Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Έκκληση για τα ογκώδη και τα κλαδέματα από τον υπεύθυνο καθαριότητας του δήμου κ. Δημήτρη Δημητρόπουλο.


Παρέμβαση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την μεγάλη απόρριψη ογκωδών και κλαδεμάτων στις περισσότερες περιοχές του νησιού, έκανε ο υπεύθυνος καθαριότητας του δήμου κύριος κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος. Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς μαζί με τα κλαδέματα πετιούνται και άλλα απορρίμματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλοι όγκοι από σύμμεικτα, των οποίων η διαχείριση είναι δύσκολη και δαπανηρή, καθώς δεν μπορεί να γίνει διαλογή των κλαδεμάτων από τα ογκώδη. Επίσης, είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα της μεταφοράς ογκωδών από τον ΣΜΑ της Σκοτεινής, μέσα από την σύμβαση που είχε υπογράψει ο δήμος της Αίγινας με τον ΕΔΣΝΑ.

Ο κύριος Δημητρόπουλος είπε ότι τα απορρίμματα έχουν μαζευτεί, το πρόβλημα όμως βρίσκεται στα ογκώδη. Σημείωσε ότι τις ημέρες του Πάσχα, λόγω της μεγάλης επισκεψημότητας, τα επίπεδα αποκομιδής ήταν παρόμοια με αυτά του Δεκαπενταύγουστου. Υπενθύμισε ότι λόγω της αντιπυρικής περιόδου, ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελεγχόμενες καύσεις, κάτι που η υπηρεσία έκανε πριν την έναρξη της περιόδου καίγοντας 40-50 φορτηγά κλαδεμάτων.

Ζήτησε από τους κατοίκους να μην πετούν ογκώδη και κλαδέματα στα σημεία που έχουν καθαριστεί και σημείωσε ότι η δυνατότητα αποκομιδής από την Υπηρεσία Καθαριότητας είναι συγκεκριμένη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png