Βουλευτικές Εκλογές

Περιοδεία στην Αίγινα του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Πειραιά και Νήσων, αντιστράτηγου ε.α. Νικόλαου Μανωλάκου.


Δελτίο Τύπου.
Στην πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους (1827-1829), την ιστορική Αίγινα, βρέθηκα με τους συνεργάτες μου το Σάββατο και συναντήθηκα με τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και ανθρώπους της πολιτικής σκηνής του νησιού.

Αυτό που διαπίστωσα είναι πως οι καθημερινές βασικές λειτουργίες τους έχουν μπει στον… «αυτόματο πιλότο» εξαιτίας της κωλυσιεργίας της πολιτείας.

Ξεκινώντας από τα θεμελιώδη άλυτα ζητήματα της ηλεκτροδότησης και ύδρευσης – με τη μη συντήρηση των υποθαλάσσιων καλωδίων ως την περιοδική τροφοδότηση ρεύματος και το χάος της σύνδεσης του υποβρυχίου αγωγού αντίστοιχα – θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τη ζημιά που προκαλείται στους ντόπιους εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Επίσης, ως Επίτιμος Διοικητής Α.Σ.Δ.Ε.Ν. και με εμπειρία στη διαχείριση προβλημάτων νησιωτικών περιοχών, θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχει η στοιχειώδης ασφάλεια λόγω της υποβάθμισης του Α.Τ. Αιγίνης και της κατάργησης του Α.Τ. Μεσαγρού! Επειδή όμως η ζωή δεν είναι μόνο προβλήματα, η Αίγινα μου χάρισε πολλές όμορφες στιγμές, όπως η γνωριμία μου με την μανιάτικη «αποικία» στο νησί, τη συνάντησή μου με παλιούς μου στρατιώτες από τις Ειδικές Δυνάμεις, μα ακόμη περισσότερο το Δέος που ένιωσα βρισκόμενος στην Μητρόπολη Αιγίνης και τον χώρο του ναού που λειτουργούσε ως πρώτη Ελληνική Βουλή, παρουσία του πρώτου Κυβερνήτη και μεγάλου οραματιστή, Ιωάννη Καποδίστρια!