Τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, υποδέχθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αίγινας.

20240416_095145.jpg
Τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αίγινας.


Στην εκδήλωση συμμετείχε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή.

Ο όρος σοροπτιμισμός προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «soror» (αδελφή, φίλη) και «optima» (άριστη) και θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν «το καλύτερο για τη γυναίκα» και σηματοδοτεί το ιδεολογικό του περιεχόμενο.  Ο Σοροπτιμισμός είναι μια παγκόσμια, εθελοντική γυναικεία οργάνωση,  η οποία ενώνει τις γυναίκες όλου του κόσμου ανεξάρτητα από φυλετικές, θρησκευτικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαφορές, σε μια αδελφωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους ανά τον κόσμο.  Σκοποί και αξίες της οργάνωσής μας είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η προώθηση της θέσης της γυναίκας, ο εθελοντισμός.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος και κ. Ιωάννα Κοτσαρίνη πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σοροπτιμιστικής και η υπεύθυνη της Επιτροπής Επέκτασης της Ευρώπης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση δώρων από τον Δήμο Αίγινας και τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

You - Γιούλα Κότση - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Ημερίδα προληπτικής οδοντιατρικής στο ΕΠΑΛ Αίγινας, με την Προληπτική Επιτροπή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

20240415_102850.jpg


Μία πολύ σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο ΕΠΑΛ Αίγινας, το οποίο σε συνεργασία με την Προληπτική Επιτροπή του Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, υλοποίησε ημερίδα προληπτικής οδοντιατρικής.

 


Ο διευθυντής του σχολείου κ Χρίστος Λήτος καλωσορίζοντας την πρόεδρο της Επιτροπής Προληπτικής κ. Βασιλική Σταματάκη, οδοντίατρο και τις συνεργάτιδές της και αναφέρθηκε στην αξία της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης στους μαθητές του ΕΠΑΛ.

Η δράση περιελάμβανε ενημέρωση και προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές, που έδωσαν την συγκατάθεσή τους. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς δραστηριοποιείται 35 χρόνια σε τέτοιου είδους δράσεις τόσο σε σχολεία, όσο και σε ειδικές ομάδες πληθυσμών, σε κέντρα ΑΜΕΑ, σε κέντρα προσφύγων, σε κέντρα αστέγων και αλλού.

Η κ. Βασιλική Σταματάκη, αφού επισήμανε ότι η προληπτική οδοντιατρική δεν είναι αναπτυγμένη στην Ελλάδα, είπε για την δράση: "Πηγαίνουμε όπου μας καλούν για να ενημερώσουμε. Σήμερα εδώ τα παιδιά ήτανε αρκετά ήσυχα, μπορώ να πω, για μία ώρα που τους μιλήσαμε καθίσανε σε μεγάλη προσευχή να μας παρακολουθήσουνε. Δεν ήρθαμε εδώ μόνο να τους πούμε πώς να πλύνουμε τα δόντια τους. Εμάς κύριο μέλημά μας είναι να τους ενημερώσουμε τι θα κολλήσουμε από ένα φιλί, εάν τα σκουλαρίκια που βάζουνε στη γλώσσα, στα χείλη είναι επικίνδυνα, εάν μπορούνε να κάνουνε λεύκανση τα 18 και ποιος είναι ασφαλής τρόπος. Να τους πούμε για τις ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούνε ακόμα και με την σεξουαλική επαφή. Να τους πούμε και πώς να πλένουν βέβαια τα δόντια τους να προσέχουνε γενικώς τη στοματική τους υγεία, πώς μπορείς να το στερήσει ένας πονόδοντος στην εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και διάφορα άλλα σημαντικά πράγματα".

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Α.Π.Σ. Άμιλλα 3-2 σετ. Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_8961.JPG

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πρεμιέρα με το δεξί για την ομάδα βόλεϊ του Σαρωνικού στο πρωτάθλημα κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Το συγκρότημα της Σβέτλας Βασίλεβα σε ένα άκρως αμφίρροπο παιχνίδι, επικράτησε στο tie break της Α.Π.Σ. Άμιλλας με 3-2 σετ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η κυριακάτικη αναμέτρηση του ΕΠΑΛ θα μείνει χαραγμένη για καιρό σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν από κοντά, καθώς οι δύο ομάδες παρουσίασαν όμορφο θέαμα, με τα κορίτσια του Σαρωνικού σε ένα ματς για γερά νεύρα, να καταθέτουν ψυχή στο τάραφλεξ και να παίρνουν τη νίκη. Σαρωνικός των πολλών απουσιών και Άμιλλα ιδιαίτερα δυναμική, συνέθεσαν ένα δυνατό ζευγάρι με αρκετό πάθος και αγωνιστικότητα, με την εξέλιξη του αγώνα να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και των δύο ομάδων. 

IMG_8957.jpg

Η αναμέτρηση ξεκίνησε καλύτερα για την ομάδα από το Καματερό, η οποία με όπλο τις εξαιρετικές άμυνες κατάφερε να πάρει τα ηνία, με τον Σαρωνικό να βγάζει αντίδραση αλλά οι φιλοξενούμενες απόλυτα συγκεντρωμένες σε καίρια σημεία, να φτάνουν στο 25-20 και στο 0-1. Πίεση στο μέχρι εκείνη την ώρα μέτριο σέρβις, ζήτησε στην ανάπαυλα η κόουτς των νησιωτών, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες της Αίγινας να το κάνουν πράξη, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν πλήρως στο 2ο σετ και με 25-17 να ισοφαρίζουν σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

IMG_8956.jpg
Το 3ο σετ ήταν ανάλογο του 1ου, με τον Σαρωνικό αυτή τη φορά να είναι αυτός που πήρε αρχικά  το προβάδισμα, και την Άμιλλα να αντιδράει. Το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι τους 21, με τις μπλε του νησιού με όπλο το εξαιρετικό σέρβις σε συνδυασμό με τις αποτελεσματικές επιθέσεις να φτάνουν πρώτες στους 25 πόντους, αφήνοντας την Άμιλλα στους 22.

Η κατάκτηση του 3ου σετ το οποίο ήταν συγκλονιστικό, φάνηκε ότι θα έδινε άλλον αέρα στα κορίτσια του νησιού τα οποία ανέτρεψαν το σκορ με εμφαντικό τρόπο. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, καθώς οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν το αναίτιο άγχος των γηπεδούχων και με κυριαρχική εμφάνιση έφτασαν άνετα στο 25-14, στέλνοντας τον αγώνα σε 5ο σετ. Το tie break ξεκίνησε ιδανικά για τα κορίτσια της Σβέτλας Βασίλεβα, με την ομάδα του νησιού να ξεκινάει με 3-0. Η Άμιλλα μείωσε σε 3-1, με τον Σαρωνικό να πραγματοποιεί ένα σερί 3-0 και να φτάνει στο 6-1, δείχνοντας να έχει το μομέντουμ για τη νίκη.

IMG_8947.jpg
Με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να καλεί εσπευσμένα ταιμ αουτ, τα κορίτσια της Άμιλλας με ένα εκπληκτικό σερί 5-0 έφεραν το σετ στην απόλυτη ισορροπία (6-6). Οι μπλε του νησιού προηγήθηκαν 8-6 και 11-8, δείχνοντας ότι έχουν το πάνω χέρι στο σετ. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να αντιδράσουν στην συνέχεια, με τις γηπεδούχες όμως απόλυτα συγκεντρωμένες να φτάνουν στο 15-11 και στο 3-2. Μια εξαιρετική πάσα της Μπόγρη, ένα δυνατό πέρασμα της Δεδεγκίκα το οποίο δεν βρήκε απάντηση από την άμυνα των αθλητριών της Άμιλλας, και ‘έξαλλοι’ πανηγυρισμοί στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ από την αποστολή Σαρωνικού. 

Ένα πραγματικά πολύ ωραίο παιχνίδι με πάθος και αγωνιστικότητα από δυο ισοδύναμες σύμφωνα με την γενική εικόνα ομάδες, με τον Σαρωνικό των πολλών απουσιών με τεράστια ψυχικά αποθέματα να παίρνει την νίκη, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. 

IMG_8945.jpg
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του αγώνα, τόσο οι φίλαθλοι του Σαρωνικού όσο και εκείνοι της ομάδας του Καματερού, χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες για το θέαμα που προσέφεραν, σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών.

IMG_8980.jpg
Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Ελευσίς εκτός έδρας. 

Τα σετ 20-25, 25-17, 25-22, 14-25, 15-11. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Δεδεγκίκα, Λιότσου (λ), Μπόγρη, Κοτρώτσιου, Κλώνου, Γιάνι, Κλαρκ, Σακελλίου, Βρατσίστα, Κοντράρου, Στρατηγού (λ). 

Α.Ε. Σαρωνικός - Άρης Αμφιάλης 2-3. Για την 25η αγωνιστική της Α’ Πειραιά.

IMG_1508.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 25η αγωνιστική της Α’ Πειραιά η Α.Ε. Σαρωνικός ηττήθηκε με 3-2 από τον Άρη Αμφιάλης στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, την Κυριακή το μεσημέρι. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Η ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου αν και η εικόνα της ήταν σε γενικές γραμμές θετική, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Οι νησιώτες ξεκίνησαν ιδιαίτερα δυνατά την αναμέτρηση, χάνοντας δυο μοναδικές ευκαιρίες με τον Χρυσοχόο, να σημαδεύει τόσο στο 3ο όσο και στο 5ο λεπτό το δοκάρι του Πολυχρονόπουλου.

Ότι δεν κατάφερε ο νεαρός παίκτης των νησιωτών, το κατάφερε ο Σκαραμάγκος (του Άρη Αμφιάλης) στο 13ο λεπτό με δυνατό σουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Άρη προηγούμενο με 1-0, και την Α.Ε. Σαρωνικός να έχει ακόμα τρεις καλές στιγμές με τους Χρυσοχόο, Λουτσιάνο και Κωνσταντινίδη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με σκόρερ τον Τσελάι στο 66. Ο Πασχάλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πολυχρονόπουλου, με τον αμυντικό χαφ των νησιωτών να παίρνει το ριμπάουντ και να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 82ο λεπτό ήρθε η ολική ανατροπή των νησιωτών, όταν μετά από κάθετη του Πασχάλη, ο Χρυσοχόος με εξαιρετική  διαγώνια κίνηση και άψογο πλασέ, σημείωσε το 2-1.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Α.Ε. Σαρωνικός θα επέστρεψε στις νίκες μετά από τις 10 Μαρτίου και την 21η αγωνιστική (σ.σ. 1-0 την Δραπετσώνα εντός έδρας), ήρθε η ισοφάριση για τον Άρη Αμφιάλης με τον σκόρερ και πάλι τον Σκαραμάγκο.

Ο 23χρονος επιθετικός μετά από εκτέλεση φάουλ έπιασε την κεφαλιά, και σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και αντίστοιχο για την ομάδα του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με την συμπλήρωση 90 λεπτών στον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με σκόρερ τον Τάσο Βαζαίο.

Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή του Μπακόμητρου, με τον προωθημένο αμυντικό του Άρη Αμφιάλης να σκοράρει για το 3-2 μέσα σε "έξαλλους" πανηγυρισμούς.

Αυτά συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, με τον Άρη Αμφιάλης να φεύγει νικητής με 3-2, και να συνεχίζει να ελπίζει για την αποφυγή των play out.

Από την άλλη, το σύνολο του Θανάση Μπακόμητρου παρά την γενικά καλή του εικόνα,  ηττήθηκε για 4η συνεχή αγωνιστική.

Διαιτητής ήταν ο Λιάτσος με βοηθούς τους Αντωνόπουλο και Μπέλλου. 

Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική η Α.Ε. Σαρωνικός αντιμετωπίζει την Χαλκηδόνα εκτός έδρας. 


Α.Ε. Σαρωνικός:
Μπακόμητρος Κ, Μάρκου, Οικονόμου, Αγγελάκης (55’ Μιστάκου), Γκαρής Σ, Σφικτός, Κωνσταντινίδης, Τσελάι, Φεϊζούλα (55’ Πασχάλης), Τρίμπος, Χρυσοχόος. 

Στα άλλα αποτελέσματα: Χαραυγή-Αετός Κορυδαλλού 2-2, Ήφαιστος-Ελλάς Ποντίων 2-2, Δίας Κορυδαλλού-Δραπετσώνα 0-1, Μοσχάτο-Α.Ο.Κ. Φαλήρου 1-2, Αμφιάλη-Ηρακλής Νικαίας 5-0, Χαλκηδόνα-Καραβάς 1-2. 

Κατεπείγουσα κρίθηκε η αντικατάσταση του αγωγού, από την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου μέχρι τις Άλωνες, λόγω εκτεταμένων βλαβών.

meleti.jpg

Μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας και περιλαμβάνεται στο σχετικό πρωτογενές αίτημα, αφορά σε εργασίες αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς νερού, με εκκίνηση τη δεξαμενή του Αγίου Νικολάου στην Αγία Μαρίνα και κατάληξη στην δεξαμενή, που βρίσκεται  στις Άλωνες, στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η σχετική μελέτη αναφέρει, ότι κατά την υπέργεια διαδρομή του αγωγού μεταφοράς νερού, μήκους περίπου 1.300m, με εκκίνηση την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου στην Αγία Μαρίνα, με κατάληξη την δεξαμενή νερού στην θέση Άλωνες στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, διαπιστώθηκαν σε πολλαπλά σημεία του πλαστικού αγωγού που είναι Φ 63, διαρροές νερού με αποτέλεσμα τη σπατάλη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της υπερλειτουργίας των συστημάτων πλήρωσης των δεξαμενών.

Επίσης, σε διάφορα σημεία του αγωγού παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές που πιθανόν σύντομα θα οδηγήσουν σε νέες διαρροές νερού. Κρίνεται άμεση η αντικατάσταση του αγωγού με νέο σωλήνα πολυαιθυλενίου PE Φ 90, 16 atm, 3G, κατάλληλο για πόσιμο νερό.

Στη μελέτη προτείνεται η αύξηση της διαστασιολόγησης του αγωγού μεταφοράς νερού από Φ63 σε Φ90 καθώς ο πληθυσμός του οικισμού των «Αλώνων» παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Οι βλάβες που εμφανίζει ο αγωγός κατά το μήκος του, ενδέχεται να προκλήθηκαν από την θεομηνία με την ονομασία "Daniel", που έπληξε το νησί της Αίγινας κατά την 6η και 7η Σεπτεμβρίου 2023.

Η αποκατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού προς τον οικισμό Άλωνες χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα για την άρτια υδροδότηση των καταναλωτών του οικισμού και για τον μηδενισμό των απωλειών νερού κατά την όδευση του αγωγού.

Οι εργασίες θα γίνουν με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργείο, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας των απαραίτητων υλικών που
προβλέπονται κατά την διάρκεια της σύμβασης.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός εκτιμάται στις 19.767 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ. Η εκτέλεση θα γίνει με απευθείας ανάθεση και η χρηματοδότηση με ίδιους πόρους.

Στο χάρτη η διαδρομή του αγωγού απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα.

Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα στην Αίγινα. Τους 30°C θα αγγίξει η θερμοκρασία την Δευτέρα.

1713120517628.jpg
Αισθητή ήταν η ζέστη σήμερα στην Αίγινα, με την θερμοκρασία να φτάνει στο νησί κοντά στους 28°C, με ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους.


Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει αύριο Δευτέρα ακόμη περισσότερο αγγίζοντας τους 30°C, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo.

Η ηλιοφάνεια και οι άνεμοι που θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και δεν θα ξεπεράσουν τα τρία μποφόρ, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Αίγινα. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μέχρι την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

IMG_20240414_115545.jpg

Ξεκίνησαν στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Στην Αίγινα οι εκλογές γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, στην αίθουσα «Παύλος Ανδρεόπουλος». Μέχρι τις 11:30 είχαν προέλθει για να ψηφίσουν περίπου 30 μέλη ή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση έχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου. Η ψηφοφορία γίνεται είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά.

[upd] Παρατείνεται έως τις 9 η ψηφοφορία για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Loading...

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Loading...

Τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, υποδέχθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αίγινας.

20240416_095145.jpg
Τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αίγινας.


Στην εκδήλωση συμμετείχε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή.

Ο όρος σοροπτιμισμός προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «soror» (αδελφή, φίλη) και «optima» (άριστη) και θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν «το καλύτερο για τη γυναίκα» και σηματοδοτεί το ιδεολογικό του περιεχόμενο.  Ο Σοροπτιμισμός είναι μια παγκόσμια, εθελοντική γυναικεία οργάνωση,  η οποία ενώνει τις γυναίκες όλου του κόσμου ανεξάρτητα από φυλετικές, θρησκευτικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαφορές, σε μια αδελφωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους ανά τον κόσμο.  Σκοποί και αξίες της οργάνωσής μας είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η προώθηση της θέσης της γυναίκας, ο εθελοντισμός.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος και κ. Ιωάννα Κοτσαρίνη πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σοροπτιμιστικής και η υπεύθυνη της Επιτροπής Επέκτασης της Ευρώπης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση δώρων από τον Δήμο Αίγινας και τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

You - Γιούλα Κότση - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Ημερίδα προληπτικής οδοντιατρικής στο ΕΠΑΛ Αίγινας, με την Προληπτική Επιτροπή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

20240415_102850.jpg


Μία πολύ σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο ΕΠΑΛ Αίγινας, το οποίο σε συνεργασία με την Προληπτική Επιτροπή του Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, υλοποίησε ημερίδα προληπτικής οδοντιατρικής.

 


Ο διευθυντής του σχολείου κ Χρίστος Λήτος καλωσορίζοντας την πρόεδρο της Επιτροπής Προληπτικής κ. Βασιλική Σταματάκη, οδοντίατρο και τις συνεργάτιδές της και αναφέρθηκε στην αξία της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης στους μαθητές του ΕΠΑΛ.

Η δράση περιελάμβανε ενημέρωση και προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές, που έδωσαν την συγκατάθεσή τους. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς δραστηριοποιείται 35 χρόνια σε τέτοιου είδους δράσεις τόσο σε σχολεία, όσο και σε ειδικές ομάδες πληθυσμών, σε κέντρα ΑΜΕΑ, σε κέντρα προσφύγων, σε κέντρα αστέγων και αλλού.

Η κ. Βασιλική Σταματάκη, αφού επισήμανε ότι η προληπτική οδοντιατρική δεν είναι αναπτυγμένη στην Ελλάδα, είπε για την δράση: "Πηγαίνουμε όπου μας καλούν για να ενημερώσουμε. Σήμερα εδώ τα παιδιά ήτανε αρκετά ήσυχα, μπορώ να πω, για μία ώρα που τους μιλήσαμε καθίσανε σε μεγάλη προσευχή να μας παρακολουθήσουνε. Δεν ήρθαμε εδώ μόνο να τους πούμε πώς να πλύνουμε τα δόντια τους. Εμάς κύριο μέλημά μας είναι να τους ενημερώσουμε τι θα κολλήσουμε από ένα φιλί, εάν τα σκουλαρίκια που βάζουνε στη γλώσσα, στα χείλη είναι επικίνδυνα, εάν μπορούνε να κάνουνε λεύκανση τα 18 και ποιος είναι ασφαλής τρόπος. Να τους πούμε για τις ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούνε ακόμα και με την σεξουαλική επαφή. Να τους πούμε και πώς να πλένουν βέβαια τα δόντια τους να προσέχουνε γενικώς τη στοματική τους υγεία, πώς μπορείς να το στερήσει ένας πονόδοντος στην εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και διάφορα άλλα σημαντικά πράγματα".

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Α.Π.Σ. Άμιλλα 3-2 σετ. Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_8961.JPG

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πρεμιέρα με το δεξί για την ομάδα βόλεϊ του Σαρωνικού στο πρωτάθλημα κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Το συγκρότημα της Σβέτλας Βασίλεβα σε ένα άκρως αμφίρροπο παιχνίδι, επικράτησε στο tie break της Α.Π.Σ. Άμιλλας με 3-2 σετ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η κυριακάτικη αναμέτρηση του ΕΠΑΛ θα μείνει χαραγμένη για καιρό σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν από κοντά, καθώς οι δύο ομάδες παρουσίασαν όμορφο θέαμα, με τα κορίτσια του Σαρωνικού σε ένα ματς για γερά νεύρα, να καταθέτουν ψυχή στο τάραφλεξ και να παίρνουν τη νίκη. Σαρωνικός των πολλών απουσιών και Άμιλλα ιδιαίτερα δυναμική, συνέθεσαν ένα δυνατό ζευγάρι με αρκετό πάθος και αγωνιστικότητα, με την εξέλιξη του αγώνα να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και των δύο ομάδων. 

IMG_8957.jpg

Η αναμέτρηση ξεκίνησε καλύτερα για την ομάδα από το Καματερό, η οποία με όπλο τις εξαιρετικές άμυνες κατάφερε να πάρει τα ηνία, με τον Σαρωνικό να βγάζει αντίδραση αλλά οι φιλοξενούμενες απόλυτα συγκεντρωμένες σε καίρια σημεία, να φτάνουν στο 25-20 και στο 0-1. Πίεση στο μέχρι εκείνη την ώρα μέτριο σέρβις, ζήτησε στην ανάπαυλα η κόουτς των νησιωτών, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες της Αίγινας να το κάνουν πράξη, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν πλήρως στο 2ο σετ και με 25-17 να ισοφαρίζουν σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

IMG_8956.jpg
Το 3ο σετ ήταν ανάλογο του 1ου, με τον Σαρωνικό αυτή τη φορά να είναι αυτός που πήρε αρχικά  το προβάδισμα, και την Άμιλλα να αντιδράει. Το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι τους 21, με τις μπλε του νησιού με όπλο το εξαιρετικό σέρβις σε συνδυασμό με τις αποτελεσματικές επιθέσεις να φτάνουν πρώτες στους 25 πόντους, αφήνοντας την Άμιλλα στους 22.

Η κατάκτηση του 3ου σετ το οποίο ήταν συγκλονιστικό, φάνηκε ότι θα έδινε άλλον αέρα στα κορίτσια του νησιού τα οποία ανέτρεψαν το σκορ με εμφαντικό τρόπο. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, καθώς οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν το αναίτιο άγχος των γηπεδούχων και με κυριαρχική εμφάνιση έφτασαν άνετα στο 25-14, στέλνοντας τον αγώνα σε 5ο σετ. Το tie break ξεκίνησε ιδανικά για τα κορίτσια της Σβέτλας Βασίλεβα, με την ομάδα του νησιού να ξεκινάει με 3-0. Η Άμιλλα μείωσε σε 3-1, με τον Σαρωνικό να πραγματοποιεί ένα σερί 3-0 και να φτάνει στο 6-1, δείχνοντας να έχει το μομέντουμ για τη νίκη.

IMG_8947.jpg
Με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να καλεί εσπευσμένα ταιμ αουτ, τα κορίτσια της Άμιλλας με ένα εκπληκτικό σερί 5-0 έφεραν το σετ στην απόλυτη ισορροπία (6-6). Οι μπλε του νησιού προηγήθηκαν 8-6 και 11-8, δείχνοντας ότι έχουν το πάνω χέρι στο σετ. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να αντιδράσουν στην συνέχεια, με τις γηπεδούχες όμως απόλυτα συγκεντρωμένες να φτάνουν στο 15-11 και στο 3-2. Μια εξαιρετική πάσα της Μπόγρη, ένα δυνατό πέρασμα της Δεδεγκίκα το οποίο δεν βρήκε απάντηση από την άμυνα των αθλητριών της Άμιλλας, και ‘έξαλλοι’ πανηγυρισμοί στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ από την αποστολή Σαρωνικού. 

Ένα πραγματικά πολύ ωραίο παιχνίδι με πάθος και αγωνιστικότητα από δυο ισοδύναμες σύμφωνα με την γενική εικόνα ομάδες, με τον Σαρωνικό των πολλών απουσιών με τεράστια ψυχικά αποθέματα να παίρνει την νίκη, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. 

IMG_8945.jpg
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του αγώνα, τόσο οι φίλαθλοι του Σαρωνικού όσο και εκείνοι της ομάδας του Καματερού, χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες για το θέαμα που προσέφεραν, σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών.

IMG_8980.jpg
Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Ντίνος Νεστορίδης και η Μαρία Δρακοπούλου. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Ελευσίς εκτός έδρας. 

Τα σετ 20-25, 25-17, 25-22, 14-25, 15-11. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Δεδεγκίκα, Λιότσου (λ), Μπόγρη, Κοτρώτσιου, Κλώνου, Γιάνι, Κλαρκ, Σακελλίου, Βρατσίστα, Κοντράρου, Στρατηγού (λ). 

Α.Ε. Σαρωνικός - Άρης Αμφιάλης 2-3. Για την 25η αγωνιστική της Α’ Πειραιά.

IMG_1508.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 25η αγωνιστική της Α’ Πειραιά η Α.Ε. Σαρωνικός ηττήθηκε με 3-2 από τον Άρη Αμφιάλης στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, την Κυριακή το μεσημέρι. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Η ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου αν και η εικόνα της ήταν σε γενικές γραμμές θετική, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Οι νησιώτες ξεκίνησαν ιδιαίτερα δυνατά την αναμέτρηση, χάνοντας δυο μοναδικές ευκαιρίες με τον Χρυσοχόο, να σημαδεύει τόσο στο 3ο όσο και στο 5ο λεπτό το δοκάρι του Πολυχρονόπουλου.

Ότι δεν κατάφερε ο νεαρός παίκτης των νησιωτών, το κατάφερε ο Σκαραμάγκος (του Άρη Αμφιάλης) στο 13ο λεπτό με δυνατό σουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Άρη προηγούμενο με 1-0, και την Α.Ε. Σαρωνικός να έχει ακόμα τρεις καλές στιγμές με τους Χρυσοχόο, Λουτσιάνο και Κωνσταντινίδη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με σκόρερ τον Τσελάι στο 66. Ο Πασχάλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πολυχρονόπουλου, με τον αμυντικό χαφ των νησιωτών να παίρνει το ριμπάουντ και να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 82ο λεπτό ήρθε η ολική ανατροπή των νησιωτών, όταν μετά από κάθετη του Πασχάλη, ο Χρυσοχόος με εξαιρετική  διαγώνια κίνηση και άψογο πλασέ, σημείωσε το 2-1.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Α.Ε. Σαρωνικός θα επέστρεψε στις νίκες μετά από τις 10 Μαρτίου και την 21η αγωνιστική (σ.σ. 1-0 την Δραπετσώνα εντός έδρας), ήρθε η ισοφάριση για τον Άρη Αμφιάλης με τον σκόρερ και πάλι τον Σκαραμάγκο.

Ο 23χρονος επιθετικός μετά από εκτέλεση φάουλ έπιασε την κεφαλιά, και σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και αντίστοιχο για την ομάδα του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με την συμπλήρωση 90 λεπτών στον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με σκόρερ τον Τάσο Βαζαίο.

Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή του Μπακόμητρου, με τον προωθημένο αμυντικό του Άρη Αμφιάλης να σκοράρει για το 3-2 μέσα σε "έξαλλους" πανηγυρισμούς.

Αυτά συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, με τον Άρη Αμφιάλης να φεύγει νικητής με 3-2, και να συνεχίζει να ελπίζει για την αποφυγή των play out.

Από την άλλη, το σύνολο του Θανάση Μπακόμητρου παρά την γενικά καλή του εικόνα,  ηττήθηκε για 4η συνεχή αγωνιστική.

Διαιτητής ήταν ο Λιάτσος με βοηθούς τους Αντωνόπουλο και Μπέλλου. 

Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική η Α.Ε. Σαρωνικός αντιμετωπίζει την Χαλκηδόνα εκτός έδρας. 


Α.Ε. Σαρωνικός:
Μπακόμητρος Κ, Μάρκου, Οικονόμου, Αγγελάκης (55’ Μιστάκου), Γκαρής Σ, Σφικτός, Κωνσταντινίδης, Τσελάι, Φεϊζούλα (55’ Πασχάλης), Τρίμπος, Χρυσοχόος. 

Στα άλλα αποτελέσματα: Χαραυγή-Αετός Κορυδαλλού 2-2, Ήφαιστος-Ελλάς Ποντίων 2-2, Δίας Κορυδαλλού-Δραπετσώνα 0-1, Μοσχάτο-Α.Ο.Κ. Φαλήρου 1-2, Αμφιάλη-Ηρακλής Νικαίας 5-0, Χαλκηδόνα-Καραβάς 1-2. 

Κατεπείγουσα κρίθηκε η αντικατάσταση του αγωγού, από την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου μέχρι τις Άλωνες, λόγω εκτεταμένων βλαβών.

meleti.jpg

Μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας και περιλαμβάνεται στο σχετικό πρωτογενές αίτημα, αφορά σε εργασίες αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς νερού, με εκκίνηση τη δεξαμενή του Αγίου Νικολάου στην Αγία Μαρίνα και κατάληξη στην δεξαμενή, που βρίσκεται  στις Άλωνες, στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η σχετική μελέτη αναφέρει, ότι κατά την υπέργεια διαδρομή του αγωγού μεταφοράς νερού, μήκους περίπου 1.300m, με εκκίνηση την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου στην Αγία Μαρίνα, με κατάληξη την δεξαμενή νερού στην θέση Άλωνες στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, διαπιστώθηκαν σε πολλαπλά σημεία του πλαστικού αγωγού που είναι Φ 63, διαρροές νερού με αποτέλεσμα τη σπατάλη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της υπερλειτουργίας των συστημάτων πλήρωσης των δεξαμενών.

Επίσης, σε διάφορα σημεία του αγωγού παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές που πιθανόν σύντομα θα οδηγήσουν σε νέες διαρροές νερού. Κρίνεται άμεση η αντικατάσταση του αγωγού με νέο σωλήνα πολυαιθυλενίου PE Φ 90, 16 atm, 3G, κατάλληλο για πόσιμο νερό.

Στη μελέτη προτείνεται η αύξηση της διαστασιολόγησης του αγωγού μεταφοράς νερού από Φ63 σε Φ90 καθώς ο πληθυσμός του οικισμού των «Αλώνων» παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Οι βλάβες που εμφανίζει ο αγωγός κατά το μήκος του, ενδέχεται να προκλήθηκαν από την θεομηνία με την ονομασία "Daniel", που έπληξε το νησί της Αίγινας κατά την 6η και 7η Σεπτεμβρίου 2023.

Η αποκατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού προς τον οικισμό Άλωνες χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα για την άρτια υδροδότηση των καταναλωτών του οικισμού και για τον μηδενισμό των απωλειών νερού κατά την όδευση του αγωγού.

Οι εργασίες θα γίνουν με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργείο, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας των απαραίτητων υλικών που
προβλέπονται κατά την διάρκεια της σύμβασης.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός εκτιμάται στις 19.767 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ. Η εκτέλεση θα γίνει με απευθείας ανάθεση και η χρηματοδότηση με ίδιους πόρους.

Στο χάρτη η διαδρομή του αγωγού απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα.

Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα στην Αίγινα. Τους 30°C θα αγγίξει η θερμοκρασία την Δευτέρα.

1713120517628.jpg
Αισθητή ήταν η ζέστη σήμερα στην Αίγινα, με την θερμοκρασία να φτάνει στο νησί κοντά στους 28°C, με ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους.


Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει αύριο Δευτέρα ακόμη περισσότερο αγγίζοντας τους 30°C, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του κόμβου του Meteo.

Η ηλιοφάνεια και οι άνεμοι που θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και δεν θα ξεπεράσουν τα τρία μποφόρ, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Αίγινα. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μέχρι την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

IMG_20240414_115545.jpg

Ξεκίνησαν στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Στην Αίγινα οι εκλογές γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, στην αίθουσα «Παύλος Ανδρεόπουλος». Μέχρι τις 11:30 είχαν προέλθει για να ψηφίσουν περίπου 30 μέλη ή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση έχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου. Η ψηφοφορία γίνεται είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά.

[upd] Παρατείνεται έως τις 9 η ψηφοφορία για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Μικρές Αγγελίες

Διακηρύξεις - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png