Στην πλατεία δίπλα στην ιχθυαγορά προτάθηκε να τοποθετηθεί η προτομή του Νίκου Καζαντζάκη.

Καθημερινά νέα

Το ζήτημα έχει απασχολήσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αίγινας τουλάχιστον τρεις φορές, καθώς έχει κριθεί αναγκαία η μεταφορά της από την περιοχή της παραλίας της Αύρας, όπου βρίσκεται σήμερα. Αρχικά είχε προταθεί η τοποθέτησή της στο σπίτι όπου έζησε στην Αίγινα, μάλιστα είχε εξασφαλιστεί και η άδεια από τον ιδιοκτήτη. Νωρίτερα είχε προταθεί και φάνηκε να προκρίνεται η τοποθέτηση της προτομής στον αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι η θέση η οποία θα προτείνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν το θέμα έρθει προς συζήτηση, είναι η προτομή να τοποθετηθεί στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στην ιχθυαγορά του νησιού. Την πρόταση κατέθεσε ο κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, σε συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου. Ο κύριος Καραγιάννης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε ότι η τοποθέτηση της προτομής θα γίνει μετά την ανάπλαση της πλατείας, καθώς υπάρχει σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2016, ο σύλλογος οι "Φίλοι της Αίγινας" με επιστολή του προς τον Δήμο, είχε ζητήσει τη μεταφορά της προτομής του Νίκου Καζαντζάκη από την περιοχή της αύρας Αύρας, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, "τόπου υλοποίησης πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων", όπως ανέφερε στην επιστολή του ο σύλλογος.

Η σημερινή κατάστασή της στην παραλία της Αύρας παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Η Ποιότητα Ζωής είχε εκφράσει τότε, κατά την συνεδρίαση του Απριλίου, θετική άποψη για τον νέο τόπο τοποθέτησης της προτομής.