Σύλλογος Φίλων Λατινικής Αμερικής - Tango


Το νοσταλγικό με πάθος τάνγκο, ο χορός που έγινε δημοφιλής από τους Ευρωπαίους μετανάστες στην Αργεντινή τον 19ο αιώνα, βγάζει τις ρίζες του στην Αίγινα σε ένα νέο Πολιτιστικό Σύλλογο που προσφέρει μια σειρά μαθημάτων για ανθρώπους όλων των ηλικιών, από εντελως αρχάριους έως και πιο προχωρημένους.

Το τάνγκο είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα, οι λάτρεις του, όπου πολλοί απο αυτούς γρήγορα εθίζονται, μπορούν να βρουν μια μιλόνγκα - ή βραδύα χορού- σχεδόν κάθε μέρα.Για τον Πέτρο Μαρίνο, 45 ετών, ο οποίος άρχισε να χορεύει στο Λονδίνο πριν από περίπου 15 χρόνια, αυτό που ξεκίνησε ως χόμπι τον έστειλε τελικά στο Μπουένος Άιρες. Εκεί, αφιερώθηκε στην εκμάθηση του χορού, της μουσικής και της ποιησής του, πριν τελικά επιστρέψει στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια για να ξεκινήσει να διδάσκει άλλους.

"Το τάνγκο έχει φήμη δύσκολου χορού, οι αρχάριοι όμως μπορούν να μάθουν τα βασικά βήματα μετά από λίγα μαθηματα ενώ είναι μια ωραία και κοινωνική δραστηριότητα για να διατηρήσει κάποιος το νου υγιή εν σώματι υγιη" δήλωσε ο Πετρος, ο οποίος ελπίζει ότι το πολιτιστικό κέντρο θα προωθήσει στην Αιγινα και άλλες πτυχές του πολιτισμού της Λατινικής Αμερικής.

Μόλις οι χορευτές μάθουν τα βασικά βήματα και την τεχνική, τα μαθήματα στοχεύουν να τους δώσουν τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση να αυτοσχεδιάσουν και να ερμηνεύσουν τη μουσική οπως τους ταιριάζει.

Το Centro Cultural El Sur (που σημαίνει "Πολιτιστικος Συλλογος Ο Νοτος" στα ελληνικά) προσφέρει ήδη μαθήματα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πέτρο στο 2297027651 η στο 6975986410

Διεύθυνση

  • Street: Πηλέως 15
  • Postcode: 18010
  • City: Αίγινα

Επικοινωνία

On the map

Fill in your address into the address field below the map and the shortest route will be calculated.