Δημοτικές Εκλογές 2014

Αίγινα Κοινωνία Πολιτών. Δελτίο Τύπου.

Αίγινα Κοινωνία Πολιτών. Δελτίο Τύπου.
Νεκτάριε, Νεκταρία, αλλά και όσοι ακούτε στην πλειάδα των ονομάτων της ελληνικής γλώσσας. Η προτροπή μας για το «κόψιμο των ληγμένων» ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της προτροπής.

Δυστυχώς για την Αίγινα και τις ζωές μας, έχουμε την πολυτέλεια να κρίνουμε τα πράγματα εκ του αποτελέσματος.  Αποτελέσματα, που όσο και να θες να μην τα δεις, όσο και να θέλεις να τα κρύψεις, είναι τόσο πολλά, μεγάλα και ορατά, που δεν κρύβονται πουθενά και με τίποτα.

Γιατί Νεκτάριε, πώς και που μπορείς να κρύψεις την αδιαφορία τους (στην καλή περίπτωση) για τις παροχές υγείας στο νησί;

Πώς θα κρύψεις από την τσέπη σου, ότι πληρώνεις τον ακριβότερο ναύλο στην Ελλάδα;

Πόσα επεισόδια από την Νερουλιάδα, μπορείς ακόμη να δεις Νεκτάριε;

Πώς δεν βλέπεις τα παιδιά Νεκταρία, που περιμένουν στη στάση το ανύπαρκτο λεωφορείο;

Πότε τους είδες, να νοιαστούν έστω, για την δίκαιη κατανομή του πλούτου στο νησί και τους πολίτες του;

Πώς ανέχτηκες τόσα χρόνια να υποβαθμίζουν τα χωριά μας;

Πώς πέσαμε στο λούκι της μικρο – εξυπηρέτησης, κλείνοντας τα μάτια στο κακό που γινόταν;

Πότε ξοδεύτηκαν Νεκτάριε, να δουν τι θα κάνουν με την ανεργία στο νησί; Που παραγγέλθηκαν μελέτες για την ανάπτυξη της αλιείας και της αγροτικής παραγωγής;

Η λίστα συμπατριώτες, είναι μεγάλη και την ξέρουμε όλοι μας, τη ζούμε καθημερινά. Είναι ανάγκη πια, να τελειώνουμε με αυτή.  Είναι ανάγκη να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Άλλωστε είναι οι ίδιες οι συνθήκες που το επιβάλλουν. Οι μέρες που ζούμε, αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δεν χωράνε όσους ευχάριστα έκαναν τους τροχονόμους (πάντα στην καλή περίπτωση), στο κομφούζιο των προβλημάτων της Αίγινας.

Είναι πια ξεκάθαρο πως, η δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, οφείλει απέναντι στην κοινωνία να αλλάξει τη σχέση μαζί της και αυτή την αλλαγή θα την καταφέρουμε μαζί Νεκτάριε. Δεν πειράζει που έχεις μικρό σόι, δεν πειράζει που δεν είσαι παράγοντας να σέρνεις φυλακισμένα κουκιά, κάθε άλλο Νεκτάριε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο εαυτός μας, ο δικός σου, ο δικός μου, ο δικός μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Υπ. Δήμαρχος:   Αντώνης Ντελής