Δημοτικές Εκλογές 2014

Η επιστολή του Aegina Portal προς τους δημοτικούς συνδυασμούς για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των υποψηφίων των δημοτικών κοινοτήτων.

Η επιστολή του Aegina Portal, που κοινοποιήθηκε σήμερα, προς τους δημοτικούς συνδυασμούς για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των υποψηφίων των δημοτικών κοινοτήτων στη διαδικτυακή τηλεόρασή του.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, έτσι και στις εκλογές του Μαΐου, το Aegina Portal προτίθεται να παρουσιάσει τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και τους υποψηφίους των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές του Δήμου Αίγινας.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις για την παρουσίαση:

1) Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της WebTV του Aegina Portal, με άρθρο που θα αναρτάται ξεχωριστά για κάθε υποψήφιο στην αρχική σελίδα.

α) Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει: video, φωτογραφία του υποψηφίου, καθώς και σύντομο βιογραφικό του σημείωμα (μέχρι εκατό λέξεις). Τόσο το video όσο και η φωτογραφία θα είναι παραγωγή του Aegina Portal. Η αποστολή του βιογραφικού θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά από το συνδυασμό στον οποίο συμμετέχει, πριν από τη βιντεοσκόπηση.
β) Κάθε υποψήφιος έχει στη διάθεσή του συνολικά δύο λεπτά. (Ενδεχομένως κάποιοι να χρειαστούν λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο ίσως 10 ή 15 παρακαλούμε να μας προτείνετε αν επιθυμείτε να διατίθεται αυτός ο επιπλέον χρόνος των 10-15 δευτερολέπτων εάν χρειαστεί ή η δήλωση να ολοκληρώνεται με fade out όταν παρέλθει το δίλεπτο.)

2) Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το δίλεπτο που του διατίθεται προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του σχετικά με αυτοδιοικητικά θέματα του νησιού ή να εστιάσει σε κάποιο συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό ζήτημα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει ως μέσο είναι:

α) Η παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στο νησί.
β) Ο τρόπος με τον οποίο ο υποψήφιος θα χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του προκειμένου να συνεισφέρει στην επίλυση του θέματος ή των θεμάτων που θα επιλέξει.
γ) Η αποφυγή της μονόπλευρης παρουσίασης ενός προβλήματος χωρίς την τεκμηριωμένη πρόταση για τη λύση του.

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται παρουσίαση θέσεων που είναι προσβλητικές.

3) Λόγω του μεγάλου αριθμού υποψηφίων, αλλά και του λίγου σχετικά χρόνου που απομένει μέχρι τον πρώτο γύρο των εκλογών προτείνουμε τα ακόλουθα:

α) Σε μία πρώτη φάση την παρουσίαση τριών υποψηφίων από όλους τους συνδυασμούς καθημερινά. Θα θέλαμε αυτή η πρώτη φάση να χρησιμοποιηθεί ως μία περίοδος προσαρμογής τόσο για τις δικές μας δυνατότητες όσο και για τις δυνατότητες των συνδυασμών και των υποψηφίων. Θεωρούμε ότι μία τέτοια προσέγγιση θα βοηθούσε όλες τις πλευρές να επιλύουν τυχόν μικροπροβλήματα.
β) Την αύξηση του αριθμού των υποψηφίων όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

4) Διαδικαστικά θέματα:

α) Λόγω του μεγάλου αριθμού υποψηφίων, οι αρμόδιοι των συνδυασμών θα πρέπει να προγραμματίσουν ανά ημέρα της εβδομάδας, ποιοι υποψήφιοί τους θα προσέρχονται για την παρουσίασή τους.
β) Τα γυρίσματα θα γίνονται καθημερινά, 14:00-16:00, στο studio του Aegina Portal - Αντωνίου Πελεκάνου 8.
γ) Στο χώρο της βιντεοσκόπησης θα υπάρχει οθόνη η οποία θα καταγράφει αντίστροφα το χρόνο που απομένει, ώστε ο υποψήφιος να γνωρίζει πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή του.
δ) Η βιντεοσκόπηση θα γίνει με τη μέθοδο του green wall. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποφύγουν ρούχα ή αξεσουάρ πράσινου χρώματος ή απόχρωσης.

5) Άλλες διευκρινήσεις:

α) Παρακαλούμε ενημερώστε τους υποψηφίους σας ότι η εμφάνισή τους στο Aegina Portal είναι η "μία εμφάνιση" όπως αυτή καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.
β) Η εμφάνιση αυτή δεν είναι διαφήμιση, αλλά ενημέρωση. Το Aegina Portal δεν δέχεται πολιτική διαφήμιση. Η παρουσίαση όλων των συνδυασμών, των επικεφαλής και των υποψηφίων τους, είναι χωρίς αμοιβή, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τη δεοντολογία για ισότιμη και ισόποση επικοινωνία και παρουσία.
γ) Ο προγραμματισμός για τις εμφανίσεις των υποψηφίων ανά ημέρα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη των συνδυασμών.
δ) Ο αρμόδιος κάθε συνδυασμού θα πρέπει να μας αποστέλλει,  τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξή του, πρόγραμμα 2-3 ημερών με τα ονόματα των υποψηφίων, καθώς και την ημέρα και την ώρα που θα προσέλθουν για βιντεοσκόπηση.
ε) Το Aegina Portal θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τις τοποθετήσεις όσο το δυνατόν περισσοτέρων υποψηφίων.

Ζητούμε από εσάς έναν συνεπή και ρεαλιστικό προγραμματισμό, δεδομένου ότι την ίδια περίοδο θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι προεκλογικές δηλώσεις υποψηφίων των περιφερειακών συμβουλίων, της αντιπεριφέρειας και των ευρωεκλογών.

Η ημερομηνία έναρξης των παρουσιάσεων θα σας ανακοινωθεί σύντομα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας οι βιντεοσκοπήσεις θα ολοκληρωθούν 13 Μαΐου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις και ερωτήσεις.