Δημοτικές Εκλογές 2014

Η πρώτη δημόσια ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα - Κοινωνία Πολιτών" κυρίου Αντώνη Ντελή.

Στο ξενοδοχείο "Μιράντα" πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η πρώτη δημόσια ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα - Κοινωνία Πολιτών" κυρίου Αντώνη Ντελή. "Σήμερα, γεννιέται μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών μηνών η δημοτική παράταξη Αίγινα - Κοινωνία Πολιτών. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες και αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, και μεγάλο πόλεμο. Είμαστε από διαφορετικούς χώρους, αφήσαμε όμως πίσω μας πολλά, όπως προσωπικές φιλοδοξίες και παλιές εμμονές", είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Βαγγέλης Λινός στη σύντομη ομιλία του στην αρχή της εκδήλωσης και λίγο πριν παρουσιάσει τον επικεφαλής του συνδυασμού κύριο Αντώνη Ντελή.

"Είμαστε κάτοικοι της Αίγινας και αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Είτε γεννηθήκαμε εδώ, είτε τον επιλέξαμε για να κατοικίσουμε σε αυτόν εμείς και οι οικογένειες μας. Εδώ έχουμε στήσει το σπιτικό μας, εδώ δραστηριοποιούμαστε, εδώ δημιουργούμε, εδώ στην Αίγινα υπάρχουμε. Όλοι μας βιώνουμε τη σοβαρή και παρατεταμένη κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση ηθών και αξιών. Η οικονομική κρίση των μνημονίων επέφερε μεγάλο πλήγμα τόσο στους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους", είπε ο κύριος Ντελής στην έναρξη της ομιλίας του, κατά την οποία παρουσίασε τα προβλήματα του νησιού, την έλλειψη έργων υποδομών. Χαρακτήρισε ως "ανύπαρκτες" τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου για τα σκουπίδια και το νερό, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Δήμος της Αίγινας δεν κατάφερε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους δημότες του σε θέματα υγείας και τη βοήθεια προς τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες του νησιού.

"Στην ανατροπή της σημερινής αυτής κατάστασης απαντάμε κυρίως με τις βασικές αρχές λειτουργίας μας στη μελλοντική διοίκηση του Δήμου. Τις αρχές της συμμετοχής, της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας" τόνισε ο κύριος Αντώνης Ντελής. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Θοδωρής Δρίτσας, μέλη της δημοτικής παράταξης και κάτοικοι του νησιού.