Ο νέος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός, μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Θέματα

Ο κύριος Μαρμαρινός μιλώντας σήμερα το πρωί στο Aegina Portal περιέγραψε την "εικόνα" σε κάποια από τα πεδία των αρμοδιοτήτων του και κυρίως της καθαριότητας. Αναφέρθηκε σε μία σειρά από ενέργειες που έχουν γίνει στο θέμα της αποκομιδής των απορριμάτων και σε ζητήματα όπως το ανθρώπινο δυναμικό, δηλώνοντας ότι μεριμνά για την υγιεινή και την ασφάλειά του προσωπικού, ενώ έγινε απογραφή της υφιστάμενης κατάστασης. Σ άλλο σημείο είπε ότι αυτή την εβδομάδα σε δέκα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθαρίστηκαν και κλαδεύτηκαν τα προαύλια, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα σειρά θα έχουν πάρκα του νησιού όπως είναι αυτό της πλατείας Εθνεγερσίας, του Πύργου Μαρκέλλου, το μικρό πάρκο δίπλα στο κτήριο της Παλιάς Δημαρχίας και της προτομή του Καποδίστρια στην "Παναγίτσα". Σκοπός αυτού του προγραμματισμού είναι αυτά τα σημεία να είναι καθαρά για την γιορτή φιστικιού, για την οποία δήλωσε ότι: "θα έχει τον περισσότερο κόσμο από όλες τις άλλες χρονιές".

Οι δηλώσεις του κυρίου Παναγιώτη Μαρμαρινού στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Επίσης, είπε ότι έγινε απογραφή εξοπλισμού οχημάτων και σημείωσε ότι τα οχήματα θα φτιαχτούν στην Αίγινα, συμπληρώνοντας ότι η τεχνική έκθεση είναι έτοιμη. "Βάζω πρόγραμμα για την επισκευή και συντήρηση και το εξοπλισμό, αργότερα, των οχημάτων", είπε. Για την παρούσα κατάσταση είπε ότι οι ελλείψεις καλύπτονται από το φιλότιμο των εργαζομένων.

Αναφορικά με τον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών είπε ότι τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα αναφερθεί σε θέματα όπως το κλειστό γήπεδο για το οποίο συμπλήρωσε ότι έχει καλά νέα, ενώ μίλησε και για το θέμα του χωροταξικού. "Το χωροταξικό όπως το υποσχέθηκα έχει πάρει το δρόμο του. Έχουμε στείλει αίτημα στο γενικό γραμματέα του υπουργείου υποδομών, δικτύων και μεταφορών".

Την Τετάρτη μετά από καταγγελία και εισαγγελική παραγγελία τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στη Σκοτεινή τον επισκέφθηκαν δύο επιθεωρητές δημόσιας υγείας. Για το θέμα είπε ότι από την Δευτέρα που ανέλαβε έκανε κάποιες εργασίες καθαριότητας στον ΣΜΑ, τον οποίο βάσει της εμπειρίας που έχει τον περίμενε σε χειρότερη κατάσταση. "Υπήρχε ένα νοικοκυριό κι εγώ οφείλω να αναγνωρίζω, εγώ δεν ήρθα για να ανταγωνιστώ με κανέναν", συμπλήρωσε. Όσο αφορά το αποτέλεσμα του ελέγχου που έγινε είπε ότι: "Νομίζω ότι έφυγαν ικανοποιημένοι".
 
Σε σημεία των δηλώσεων του είπε ότι δήμος δούλευε με μονοήμερο ή διήμερο πρόγραμμα και ότι τώρα το πρόγραμμα είναι εβδομαδιαίο με στόχο να γίνει μηνιαίο. Υποσχέθηκε πως ότι είπε θα το τηρήσει.