Δημοτικές Εκλογές 2014

Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου. "Αντιπαράθεση με αξιοπρέπεια και συναίσθηση ευθύνης".

Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου. "Αντιπαράθεση με αξιοπρέπεια και συναίσθηση ευθύνης".
Βρισκόμαστε μόλις ενάμιση μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Είναι πια κοινή διαπίστωση πως το τοπίο αλλάζει. Οι πολίτες κουράστηκαν και απογοητεύτηκαν από αυτό που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε πολιτικό σκηνικό.

Στην Ελλάδα που αφήνουμε πίσω, στην Ελλάδα των «καλών προθέσεων», των μεγάλων υποσχέσεων και της καφενολογίας, η αντιπαράθεση με επιχειρήματα ήταν ανιαρή, ενοχλητική κάποιες άλλες φορές και ίσως εντελώς αντίθετη με την ευδαιμονία της ψευδαίσθησης που απολαμβάναμε.
Σήμερα όμως η αναζήτηση της αλήθειας, είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της αιφνιδιασμένης κοινωνίας.

Τα κομματικά στεγανά, οι ιδεολογικές περιχαρακώσεις και η λογική των ημετέρων μας προκαλούν μάλλον ανασφάλεια και αποστροφή.
Οι πολίτες είναι τώρα πια υποψιασμένοι. Αναζητούν την ενημέρωση και το πειστικό επιχείρημα. Απαξίωσαν τα -«τοξικά» πια- χτυπήματα στην πλάτη, τα ρουσφετάκια και τα μεγάλα λόγια.

Τώρα, που το διακύβευμα είναι όσο ποτέ άλλοτε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, τώρα το λάθος και η επιπόλαιη επιλογή βαραίνουν πολλαπλά.
Και επειδή είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του πολίτη να ενημερωθεί πριν επιλέξει, να συγκρίνει με νηφαλιότητα και λογική πριν αποφασίσει, ζητάμε από τις άλλες πολιτικές παρατάξεις να σεβαστούμε από κοινού αυτή την ανάγκη.

Ζητάμε η πολιτική αντιπαράθεση να γίνει χωρίς υπερβολές, συκοφαντίες και ακρότητες, να σεβαστεί την αξιοπρέπεια και την ηθική των συμπολιτών μας και να βασιστεί στην επιχειρηματολογία και το διάλογο.

Ζητάμε τη διοργάνωση μιας δημόσιας αντιπαράθεσης - debate μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με όρους διεξαγωγής που θα αποφασιστούν από κοινού.

Πιστεύουμε πως είναι μια μοναδική ευκαιρία να αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των συνδυασμών με επιχειρήματα και απευθείας διάλογο των υποψηφίων Δημάρχων.

Έτσι ο ψηφοφόρος θα αποκτήσει καλύτερη εικόνα, θα διευκολυνθεί στην επιλογή του και τέλος θα δοθεί μια μοναδική ευκαιρία στους υποψηφίους να ανταλλάξουν απόψεις.

Πιστεύουμε στην αποδοχή της πρότασής μας, καθώς θεωρούμε πως η άρνηση ενός τέτοιου διαλόγου δεν αρμόζει στην πολιτική φιλοσοφία των συνυποψήφιων μας και στη δημοκρατική τους ευαισθησία.

Κανείς δεν έχει λόγο να «φοβάται» την αντιπαράθεση.

Για το καλό της κοινωνίας. Της τραυματισμένης κοινωνίας.

Γιατί ωρίμασαν οι συνθήκες και οι πολίτες δεν θα αντιμετωπίσουν την εκλογική διαδικασία σαν ευκαιρία να εξοφλήσουν μια προσωπική υποχρέωση. Δεν θα πεισθούν από μια ανέξοδη και ανεύθυνη υπόσχεση.

Οι Αιγινήτες ψηφοφόροι θα μετρήσουν την ικανότητα, θα επιλέξουν την ενεργή συμμετοχή και θα υπερασπισθούν το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.
Ένα αύριο, στο οποίο θα αποκατασταθούν οι θεσμοί και θα μπουν οι βάσεις για να χτίσουμε με εντιμότητα και συλλογικότητα την κοινωνία, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, την ποιότητα της ζωής του και την ευημερία του.