Η τιμητική βράβευση της Ευαγγελίας Γελαδάκη, για την πολύχρονη προσφορά της, από το Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης.

Καθημερινά νέα

Σήμερα το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, μέσα σε κλίμα θλίψης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της Ευαγγελίας Γελαδάκη. Η ιατρός και διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας, που έδειξε με την ζωή της το δρόμο της πραγματικής ανιδιοτέλειας και της προσφοράς, είχε τιμηθεί τον Ιούνιο του 2016 από το Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης. Το video είναι από το αρχείο του Aegina Portal και πιο συγκεκριμένα από την γιορτή λήξης εκείνης της χρονιάς.

Η διευθύντρια του σχολείου κυρία Λίλη Βογιατζή είχε πει τότε στην προσφώνησή της: "Όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τους συνεργάτες της επισκέπτεται όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων του νησιού μας και εξετάζει, εμβολιάζει, ενημερώνει και συμβουλεύει τους μαθητές, για θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας και πρόληψης. Επίσης, γνωρίζουμε καλά, πως προσπαθεί και εξ' ιδίων να βοηθήσει, τις οικονομικά αδύνατες κοινωνικά ομάδες ώστε να έχουν την αναγκαία ιατρική περίθαλψη και φροντίδα. Γι' αυτό το λόγο το σχολείο μας αποφάσισε να τιμήσει τη παιδίατρο Ευαγγελία Γελαδάκη, γνωστή στους συναδέλφους της, στους μαθητές, στους ασθενείς της και στην κοινωνία για την ευγένεια, το ήθος, την ταπεινοσύνη και την εμπιστοσύνη της, την ανιδιοτελή της προσφορά της. Η κυρία Ευαγγελία Γελαδάκη, με λίγα λόγια τιμάει τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσε και αποτελεί το πρότυπο του ιατρού, όπως τον ήθελε και εξακολουθεί πάντα να τον θέλει η κοινωνία". 
Η Ευαγγελία Γελαδάκη εμφανώς συγκινημένη εκείνη την βραδιά, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα της από την διευθύντρια του σχολείου κυρία Λίλη Βογιατζή, ευχαριστώντας το κοινό. Οι γονείς που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τη γιορτή χειροκρότησαν με αγάπη και ευγνωμοσύνη την ιατρό των παιδιών τους.