητήριο του ΕΠΑΛ.

Τον προπονητή της γυναικε...

Η Δήμητρα Γαλάνη μιλ…

Η Δήμητρα Γαλάνη μιλά στον Γιάννη Ντούρο και το Aegina Portal. Σήμερα η μεγάλη συναυλία στην Αύρα.

Γράφει ο Γιάννης Ντούρος....

Η περιφορά της εικόν…

Η περιφορά της εικόνας της "Παναγίας της Φανερωμένης".

Τις σπάνιες εικόνες κατάν...

Οι "Παραμυθούδε…

Οι "Παραμυθούδες του Ναυπλίου" στο προαύλιο το Αρχαιολογικού Μουσείου Αίγινας.

Τις "Παραμυθούδες του Ναυ...

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.