Menu

Φωτιά σε αύλειο χώρο εγκαταλειμμένου οικήματος στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης. Η επιχείρηση κατάσβεσης ολοκληρώθηκε.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-05-2016 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα


 
Εστία φωτιάς σε αύλειο χώρο ενός εγκαταλειμμένου οικήματος, σε έπαυλη στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, έγινε αντιληπτή, περίπου, λίγο μετά τις 3:15 σήμερα το μεσημέρι. Λόγω της μεγάλης ποσότητας ξερών χόρτων, αλλά και του ανέμου που έπνεε, η εστία της φωτιάς πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας σήμανε συναγερμός και όχημα έφτασε στο σημείο ξεκινόντας την επιχείρηση της κατάσβεσης, ενώ ένα ακόμη όχημα του Αστυνομικού Τμήματος έφτασε στον τόπο του συμβάντος προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Λίγο αργότερα στο σημείο της εστίας έφτασε και δεύτερο όχημα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, στην προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς. Να σημειώσουμε ότι λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου η φωτιά έγινε γρήγορα αντιληπτή ακόμη και από την παραλία και το κέντρου της Αίγινας.

Η επιχείρηση κατάσβεσης ολοκληρώθηκε


Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει να αποφύγουν να κινηθούν προς το κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, καθώς 100 μέτρα μετά την είσοδο του κοιμητηρίου είναι σταθμευμένα τα οχήματα της Πυροσβεστικής που συμμετέχουν στην επιχείρηση της κατάσβεσης, ενώ ενδέχεται να πρέπει να κινηθούν και άλλα οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού προς αυτό το σημείο. Η κυκλοφορία εκεί έχει διακοπεί. Οι οδηγοί που έρχονται με κατεύθυνση από την Αίγινα, μπορούν να στρίψουν δεξιά στο κτήμα "Γκίκα" προς τον παραλιακό δρόμο.

Οπτικά Φαινόμενα - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Α μπε μπα μπλομ - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Fistiki - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Τιμή:-40% στα παιδικά

aegina portal web radio

Οι εξαιρετικές επιδόσεις από Βάνα Γκαρή και Κώστα Σταυρόπουλο έφεραν πρωτιές! Το βλέμμα της αγωνιστικής ομάδας του ΟΑΚΑ στρέφεται τώρα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2016 στην κατηγορία: Στίβος

Μετά τα προβλήματα που δημιούργησαν οι απεργίες της ΠΝΟ στην αγωνιστική ομάδα του ΟΑΚΑ, καθώς αυτή δεν μπορούσε να μετακινηθεί για να λάβει μέρος σε σημαντικούς διασυλλογικούς αγώνες, η Βάνα Γκαρή και ο Κώστας Σταυρόπουλος αγωνίστηκαν την περασμένη Κυριακή σε έναν μεγάλο αγώνα στίβου στην Παλλήνη. Και οι δύο ήρθαν πρώτοι. Η Βάνα Γκαρή κέρδισε τα 300 μ. εμπόδια  με χρόνο 49''.51 και ο Κώστας Σταυρόπουλος κέρδισε τα 300 μ. χωρίς εμπόδια με χρόνο 39".41.

"Οι επιδόσεις αυτές είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, μάλιστα η επίδοση της Βάνας είναι η τέταρτη επίδοση σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, με κοντινές και τις άλλες τις επιδόσεις, που σημαίνει ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αρχές Ιουλίου, ευελπιστούμε σε μία θέση στο βάθρο. Δεν είναι αυτός ο αυτοσκοπός μας. Ο σκοπός μας είναι να αγωνιστεί και να πετύχει το καλύτερο που μπορεί. Πιστεύουμε όμως ότι στις δυνατότητες της είναι το μετάλλιο" λέει ο προπονητής του ΟΑΚΑ Βασίλης Ζαμπέλης.

Για τον Κώστα Σταυρόπουλο τονίζει ότι: "Είναι ένα πολύ γρήγορο παιδί, έκανε πολύ μεγάλη επίδοση. Πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί περισσότερο και επιδιώκουμε να μπει στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα 300 μέτρα". Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Σταυρόπουλος είναι στην κατηγορία των παμπαίδων και η Βάνα Γκαρή στην κατηγορία των παγκορασίδων.

Στις 18-19 Ιουνίου, οι ευχές όλων θα συνοδεύουν έναν σημαντικό αθλητή του ΟΑΚΑ, το Ζανή Λυκούρη, που θα λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στα 300 μ. εμπόδια και στα 110 μ. εμπόδια. "Είναι έφηβος ακόμη, αλλά και πέρυσι κατάφερε να βγει στους άνδρες 11ος και 14ος στα δύο αυτά αγωνίσματα. Πιστεύουμε και φέτος να πετύχει κάτι ανάλογο, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των εφήβων και των νέων που θα γίνουν 12 και 30 Ιουλίου, να πετύχουμε κάτι καλύτερο από την περσινή 6η θέση που κατέλαβε", συμπληρώνει ο Βασίλης Ζαμπέλης.

Τέλος, όπως δήλωσε η Βάνα Γκαρή που προετοιμάζεται εντατικά για το Πανελλήνιο, ήταν η πρώτη της κούρσα στα 300 μ. εμπόδια. "Ο προπονητής μου όλο το χρόνο με παρακινούσε να κάνω 300 μ. εμπόδια. Δεν το ήθελα τόσο, αλλά τελικά κατέληξε να είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Έκανα μία επίδοση 49''.51. Τώρα, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουμε άγχος, αλλά ελπίζω να πάρω μία πολύ καλή θέση".

Με τη συμβολή περιοίκων θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση στο κτήμα "Γκίκα".

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2016 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα


 
Ένα σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που αφορά στον περιβάλλοντα χώρο, για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο κτήμα "Γκίκα", στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, προβλέπει τη δεντροφύτευση τμήματος του οικοπέδου. Αυτή ήταν η ενημέρωση που έκανε προς το δημοτικό συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, συμπληρώνοντας ότι αυτή, ενδεχομένως, θα ξεκινούσε την Τετάρτη 18 Μαΐου. Η δεντροφύτευση δεν ξεκίνησε, ενώ σε σχετική ερώτηση του Aegina Portal ο κύριος Γεννίτσαρης απάντησε ότι η δεντροφύτευση θα γίνει με τη συμβολή περιοίκων, που θα προσφέρουν δενδρύλλια ελιάς για το σκοπό αυτό.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η κριτική που άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Νεκτάριος Λεούσης για το κτήμα "Γκίκα" ήταν έντονη, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι εκεί θάβονται απορρίμματα. Με τη σειρά του ο κύριος Γεννίτσαρης υποστήριξε ότι στο κτήμα "Γκίκα" δεν μεταφέρθηκαν απορρίμματα, αλλά κλαδέματα τα οποία θα εμπλουτίσουν (όπως είπε) το έδαφος για τη δεντροφύτευση που θα ακολουθήσει.
 
Τέλος, για το ζήτημα φύλαξης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, που εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή μέρος του κτήματος, έγινε σχετική συζήτηση προκειμένου να μισθωθεί άλλος χώρος.

Συνεχίζονται οι εργασίες στο δρόμο κάτω από το παλαιό δημαρχείο. Το μεσημέρι θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-05-2016 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Τεχνικές εργασίες επί του οδοστρώματος, οι οποίες ήταν απαραίτητες λόγω της κακής κατάστασής του, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες σε τμήμα της συμβολής των οδών Χρήστου Λαδά και Λ. Δημοκρατίας στην παραλία της Αίγινας, στο σημείο που βρίσκεται το κτίριο του παλιού δημαρχείου. Ο δρόμος έκλεισε για τα οχήματα από χθες το πρωί, ενώ αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία σήμερα το μεσημέρι.

Το συγκεκριμένο σημείο παρουσίαζε πολλά προβλήματα, ενώ ήταν αδιάβατο τις μέρες με δυνατές βροχοπτώσεις. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και οι τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση της ράμπας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Θα ήταν ευχής έργο, τέτοιου είδους βελτιώσεις να γίνουν σε όλο το μήκος της παραλίας, ώστε να μπορούν να μετακινούνται αναπηρικά αμαξίδια. Τα ΑΜΕΑ με την κατάσταση που επικρατεί τώρα έχουν αποκλειστεί και βέβαια να παραμένει προσβάσιμος για όλους ο διάδρομος στο μπροστινό τμήμα του πεζόδρομου.  

Περισσότερες Ειδήσεις

Μία μεγάλη μουσική β…

Μία μεγάλη μουσική βραδιά, από το σύλλογο "Αίγινα Εθελοντής" αυτή την Κυριακή.

Μία μεγάλη μουσική β...

"Γαλάζια Σημαία…

"Γαλάζια Σημαία" και φέτος, για την πλαζ της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα.

  Στην πλαζ τ...

Έκκληση προς τους γο…

Έκκληση προς τους γονείς των νηπιαγωγείων, να γράψουν τα παιδιά τους στα δημοτικά σχολεία της περιοχής τους.

Έκκληση προς τους γο...

Γιορτή για τους μαθη…

Γιορτή για τους μαθητές του ACS Beirut στο ξενοδοχείο Δανάη.

Στο ξενοδοχείο Δανάη...

Ο πρόεδρος της Οικον…

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Δέδες για τους όρους διεξαγωγής των δημοπρασιών για τις παραλίες.

Την παραλία του Μαρα...

Κορυδαλλός - Παναιγι…

Κορυδαλλός - Παναιγιναϊκός 44  -66. Πρωτάθλημα παγκορασίδων Β'.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Νέο δομημένο πρόγραμ…

Νέο δομημένο πρόγραμμα σχολικής και μαθησιακής μελέτης για παιδιά 4 - 6 ετών από τις "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης".

Με την ευκαιρία της ...

Ομιλία με θέμα την α…

Ομιλία με θέμα την αυτοεκτίμηση των παιδιών από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης Kosmos.

Μία ενδιαφέρουσα ομι...

Ξεκινούν τα δωρεάν μ…

Ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας στον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας.

Ανοιχτό κάλεσμα προς...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 804)
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.