Μεγάλη προσοχή στις δασικές περιοχές της Αίγινας, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο.


Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι κάτοικοι του νησιού, οι παραθεριστές και οι εκδρομείς του τριημέρου, λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο Σάββατο. Η Αίγινα βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου επιπέδου 3, δηλαδή υψηλή για την εκδήλωση πυρκαγιάς, στην κατάταξη του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα η θερμοκρασία στο κέντρο της Αίγινας έφτασε τους 36-37 °C ενώ επίσης υψηλές 30-33 °C ήταν οι θερμοκρασίες το τελευταίο τριήμερο στο νησί. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία σύμφωνα με την ιστοσελίδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναμένεται να κινηθεί στους 30-33 °C τις θερμές ώρες της ημέρας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τηλέφωνα Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας: 22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png