Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αίγινας, υπογράφουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι και επιμελητές και ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης.

20240425_104222-eironodikeio.jpg

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αίγινας, υπογράφουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι και επιμελητές και ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωση Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Μετά την πρόσφατη πρόχειρη, ανοργάνωτη και άκαιρη μεταφορά στον Πειραιά του Υποθηκοφυλακείου Αίγινας (χωρίς την προηγούμενη ψηφιοποίηση του αρχείου του και χωρίς την περαίωση του έργου της κτηματογράφησης), σειρά έχει η προτεινόμενη κατάργηση του πρώτου Ειρηνοδικείου της Νεότερης Ελλάδας, που μετά από 202 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έπεσε θύμα του νέου δικαστικού χάρτη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Αίγινας αντιστεκόμαστε σθεναρά στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αίγινας (σήμερα εξυπηρετεί τρεις δήμους με πληθυσμό πάνω από 17.000) που αποστερεί μια ακόμα δημόσια υπηρεσία από το νησί (την τελευταία), επιβάλλοντας πλέον στους κατοίκους του νησιού μας την υποχρεωτική μετάβαση στον Πειραιά για κάθε είδους συναλλαγή με δημόσια υπηρεσία, επιβαρύνοντας τους οικονομικά και υποβάλλοντάς τους σε μια χωρίς λόγο και προηγούμενο ταλαιπωρία.

Αγωνιζόμενοι ενάντια στην προτεινόμενη κατάργηση, καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, να ενσκήψουν στα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού δήμου μας και να αποσοβήσουν την περαιτέρω απαξίωσή του με σχέδια που υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο, τη σχέση κράτους- πολιτών.

Αίγινα, 22.04.2024

Οι υπογράφοντες:

Στυλιανός Λαμπαδάριος – Δικηγόρος
Σταύρος Λάμπρου – Τοπογράφος
Ευαγγελία Λάμπρου – Δικηγόρος
Μαρία Μυλωνά – Συμβολαιογράφος
Βασιλική Μαργαρώνη – Δικηγόρος
Άρτεμις – Νεκταρία Αλεξίου – Δικηγόρος
Χριστίνα Σολωμού – Δικηγόρος
Δάφνη Στρατηγού – Συμβολαιογράφος
Ευτυχία Παυλινέρη – Συμβολαιογράφος
Εμμανουήλ Χάλαρης – Δικηγόρος
Ελένη –Άννα Σκλάβου - Αουζάλη – Δικηγόρος
Δήμητρα –Μαρία Κασσιανού – Δικηγόρος
Μαρδικούλα Γελαδάκη –Δικαστική Υπάλληλος Ειρ. Αίγινας
Σωτηρία Κασιμάκη – Δικαστική Επιμελήτρια Ειρ. Αίγινας
Αλκιβιάδης Μπάλλιας – Τοπογράφος
Μαρδικούλα Ευσταθοπούλου - Χαλδαίου – Συμβολαιογράφος
Γεώργιος Σκαλτσιώτης – Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας

Rico Blings - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

FRNC Shoulder Bag

Κοσμηματοπωλείο

FRNC Shopping Bag

Κοσμηματοπωλείο

FRNC Crossbody Bag

Κοσμηματοπωλείο

Εξαιρετική εμφάνιση του Αντώνη Ζαμπέλη στην τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος και πρόκριση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

zabelis-gimnasiada.jpg

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο αθλητής του συλλόγου ΟΑΚ Αίγινας και μαθητής της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Αίγινας συμμετείχε στην Γ΄ και τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος που διεξήχθει στις Σέρρες, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση και κάνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τερμάτισε δεύτερος στα 2.000μ με φυσικά εμπόδια σε χρόνο 6.10 πέρνοντας το εισιτήριο για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν τον Οκτώβριο (ο πρώτος νικητής ήταν μαθητής Γ΄ Λυκείου χωρίς δικαίωμα συμμετοχής).

Επόμενος αγώνας του αθλητή θα είναι το διασυλλογικό πρωτάθλημα κατηγορίας Κ18 και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. 

Συγκροτήθηκε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Πρόκειται για την 5η τροποποίηση της απόφασης.

ypothalassios-agogos-05.jpg

Δημοσιεύθηκε σήμερα η 5η τροποποίηση απόφασης συγκρότησης Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για το έργο: «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ». 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης αποτελείται από τις/τους:

1. Παπαγεωργίου Νίκος, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ως Πρόεδρο.
2. Λογοθέτη Αικατερίνη, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ως τακτικό μέλος.
3. Χαλά Σοφία, υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πειραιώς & Νήσων Αττικής, ως τακτικό μέλος.
4. Μίσκα Μαρία, υπάλληλο της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, ως τακτικό μέλος.
5. Βλαστό Νικόλαο, εκπρόσωπο του Δήμου Αίγινας, ως τακτικό μέλος.

Με αναπληρώτριες/αναπληρωτές τις/τους:

1. Ζώμπος Κωνσταντίνος, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ως αναπληρωτής Πρόεδρος.
2. Καζάκου Μαρία, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ως αναπληρωματικό μέλος.
3. Κυριακόπουλο Δημήτριο, υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πειραιώς & Νήσων Αττικής, ως αναπληρωματικό μέλος.
4. Ψιλοβασιλόπουλο Αναστάσιο, υπάλληλο της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, ως αναπληρωματικό μέλος.
5. Μπήτρο Σωτήριο, εκπρόσωπο του Δήμου Αίγινας, ως αναπληρωματικό μέλος.

Η Επιτροπή συγκαλείται με ευθύνη του Προέδρου της με γραπτή πρόσκληση.

Χρέη γραμματειακής υποστήριξης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και τήρησης πρακτικών εκτελεί η υπάλληλος του Δήμου Αίγινας.

Έργο της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση υλοποίησης της από 18/5/2015 προγραμματικής σύμβασης και των από 4/11/2019 και 30/8/2023 τροποποίησεων αυτής, για την εκτέλεση του έργου, σύμφωνα με τους όρους αυτής.  Η απόφαση αυτή ισχύει από την ανάρτησή της στο διαδικτυακό χώρο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». 

Η θητεία της Επιτροπής λήγει με την ολοκλήρωση του φυσικού και του οικονομικού αντικειμένου του έργου.

Φωτογραφία από αρχείο του Aegina Portal.

Χωρίς πλοία η Αίγινα την Πρωτομαγιά. Η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

apergia-megali-tetari-protomagia.JPG

Χωρίς προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, θα μείνει η Αίγινα την Πρωτομαγιά, που φέτος συμπίπτει με την την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά 2024, η οποία αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πιο συγκεκριμένα, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το βράδυ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αναφέρει τα ακόλουθα:

"Η Διοίκηση της Ομοσπονδία μας τιμώντας τους αγώνες των Εργαζομένων και των Ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά και αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα του Σικάγο του 1886, αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά 2024, η οποία αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι Εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

Οι Ναυτεργάτες με προμετωπίδα την αξία της ανθρώπινης ζωής και την αξιοπρέπεια στην εργασία, συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων, την απορρόφηση όλων των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και της νομοθεσίας και την υπογραφή νέων Συμβάσεων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων με τις οποίες και καταστρατηγούνται στην κυριολεξία και τα ίδια τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Πρέπει επιτέλους να τεθεί φραγμός στη συνεχή παραβίαση των νόμιμων ωραρίων και ορίων απασχόλησης των Ναυτεργατών, να καταργηθούν άμεσα οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις και να καθιερωθούν νέες που να ανταποκρίνονται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες".

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το εκπαιδευτικό σεμινάριο για εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού, από το LaLiBay Resort & Spa σε συνεργασία με το BCA College.

20240424_101444.jpg
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο "Πουνέντες" εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους, στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης στην Αίγινα, από το LaLiBay Resort & Spa σε συνεργασία με το BCA College. 


Προλόγισε η κ. Βάνα Δανιηλίδη, marketing manager του LaLiBay Resort & Spa. Οι θεματικές ενότητες που καλύφθηκαν από τους εισηγητές κ. Κωνσταντίνο Τσάτσαρη, Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου, κ. Κωστή Σταματόπουλο και Πάρι Χατζηπαρέ, εξειδικευμένοι καθηγητές του BCA College, ήταν οι ακόλουθες:  Εξυπηρέτηση και Service,  Διαχείριση Παραπόνων και Επαγγελματική Οινολογία (Sommelier).

20240424_100655.jpg
Το σεμινάριο, το περιεχόμενο του οποίου παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν μία ευγενική χορηγία του LaLiBay Resort & Spa και όλα τα έξοδα ήταν καλυμμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ξενοδοχείου.

 20240424_101456.jpg
Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα γνωριμίας με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Αίγινας.

20240423_182743.jpg

Το απόγευμα της Τρίτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση στα θέματα της Ειδικής Αγωγής – Γνωριμία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας», που συνδιοργάνωσε το 1ο ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά και ο Δήμος Αίγινας. 


Στην ημερίδα, που χαιρέτησε εκ μέρους του δημάρχου ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, παρουσιάστηκαν ο τρόπος λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), του Ειδικού Σχολείου, του Τμήματος Ένταξης και του θεσμού της Παράλληλης Στήριξης. Επίσης, έγινε αναφορά στους στόχους του κάθε θεσμού, ώστε να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Ελεονώρα Μαντζιάρα, προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου Αίγινας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις:

  • Νικόλαος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος Α' ΚΕΔΑΣΥ, που μίλησε για τη λειτουργία του ΚΕΔΑΣΥ.
  • Ιωάννα Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης στο 2 Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, μίλησε με θέμα: "Λειτουργία του τμήματος ένταξης και οι στόχοι του".
  • Δήμητρα Χαρμαντζή, εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, ανέπτυξε το θέμα: "Στόχοι της παράλληλης στήριξης μαθητών".
  • Bαρβάρα Mαυροπούλου, λογοθεραπεύτρια, μίλησε για την συμμετοχή της στο Ειδικό Σχολείο Αίγινας. 

Το πορτοκαλί πέπλο της Αφρικανικής σκόνης, κάλυψε τον ουρανό της Αίγινας. Απόκοσμες οι εικόνες του ηλιοβασιλέματος.

20240423_175216.jpg
Απόκοσμες ήταν οι εικόνες που κατέγραψε το ρεπορτάζ του Aegina Portal σε γνωστά σημεία της Αίγινας. Ένα ωχρό πορτοκαλί πέπλο, είχε καλύψει τα πάντα προς την πλευρά της δύσης του ηλίου.


Το σκηνικό αυτό δημιουργήθηκε από την μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης προς την χώρα μας, το οποίο κορυφώθηκε σήμερα Τρίτη. Νωρίτερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, παρατηρήθηκαν μικρής έντασης λασποβροχές, που άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους σε αυτοκίνητα και πεζοδρόμια.
 20240423_175215.jpg
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

20240423_175218.jpg
Τέλος, στο Κέντρο Υγείας Αίγινας είχαν καταγραφεί μέχρι αργά το απόγευμα, δύο περιστατικά που αφορούσαν αναπνευστικά προβλήματα.

Loading...

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Loading...

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αίγινας, υπογράφουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι και επιμελητές και ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης.

20240425_104222-eironodikeio.jpg

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αίγινας, υπογράφουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι και επιμελητές και ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωση Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Μετά την πρόσφατη πρόχειρη, ανοργάνωτη και άκαιρη μεταφορά στον Πειραιά του Υποθηκοφυλακείου Αίγινας (χωρίς την προηγούμενη ψηφιοποίηση του αρχείου του και χωρίς την περαίωση του έργου της κτηματογράφησης), σειρά έχει η προτεινόμενη κατάργηση του πρώτου Ειρηνοδικείου της Νεότερης Ελλάδας, που μετά από 202 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έπεσε θύμα του νέου δικαστικού χάρτη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Αίγινας αντιστεκόμαστε σθεναρά στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αίγινας (σήμερα εξυπηρετεί τρεις δήμους με πληθυσμό πάνω από 17.000) που αποστερεί μια ακόμα δημόσια υπηρεσία από το νησί (την τελευταία), επιβάλλοντας πλέον στους κατοίκους του νησιού μας την υποχρεωτική μετάβαση στον Πειραιά για κάθε είδους συναλλαγή με δημόσια υπηρεσία, επιβαρύνοντας τους οικονομικά και υποβάλλοντάς τους σε μια χωρίς λόγο και προηγούμενο ταλαιπωρία.

Αγωνιζόμενοι ενάντια στην προτεινόμενη κατάργηση, καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, να ενσκήψουν στα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού δήμου μας και να αποσοβήσουν την περαιτέρω απαξίωσή του με σχέδια που υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο, τη σχέση κράτους- πολιτών.

Αίγινα, 22.04.2024

Οι υπογράφοντες:

Στυλιανός Λαμπαδάριος – Δικηγόρος
Σταύρος Λάμπρου – Τοπογράφος
Ευαγγελία Λάμπρου – Δικηγόρος
Μαρία Μυλωνά – Συμβολαιογράφος
Βασιλική Μαργαρώνη – Δικηγόρος
Άρτεμις – Νεκταρία Αλεξίου – Δικηγόρος
Χριστίνα Σολωμού – Δικηγόρος
Δάφνη Στρατηγού – Συμβολαιογράφος
Ευτυχία Παυλινέρη – Συμβολαιογράφος
Εμμανουήλ Χάλαρης – Δικηγόρος
Ελένη –Άννα Σκλάβου - Αουζάλη – Δικηγόρος
Δήμητρα –Μαρία Κασσιανού – Δικηγόρος
Μαρδικούλα Γελαδάκη –Δικαστική Υπάλληλος Ειρ. Αίγινας
Σωτηρία Κασιμάκη – Δικαστική Επιμελήτρια Ειρ. Αίγινας
Αλκιβιάδης Μπάλλιας – Τοπογράφος
Μαρδικούλα Ευσταθοπούλου - Χαλδαίου – Συμβολαιογράφος
Γεώργιος Σκαλτσιώτης – Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας

Rico Blings - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

FRNC Shoulder Bag

Κοσμηματοπωλείο

FRNC Shopping Bag

Κοσμηματοπωλείο

FRNC Crossbody Bag

Κοσμηματοπωλείο

Εξαιρετική εμφάνιση του Αντώνη Ζαμπέλη στην τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος και πρόκριση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

zabelis-gimnasiada.jpg

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο αθλητής του συλλόγου ΟΑΚ Αίγινας και μαθητής της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Αίγινας συμμετείχε στην Γ΄ και τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος που διεξήχθει στις Σέρρες, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση και κάνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τερμάτισε δεύτερος στα 2.000μ με φυσικά εμπόδια σε χρόνο 6.10 πέρνοντας το εισιτήριο για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν τον Οκτώβριο (ο πρώτος νικητής ήταν μαθητής Γ΄ Λυκείου χωρίς δικαίωμα συμμετοχής).

Επόμενος αγώνας του αθλητή θα είναι το διασυλλογικό πρωτάθλημα κατηγορίας Κ18 και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. 

Συγκροτήθηκε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Πρόκειται για την 5η τροποποίηση της απόφασης.

ypothalassios-agogos-05.jpg

Δημοσιεύθηκε σήμερα η 5η τροποποίηση απόφασης συγκρότησης Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για το έργο: «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ». 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης αποτελείται από τις/τους:

1. Παπαγεωργίου Νίκος, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ως Πρόεδρο.
2. Λογοθέτη Αικατερίνη, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ως τακτικό μέλος.
3. Χαλά Σοφία, υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πειραιώς & Νήσων Αττικής, ως τακτικό μέλος.
4. Μίσκα Μαρία, υπάλληλο της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, ως τακτικό μέλος.
5. Βλαστό Νικόλαο, εκπρόσωπο του Δήμου Αίγινας, ως τακτικό μέλος.

Με αναπληρώτριες/αναπληρωτές τις/τους:

1. Ζώμπος Κωνσταντίνος, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ως αναπληρωτής Πρόεδρος.
2. Καζάκου Μαρία, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ως αναπληρωματικό μέλος.
3. Κυριακόπουλο Δημήτριο, υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πειραιώς & Νήσων Αττικής, ως αναπληρωματικό μέλος.
4. Ψιλοβασιλόπουλο Αναστάσιο, υπάλληλο της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, ως αναπληρωματικό μέλος.
5. Μπήτρο Σωτήριο, εκπρόσωπο του Δήμου Αίγινας, ως αναπληρωματικό μέλος.

Η Επιτροπή συγκαλείται με ευθύνη του Προέδρου της με γραπτή πρόσκληση.

Χρέη γραμματειακής υποστήριξης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και τήρησης πρακτικών εκτελεί η υπάλληλος του Δήμου Αίγινας.

Έργο της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση υλοποίησης της από 18/5/2015 προγραμματικής σύμβασης και των από 4/11/2019 και 30/8/2023 τροποποίησεων αυτής, για την εκτέλεση του έργου, σύμφωνα με τους όρους αυτής.  Η απόφαση αυτή ισχύει από την ανάρτησή της στο διαδικτυακό χώρο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». 

Η θητεία της Επιτροπής λήγει με την ολοκλήρωση του φυσικού και του οικονομικού αντικειμένου του έργου.

Φωτογραφία από αρχείο του Aegina Portal.

Χωρίς πλοία η Αίγινα την Πρωτομαγιά. Η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

apergia-megali-tetari-protomagia.JPG

Χωρίς προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, θα μείνει η Αίγινα την Πρωτομαγιά, που φέτος συμπίπτει με την την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά 2024, η οποία αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πιο συγκεκριμένα, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το βράδυ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αναφέρει τα ακόλουθα:

"Η Διοίκηση της Ομοσπονδία μας τιμώντας τους αγώνες των Εργαζομένων και των Ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά και αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα του Σικάγο του 1886, αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά 2024, η οποία αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι Εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

Οι Ναυτεργάτες με προμετωπίδα την αξία της ανθρώπινης ζωής και την αξιοπρέπεια στην εργασία, συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων, την απορρόφηση όλων των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και της νομοθεσίας και την υπογραφή νέων Συμβάσεων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων με τις οποίες και καταστρατηγούνται στην κυριολεξία και τα ίδια τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Πρέπει επιτέλους να τεθεί φραγμός στη συνεχή παραβίαση των νόμιμων ωραρίων και ορίων απασχόλησης των Ναυτεργατών, να καταργηθούν άμεσα οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις και να καθιερωθούν νέες που να ανταποκρίνονται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες".

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το εκπαιδευτικό σεμινάριο για εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού, από το LaLiBay Resort & Spa σε συνεργασία με το BCA College.

20240424_101444.jpg
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο "Πουνέντες" εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους, στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης στην Αίγινα, από το LaLiBay Resort & Spa σε συνεργασία με το BCA College. 


Προλόγισε η κ. Βάνα Δανιηλίδη, marketing manager του LaLiBay Resort & Spa. Οι θεματικές ενότητες που καλύφθηκαν από τους εισηγητές κ. Κωνσταντίνο Τσάτσαρη, Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου, κ. Κωστή Σταματόπουλο και Πάρι Χατζηπαρέ, εξειδικευμένοι καθηγητές του BCA College, ήταν οι ακόλουθες:  Εξυπηρέτηση και Service,  Διαχείριση Παραπόνων και Επαγγελματική Οινολογία (Sommelier).

20240424_100655.jpg
Το σεμινάριο, το περιεχόμενο του οποίου παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν μία ευγενική χορηγία του LaLiBay Resort & Spa και όλα τα έξοδα ήταν καλυμμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ξενοδοχείου.

 20240424_101456.jpg
Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα γνωριμίας με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Αίγινας.

20240423_182743.jpg

Το απόγευμα της Τρίτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση στα θέματα της Ειδικής Αγωγής – Γνωριμία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας», που συνδιοργάνωσε το 1ο ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά και ο Δήμος Αίγινας. 


Στην ημερίδα, που χαιρέτησε εκ μέρους του δημάρχου ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, παρουσιάστηκαν ο τρόπος λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), του Ειδικού Σχολείου, του Τμήματος Ένταξης και του θεσμού της Παράλληλης Στήριξης. Επίσης, έγινε αναφορά στους στόχους του κάθε θεσμού, ώστε να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Ελεονώρα Μαντζιάρα, προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου Αίγινας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις:

  • Νικόλαος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος Α' ΚΕΔΑΣΥ, που μίλησε για τη λειτουργία του ΚΕΔΑΣΥ.
  • Ιωάννα Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης στο 2 Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, μίλησε με θέμα: "Λειτουργία του τμήματος ένταξης και οι στόχοι του".
  • Δήμητρα Χαρμαντζή, εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, ανέπτυξε το θέμα: "Στόχοι της παράλληλης στήριξης μαθητών".
  • Bαρβάρα Mαυροπούλου, λογοθεραπεύτρια, μίλησε για την συμμετοχή της στο Ειδικό Σχολείο Αίγινας. 

Το πορτοκαλί πέπλο της Αφρικανικής σκόνης, κάλυψε τον ουρανό της Αίγινας. Απόκοσμες οι εικόνες του ηλιοβασιλέματος.

20240423_175216.jpg
Απόκοσμες ήταν οι εικόνες που κατέγραψε το ρεπορτάζ του Aegina Portal σε γνωστά σημεία της Αίγινας. Ένα ωχρό πορτοκαλί πέπλο, είχε καλύψει τα πάντα προς την πλευρά της δύσης του ηλίου.


Το σκηνικό αυτό δημιουργήθηκε από την μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης προς την χώρα μας, το οποίο κορυφώθηκε σήμερα Τρίτη. Νωρίτερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, παρατηρήθηκαν μικρής έντασης λασποβροχές, που άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους σε αυτοκίνητα και πεζοδρόμια.
 20240423_175215.jpg
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

20240423_175218.jpg
Τέλος, στο Κέντρο Υγείας Αίγινας είχαν καταγραφεί μέχρι αργά το απόγευμα, δύο περιστατικά που αφορούσαν αναπνευστικά προβλήματα.

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png