Υποθηκοφυλακείο. Μία ακόμη υπηρεσία χάνεται από την Αίγινα.

Επίκαιρα θέματα

Η δημιουργία ενός νέου, ενιαίου φορέα για το κτηματολόγιο και τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, δημιουργεί αλλαγές που επηρεάζουν μία ακόμη υπηρεσία που βρίσκεται στην Αίγινα, αυτή του υποθηκοφυλακείου. Το υποθηκοφυλακείο της Αίγινας είναι ειδικό άμισθο και εξυπηρετεί και το Αγκίστρι. Από τα 357 άμισθα που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Aναμένεται να έχουν απορροφηθεί και καταργηθεί μέχρι το τέλος του 2019. Οι επικεφαλής των άμισθων υποθηκοφυλακίων, οι υποθηκοφύλακες, θα διορίζονται στο δημόσιο. Έτσι, μετά την ΔΟΥ και ενδεχομένως το πρώην ΙΚΑ, τώρα ΕΦΚΑ, οι άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να ταξιδεύουν, προφανώς, στον Πειραιά για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Το ραδιόφωνο του Aegina Portal, ζήτησε από τον κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο τη συμμετοχή του στην εκπομπή του Ενημερωτικού Δελτίου, με την ιδιότητά του ως αρχιτέκτονα μηχανικού, καθώς λόγω των αναγκών της εργασίας του χρησιμοποιεί συχνά τις υπηρεσίες του υποθηκοφυλακείου.

Ο κύριος Παπαδόπουλος εξήγησε τον τύπο λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου της Αίγινας, ως άμισθου υποθηκοφυλακείου και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο ίδιος από ασφαλή πηγή, το υποθηκοφυλακείο Αίγινας πρόκειται να κλείσει και δεν θα μετατραπεί σε κτηματολογικό γραφείο όπως έχει γίνει σε άλλες πόλεις.
 
"Προσπαθώ από την ώρα που το έμαθα αυτό να δω κάτι θετικό σε αυτή την εξέλιξη, γιατί τα αρνητικά είναι απολύτως προφανή", εξηγεί ο κύριος Παπαδόπουλος συμπληρώνοντας ότι: "για να κάνεις μία μεταγραφή, μία προσημείωση, για να πάρεις ένα πιστοποιητικό θα πρέπει να πηγαίνεις στον Πειραιά. Ειδικά για τους μηχανικούς και τους δικηγόρους είναι μία ταλαιπωρία παραπάνω, στις τόσες που έχουμε επωμιστεί".
 
Η αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Αίγινας, αλλά και η λειτουργία του πρώην ΙΚΑ, νυν γραφείο του ΕΦΚΑ, με περιορισμένες όμως αρμοδιότητες, με το κτιριακό του άλυτο και άρα την παραμονή του γραφείου στο νησί να μην έχει ξεκαθαρίσει, έρχονται ως θέματα συνειρμικά και απολύτως λογικά στη συζήτηση. Ο κύριος Παπαδόπουλος προτίθεται να φέρει το θέμα, στα προ ημερησίας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.